Se scot samburi cireselor, se presara cu zahar si se lasa la macerat 30 min, apoi se pun la scurs intr-o sita.
Pentru prepararea blatului, se mixeaza galbenusurile cu zaharul pana devin cremoase, se adauga un praf de sare, untul ciocolata topita separat in bain-marie, faina turnata in ploaie iar la sfarsit, se incorporeaza delicat albusurile batute spuma tare. Se toarna compzitia intr-o forma de tort tapetata cu folie speciala de copt si se coace circa 35 de min.
Dupa racirea completa, se taie blatul in doua feli orizontale,.Intre cele doua feli se intinde jumatate din frisca batuta amestecata cu ciresele bine scurse.Se imbraca tortul cu frisca si se pune un strat subtire de frisca pe marginea tortului.
Se rade ciocolata deasupra tortului si se decoreaza cu cirese.
Tortul se tine la rece 2-3 ore inainte de a fi servit........Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii