autor:

Fara foto

» » Prajituri

Tort delicios cu nuci caramelizate

Autor: maria (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 18 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: maria (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 18 decembrie 2009

Ingrediente
Ingrediente blat:, -10 oua, -10 linguri pline cu zahar, - 10 linguri rase cu faina, - 1 praf bicarbonat, , Crema:, -O margarina Rama maestro, -400 g zahar, -250 g nuci, -5 galbenusuri, -esenta rom

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

19 voturi

Mod de preparare

Mod de preparare:
Se face un blat pufos ; cele 10 albuse se bat bine pana stau pe mixer apoi se adauga cate un galbenus si o lingura de zahar, incet ca sa nu scada spuma, apoi se pune cate o lingura de faina in ploaie si la sfarsit se pune bicarbonatul stins cu zeama de lamaie. Se unge o forma de tort si se da la cuptor circa 25-30 minute. Cand e bine facut se taie blatul in doua si se lasa sa se raceasca.
Crema:
Nucile le-am copt la foc mediu apoi le-am sfaramat cu sucitorul, daca aveti rabdare le puteti taia cu cutitul . Se topeste putin margarina, se pune zaharul, sa trage de pe foc sa se racesca putin apoi se pun galbenusurile si se tine pe foc pana se ingroasa amestecand continuu.
Intre timp intr-o alta cratita se topesc (caramelizeaza) alte 200 gr zahar. Cand zaharul topit are o culoare aurie frumoasa se adauga nucile si se toarna cu grija peste cealalta compozitie.
Initial se face ca o spuma totul, dar amestecand incontinuu devine iar crema.
Dupa ce crema s-a racit umplem frumos tortul si il decoram cu pasta de zahar(fondant) in diferite decoratiuni.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort delicios cu nuci caramelizate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Briose cu cirese

Briose cu cirese

1.Se mixeaza margarina aflata la temperatura camerei,cu zaharul pudra pana ce devine spumoasa apoi

0 voturi    0 comentarii
45 min
Prajituri
Pavlova

Pavlova

Preincalzim cuptorul si ne apucam sa batem bine de tot albusurile. Cu praful de sare cu tot. Cand

3 voturi    3 comentarii
2h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

4.7L Digital HingedLid

- 25 %
599.99 lei
449.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 26 ianuarie 2010

    Maria, e foarte frumos tortul, felicitari.

  • Fara foto

    maria mihalache , 26 ianuarie 2010

    Maria , felicitari....................ai votul meu, il meriti din plin.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 26 ianuarie 2010

    Un deliciu...

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 07 ianuarie 2010

      arata ft bine,felicitari!

    • Fara foto

      maria (Maestru bucatar) , 03 ianuarie 2010

      pt ice, stelutele le decupezi cu o forma din pasta de zahar si fasiile le tai subtire si le modelezi cum vrei, eu am incercat sa fac o floare dar a cam iesit un paianjen iar tableta de ciocolata cu trifoi asa o cumperi, vroiam s-o tai in forme de steluta dar nu am mai avut timp pt ca mi se topea crema de pe tort(dupa cum se vede) si le-am taiat dreptunghi. Eu cred ca la cofetarie iesea perfect nu ca al meu...merci de comentarii

    • Fara foto

      ICE , 22 decembrie 2009

      Arata foarte bine tortul...numai ca ori esti o maestra, ori este cumparat de la cofetarie.... Am inteles ca fiecare il decoreaza dupa cum vrea...numai ca in reteta trebuia explicat felul in care a fost decorat....daca vreau sa il decorez asa bine, daca nu schimb decorul. Asadar, eu as vrea sa stiu, cum ai facut acele mici stelute albe de pe suprafa tortului, ce are exact de jur imprejur si cum ai facut patratele alea de ciocolata cu imprimeurile acelea. Sunt deosebite.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 21 decembrie 2009

      Delicios. Felicitari

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

19 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • -10 oua
  • -10 linguri pline cu zahar
  • - 10 linguri rase cu faina
  • - 1 praf bicarbonat
  • Crema:
  • -O margarina Rama maestro
  • -400 g zahar
  • -250 g nuci
  • -5 galbenusuri
  • -esenta rom

Raporteaza reteta

Retete
de maria
tort rapid joe

tort rapid joe

Se amesteca gelatina cu 1/2 l lapte iar celalalt litru de lapte se amesteca pe foc cu 500 g zahar

18 voturi    5 comentarii
1h
Prajituri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Maria, e foarte frumos tortul, felicitari.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Tarta Floarea Soarelui cu fructe de sezon Tarta Floarea Soarelui cu fructe de sezon

 Într-un bol mixăm cele 4 ouă împreună cu zahărul până capătă consistența unei creme; Adăugăm smântâna

4 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Minitarte racoritoare cu iaurt grecesc si fructe de padure Minitarte racoritoare cu iaurt grecesc si fructe de padure

Iaurtul grecesc se pune intr-un tifon si se lasa la scurs peste noapte. Se pune faina cernuta impreuna cu untul,ouale, laptele si sarea

1 vot    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Eclere