Tort de post - delicios

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat: 2 cani apa minerala, o cana zahar, o cana ulei, 2 lingurite bicarbonat de sodiu stins cu zeama de lamaie, esenta rom, 1 lingurita coaja citrice, 150 gr nuca pisata, 2-3 linguri cacao, 4 cani faina
  • Crema 1: 1 cutie compot ananas mare, 1 1/2 plic gelatina
  • Crema 2: 10 linguri zahar, 750 ml apa, 2 plicuri budinca cacao, 150 gr. margarina Rama/Unirea/Delma
  • Crema 3 - ornat: 300 ml frisca vegetala si 100 ml zeama compot ananas
  • Sirop: 100 lichior amarui - am folosit lichior din samburi de caise, diluat cu 50-100 ml apa fiarta si racita

Mod de preparare

Pentru blat se amesteca ingredientele in ordinea expusa, cu mixerul. Se coace in tava unsa cu margarina si tapetata cu faina, la foc potrivit, 40-50 min. Cand e gata, se lasa la racit si se taie in 2 sau 3, in functie de forma folosita, apoi se insiropeaza.

Pentru crema 1: opresti 100 ml zeama compot ptr frisca si 50 ml ptr dizolvat gelatina, iar restul si ananasul le bagi la blender si apoi pui pe foc cateva clocote, sa scada putin, apoi adaugi gelatina dizolvata, amesteci foarte bine si dai de pe foc si lasi sa se raceasca... dar nu de tot.

Pentru crema 2: topesti 4 linguri zahar, pe care le stingi cu 600 ml apa, iar cand clocoteste incorporezi restul de apa cu budinca si restul de zahar si amesteci pana se ingroasa, iar la urma adaugi si margarina si dai de pe foc.

Pentru crema 3: bati frisca cu mixerul si cand e aproape intarita incorporezi treptat sucul. O tii apoi la frigider.

Daca ai taiat blatul in doua - pui peste primul blat atat crema 1, cat si 1/3 din crema 2, apoi blatul 2. Daca ai taiat in 3, pui blat-crema 1-blat-crema2-blat.

Tot tortul il imbraci intr-un strat subtire din crema 2 ramasa si apoi il ornezi cu crema 3 dupa preferinta.

Il lasi o seara la rece. Sper sa va placa!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise