Tort de post - delicios

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat: 2 cani apa minerala, o cana zahar, o cana ulei, 2 lingurite bicarbonat de sodiu stins cu zeama de lamaie, esenta rom, 1 lingurita coaja citrice, 150 gr nuca pisata, 2-3 linguri cacao, 4 cani faina
  • Crema 1: 1 cutie compot ananas mare, 1 1/2 plic gelatina
  • Crema 2: 10 linguri zahar, 750 ml apa, 2 plicuri budinca cacao, 150 gr. margarina Rama/Unirea/Delma
  • Crema 3 - ornat: 300 ml frisca vegetala si 100 ml zeama compot ananas
  • Sirop: 100 lichior amarui - am folosit lichior din samburi de caise, diluat cu 50-100 ml apa fiarta si racita

Mod de preparare

Pentru blat se amesteca ingredientele in ordinea expusa, cu mixerul. Se coace in tava unsa cu margarina si tapetata cu faina, la foc potrivit, 40-50 min. Cand e gata, se lasa la racit si se taie in 2 sau 3, in functie de forma folosita, apoi se insiropeaza.

Pentru crema 1: opresti 100 ml zeama compot ptr frisca si 50 ml ptr dizolvat gelatina, iar restul si ananasul le bagi la blender si apoi pui pe foc cateva clocote, sa scada putin, apoi adaugi gelatina dizolvata, amesteci foarte bine si dai de pe foc si lasi sa se raceasca... dar nu de tot.

Pentru crema 2: topesti 4 linguri zahar, pe care le stingi cu 600 ml apa, iar cand clocoteste incorporezi restul de apa cu budinca si restul de zahar si amesteci pana se ingroasa, iar la urma adaugi si margarina si dai de pe foc.

Pentru crema 3: bati frisca cu mixerul si cand e aproape intarita incorporezi treptat sucul. O tii apoi la frigider.

Daca ai taiat blatul in doua - pui peste primul blat atat crema 1, cat si 1/3 din crema 2, apoi blatul 2. Daca ai taiat in 3, pui blat-crema 1-blat-crema2-blat.

Tot tortul il imbraci intr-un strat subtire din crema 2 ramasa si apoi il ornezi cu crema 3 dupa preferinta.

Il lasi o seara la rece. Sper sa va placa!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise