autor:

Brindusa_Aluculesei

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Torturi

Tort deliciu primavaratec

Autor: Brindusa_Aluculesei (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 18 iunie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Brindusa_Aluculesei (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 18 iunie 2017

Ingrediente
Ingrediente pentru blat:, 11 oua de tara, 11 linguri de faina, 1 plic zahar vanilat, 1 plic praf de copt, coaja de la o lamaie , 1 lingura de otet de mere, , Ingrediente pentru frisca:, 1 kg smantana marca Solomonescu, 4-5 linguri zahar, 1 plic zahar vanilat, , Pentru umplutura si ornat:, 1 plic crema de ciocolata, 1 plic crema de vanilie, 300 ml lapte dulce fiert si racit, 1 cutie compot ananas, 200 ml suc de portocale, 50 gr ciocolata amaruie, 25 gr unt, 2 portocale, , Pentru tras capsuni in ciocolata:, 400 gr capsuni, 50 gr ciocolata amaruie, 25 gr unt

Dificultate: Ridicata Timp: 2h

0 voturi

Mod de preparare

Mod de preparare a blaturilor:

Se separa galbenusurile de albusuri si se pun in vasul de la robot, albusurile cu zaharul si cu zaharul vanilat; se mixeaza pana se obtine o pasta alba si foarte densa, adaugam apoi galbenusurile si continuam mixarea pana devine totul o pasta cremoasa si densa, adaugam faina, coaja de lamaie si praful de copt stins cu otet si continuam mixarea pana se omogenizeaza bine; turnam crema obtinuta in doua tavi in care am pus hartie de copt. Am pus crema intr-o tava mai mica si in una mai mare si am dat tavile la cuptor pentru o ora, la cuptorul deja incalzit. Cand sunt coapte, se scot si se lasa sa se raceasca la temperatura camerei, apoi se taie fiecare blat in trei felii.



Pregatim crema de ciocolata si crema de vanilie:

Intr-un vas, punem praful de ciocolata si 150 gr lapte si mixam, dupa indicatiile de pe ambalaj, la fel facem si cu crema de vanilie.



Mod de preparare pentru frisca:

Se pune la robot, smantana cu zahar si zahar vanilat si se mixeaza pana se obtine frisca.



Ornarea tortului:

Punem o foaie mare de blat pe un platou si il insiropam cu sirop de la compotul de ananas, adaugam crema de ciocolata, jumatate din fructele de ananas de la compot, apoi asezam alta foaie de blat mare pe care o vom insiropa cu sirop de la compotul de ananas, adaugam crema de vanilie si restul ananasului, dupa care adaugam ultima foaie de blat mare, o insiropam cu suc de portocale, adaugam un strat de frisca. Punem apoi o foaie din blatul mic, o insiropam cu suc, adaugam frisca, mai punem o foaie de blat, o insiropam cu suc si adaugam frisca, iar la final, adaugam ultima foaie din blatul mic, il insiropam cu suc si ornam cu frisca tot tortul. Facem flori din felii de portocale si le asezam pe blatul mic si pe marginea blatului mare, adaugam capsuni care au fost date prin ciocolata topita si unt la bain-marie.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort deliciu primavaratec" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Mini tort cu migdale si iaurt

Mini tort cu migdale si iaurt

Pentru blat, se topeste glazura dupa instructiunile de pe plic, apoi se amesteca cu mixul de alune,

0 voturi    0 comentarii
1h
Torturi
Tort de caise fara foc, cu glazura de ciocolata

Tort de caise fara foc, cu glazura de ciocolata

*Daca adaugati interiorul de la nuca de cocos (2-3 lei/buc) cat si apa, va fi foarte delicat si apropiat

11 voturi    5 comentarii
20 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

2h

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente pentru blat:
  • 11 oua de tara
  • 11 linguri de faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • coaja de la o lamaie 
  • 1 lingura de otet de mere
  • Ingrediente pentru frisca:
  • 1 kg smantana marca Solomonescu
  • 4-5 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • Pentru umplutura si ornat:
  • 1 plic crema de ciocolata
  • 1 plic crema de vanilie
  • 300 ml lapte dulce fiert si racit
  • 1 cutie compot ananas
  • 200 ml suc de portocale
  • 50 gr ciocolata amaruie
  • 25 gr unt
  • 2 portocale
  • Pentru tras capsuni in ciocolata:
  • 400 gr capsuni
  • 50 gr ciocolata amaruie
  • 25 gr unt

Raporteaza reteta

Retete
de Brindusa_Aluculesei
Cozonaci cu nuca si rahat

Cozonaci cu nuca si rahat

Punem faina intr-un vas si peste faina adaugam cele 4 galbenusuri. Separat, intr-o oala, punem laptele

175 voturi    38 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Peste umplut cu legume

Peste umplut cu legume

Se curata pestele, se spala si se lasa la scurs de apa.Sseparat facem o compozitie din buretii fierti

66 voturi    27 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Pasca cu branza dulce

Pasca cu branza dulce

Se cerne faina intr-un vas si peste ea se adauga drojdia topita cu sarea, zaharul si iaurtul, se

4 voturi    2 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort de inghetata cu coacaze rosii, caise si zmeura Tort de inghetata cu coacaze rosii, caise si zmeura

Se spala fructele (caisele se curata de piele si samburi), se maruntesc, pe rand, in robotul de bucatarie, dupa care se dau prin strecuratoare

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort cu fructe de padure Tort cu fructe de padure

Se spala fructele de padure si se lasa sa se scurga. Branza mascarpone se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie. Intr-un alt

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tort cu capsuni si ciocolata