autor:

Fara foto

» » , , Retete de post, Retete vegetariene, Torturi

Tort de post - delicios

Autor: ianca (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ianca (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 martie 2009

Ingrediente
Blat: 2 cani apa minerala, o cana zahar, o cana ulei, 2 lingurite bicarbonat de sodiu stins cu zeama de lamaie, esenta rom, 1 lingurita coaja citrice, 150 gr nuca pisata, 2-3 linguri cacao, 4 cani faina, , Crema 1: 1 cutie compot ananas mare, 1 1/2 plic gelatina, , Crema 2: 10 linguri zahar, 750 ml apa, 2 plicuri budinca cacao, 150 gr. margarina Rama/Unirea/Delma, , Crema 3 - ornat: 300 ml frisca vegetala si 100 ml zeama compot ananas, , Sirop: 100 lichior amarui - am folosit lichior din samburi de caise, diluat cu 50-100 ml apa fiarta si racita

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

3 voturi

Mod de preparare

Pentru blat se amesteca ingredientele in ordinea expusa, cu mixerul. Se coace in tava unsa cu margarina si tapetata cu faina, la foc potrivit, 40-50 min. Cand e gata, se lasa la racit si se taie in 2 sau 3, in functie de forma folosita, apoi se insiropeaza.

Pentru crema 1: opresti 100 ml zeama compot ptr frisca si 50 ml ptr dizolvat gelatina, iar restul si ananasul le bagi la blender si apoi pui pe foc cateva clocote, sa scada putin, apoi adaugi gelatina dizolvata, amesteci foarte bine si dai de pe foc si lasi sa se raceasca... dar nu de tot.

Pentru crema 2: topesti 4 linguri zahar, pe care le stingi cu 600 ml apa, iar cand clocoteste incorporezi restul de apa cu budinca si restul de zahar si amesteci pana se ingroasa, iar la urma adaugi si margarina si dai de pe foc.

Pentru crema 3: bati frisca cu mixerul si cand e aproape intarita incorporezi treptat sucul. O tii apoi la frigider.

Daca ai taiat blatul in doua - pui peste primul blat atat crema 1, cat si 1/3 din crema 2, apoi blatul 2. Daca ai taiat in 3, pui blat-crema 1-blat-crema2-blat.

Tot tortul il imbraci intr-un strat subtire din crema 2 ramasa si apoi il ornezi cu crema 3 dupa preferinta.

Il lasi o seara la rece. Sper sa va placa!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de post - delicios" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort Egiptean

Tort Egiptean

Pregatirea folior: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se bat albusurile cu un praf

5 voturi    0 comentarii
3h
Torturi
Pandispan pufos de ciocolata

Pandispan pufos de ciocolata

Mixatio timp de cateva minute untul moale cu zaharul,adaugati faina amestecata in prealabil cu praful

10 voturi    1 comentariu
50 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 04 iulie 2010

    O bunatate !

Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

3 voturi

Ingrediente

  • Blat: 2 cani apa minerala
  • o cana zahar
  • o cana ulei
  • 2 lingurite bicarbonat de sodiu stins cu zeama de lamaie
  • esenta rom
  • 1 lingurita coaja citrice
  • 150 gr nuca pisata
  • 2-3 linguri cacao
  • 4 cani faina
  • Crema 1: 1 cutie compot ananas mare
  • 1 1/2 plic gelatina
  • Crema 2: 10 linguri zahar
  • 750 ml apa
  • 2 plicuri budinca cacao
  • 150 gr. margarina Rama/Unirea/Delma
  • Crema 3 - ornat: 300 ml frisca vegetala si 100 ml zeama compot ananas
  • Sirop: 100 lichior amarui - am folosit lichior din samburi de caise
  • diluat cu 50-100 ml apa fiarta si racita

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort alpahores Tort alpahores

In vasul mixerului se bat bine ouale cu zahar pana devin o compozitie spumoasa mai deschisa la culoare; se adauga uleiul si se continua

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Tort Steliana Tort Steliana

Pentru onomastica surorii mele, am pregătit un tort cu nucă, cremă cu alune de pădure, ciocolată, frişcă şi alune de pădure

1 vot    1 comentariu
3h 30 min
Dulciuri diverse
Tort aniversar