Tort de vara

Timp pregatire
95 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pt blat:
  • 100 g faina
  • 150 g zahar pudra
  • 200 g unt
  • 250 g ciocolata
  • 4 oua
  • 1 praf de sare
  • Pt umplutura:
  • 400 g frisca
  • 300 g cirese
  • 4 lg zahar pudra
  • Pt decor:
  • 50 g ciocolata neagra
  • cirese

Mod de preparare

Se scot samburi cireselor, se presara cu zahar si se lasa la macerat 30 min, apoi se pun la scurs intr-o sita.

Pentru prepararea blatului, se mixeaza galbenusurile cu zaharul pana devin cremoase, se adauga un praf de sare, untul ciocolata topita separat in bain-marie, faina turnata in ploaie iar la sfarsit, se incorporeaza delicat albusurile batute spuma tare. Se toarna compzitia intr-o forma de tort tapetata cu folie speciala de copt si se coace circa 35 de min.

Dupa racirea completa, se taie blatul in doua feli orizontale,.Intre cele doua feli se intinde jumatate din frisca batuta amestecata cu ciresele bine scurse.Se imbraca tortul cu frisca si se pune un strat subtire de frisca pe marginea tortului.

Se rade ciocolata deasupra tortului si se decoreaza cu cirese.

Tortul se tine la rece 2-3 ore inainte de a fi servit........Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise