autor:

Brindusa_Aluculesei

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Torturi

Tort deliciu primavaratec

Autor: Brindusa_Aluculesei (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 18 iunie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Brindusa_Aluculesei (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 18 iunie 2017

Ingrediente
Ingrediente pentru blat:, 11 oua de tara, 11 linguri de faina, 1 plic zahar vanilat, 1 plic praf de copt, coaja de la o lamaie , 1 lingura de otet de mere, , Ingrediente pentru frisca:, 1 kg smantana marca Solomonescu, 4-5 linguri zahar, 1 plic zahar vanilat, , Pentru umplutura si ornat:, 1 plic crema de ciocolata, 1 plic crema de vanilie, 300 ml lapte dulce fiert si racit, 1 cutie compot ananas, 200 ml suc de portocale, 50 gr ciocolata amaruie, 25 gr unt, 2 portocale, , Pentru tras capsuni in ciocolata:, 400 gr capsuni, 50 gr ciocolata amaruie, 25 gr unt

Dificultate: Ridicata Timp: 2h

0 voturi

Mod de preparare

Mod de preparare a blaturilor:

Se separa galbenusurile de albusuri si se pun in vasul de la robot, albusurile cu zaharul si cu zaharul vanilat; se mixeaza pana se obtine o pasta alba si foarte densa, adaugam apoi galbenusurile si continuam mixarea pana devine totul o pasta cremoasa si densa, adaugam faina, coaja de lamaie si praful de copt stins cu otet si continuam mixarea pana se omogenizeaza bine; turnam crema obtinuta in doua tavi in care am pus hartie de copt. Am pus crema intr-o tava mai mica si in una mai mare si am dat tavile la cuptor pentru o ora, la cuptorul deja incalzit. Cand sunt coapte, se scot si se lasa sa se raceasca la temperatura camerei, apoi se taie fiecare blat in trei felii.



Pregatim crema de ciocolata si crema de vanilie:

Intr-un vas, punem praful de ciocolata si 150 gr lapte si mixam, dupa indicatiile de pe ambalaj, la fel facem si cu crema de vanilie.



Mod de preparare pentru frisca:

Se pune la robot, smantana cu zahar si zahar vanilat si se mixeaza pana se obtine frisca.



Ornarea tortului:

Punem o foaie mare de blat pe un platou si il insiropam cu sirop de la compotul de ananas, adaugam crema de ciocolata, jumatate din fructele de ananas de la compot, apoi asezam alta foaie de blat mare pe care o vom insiropa cu sirop de la compotul de ananas, adaugam crema de vanilie si restul ananasului, dupa care adaugam ultima foaie de blat mare, o insiropam cu suc de portocale, adaugam un strat de frisca. Punem apoi o foaie din blatul mic, o insiropam cu suc, adaugam frisca, mai punem o foaie de blat, o insiropam cu suc si adaugam frisca, iar la final, adaugam ultima foaie din blatul mic, il insiropam cu suc si ornam cu frisca tot tortul. Facem flori din felii de portocale si le asezam pe blatul mic si pe marginea blatului mare, adaugam capsuni care au fost date prin ciocolata topita si unt la bain-marie.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort deliciu primavaratec" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de piscoturi cu visine

Tort de piscoturi cu visine

Se prepara budinca conform instructiunilor de pe ambalaj iar cand este gata se ia de pe foc si se

7 voturi    2 comentarii
40 min
Torturi
Tort de ciocolata cu crema caramel

Tort de ciocolata cu crema caramel

Preicalzim cuptorul la 180 de grade C si tapetam cu hartie de copt doua forme de tort cu diametrul

30 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

2h

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente pentru blat:
  • 11 oua de tara
  • 11 linguri de faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • coaja de la o lamaie 
  • 1 lingura de otet de mere
  • Ingrediente pentru frisca:
  • 1 kg smantana marca Solomonescu
  • 4-5 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • Pentru umplutura si ornat:
  • 1 plic crema de ciocolata
  • 1 plic crema de vanilie
  • 300 ml lapte dulce fiert si racit
  • 1 cutie compot ananas
  • 200 ml suc de portocale
  • 50 gr ciocolata amaruie
  • 25 gr unt
  • 2 portocale
  • Pentru tras capsuni in ciocolata:
  • 400 gr capsuni
  • 50 gr ciocolata amaruie
  • 25 gr unt

Raporteaza reteta

Retete
de Brindusa_Aluculesei
Cozonaci cu nuca si rahat

Cozonaci cu nuca si rahat

Punem faina intr-un vas si peste faina adaugam cele 4 galbenusuri. Separat, intr-o oala, punem laptele

175 voturi    38 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Peste umplut cu legume

Peste umplut cu legume

Se curata pestele, se spala si se lasa la scurs de apa.Sseparat facem o compozitie din buretii fierti

66 voturi    27 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Pasca cu branza dulce

Pasca cu branza dulce

Se cerne faina intr-un vas si peste ea se adauga drojdia topita cu sarea, zaharul si iaurtul, se

4 voturi    2 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu nuca, ness si ciocolata alba Tort cu nuca, ness si ciocolata alba

Pentru aniversarea mamei am pregătit un tort cu blat de nucă, cremă de ciocolată şi ness, îmbrăcat în frişcă şi

0 voturi    0 comentarii
3h 20 min
Dulciuri diverse
Tort Padurea Neagra Tort Padurea Neagra

Este un tort foarte placut la gust... aroma de cirese este senzationala, iar despre alcool, pot zice ca nici nu se simte. Chiar a fost

1 vot    0 comentarii
5h
Torturi
Tort usor de vara cu iaurt