autor:

Fara foto

» » Prajituri

Tort de zahar ars

Autor: danutzii2 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: danutzii2 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 aprilie 2009

Ingrediente
Ingrediente:, -500ml. lapte, -4 oua, -1/2 cana zahar, -2 plicuri zagar vanilat, Blat:, -3 oua, -½ cana zahar, -½ faina, -2 linguri ulei, -½ praf de copt

Dificultate: Medie Timp: 40 min

4 voturi

Mod de preparare

Se freaca ouale cu zaharul, se pune apoi laptele rece , vanilia .
O cana de zahar se caramelizeaza si se imbraca pereti cratitei.
La blat se bat albusele spuma cu zaharul,se pune galbenusele,uleiul,praful de copt si faina si se pune peste crema .

dupa ce am imbracat pereti cratitei cu zaharul caramelizat se pune crema apoi peste ea se pune compozitia ce am facut-o pt blat si se da la cuptor apoi cand cand am vazut ca ii blatul copt se scoate si cald se intorce pe o tava sau o farfurie care ii cel putin cat cratita,apoi se orneaza cu frisca
ii foarte bun,eu nu am dat gres nici o data cu acest tort
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de zahar ars" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tort de zahar ars cu cafea

Tort de zahar ars cu cafea

Crema: Se pun la topit 100 g zahar, se intind pe peretii vasului si se lasa la racit.Intre timp

10 voturi    15 comentarii
2h 30 min
Torturi
tort cu mere si crema de zahar ars

tort cu mere si crema de zahar ars

se curata merele se scobesc in mijoloc si se pudreaza cu scortisoara,se baga la microunde 5 min sa

32 voturi    12 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 16 septembrie 2010

    Nu ai specificat nimic in legatura cu blatul,cred ca trebuie copt ... Crema de zahar ars cum o pregatesti ?

  • andreutza

    andreutza (Chef de cuisine) , 28 octombrie 2009

    sper ca o sa imi iasa bine reteta

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 29 iunie 2009

    Blatul se pune crud peste crema?Nu se coace nimic?Cam neclara reteta;poate ar trebui revizuita...Poza arata bine-colorata.

Dificultate

Medie

Timp

40 min

4 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • -500ml. lapte
  • -4 oua
  • -1/2 cana zahar
  • -2 plicuri zagar vanilat
  • Blat:
  • -3 oua
  • -½ cana zahar
  • -½ faina
  • -2 linguri ulei
  • -½ praf de copt

Raporteaza reteta

constanta proca (Chef de cuisine)

Nu ai specificat nimic in legatura cu blatul,cred ca trebuie copt ... Crema de zahar ars cum o pregatesti ?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Deliciu la pahar Deliciu la pahar

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie putina coaja de lamaie si 6 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu mere (torta di mele)