Tort deliciu primavaratec

Se separa galbenusurile de albusuri.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata
Tort deliciu primavaratec

Ingrediente

  • Ingrediente pentru blat:
  • 11 oua de tara
  • 11 linguri de faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • coaja de la o lamaie
  • 1 lingura de otet de mere
  • Ingrediente pentru frisca:
  • 1 kg smantana marca Solomonescu
  • 4-5 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • Pentru umplutura si ornat:
  • 1 plic crema de ciocolata
  • 1 plic crema de vanilie
  • 300 ml lapte dulce fiert si racit
  • 1 cutie compot ananas
  • 200 ml suc de portocale
  • 50 gr ciocolata amaruie
  • 25 gr unt
  • 2 portocale
  • Pentru tras capsuni in ciocolata:
  • 400 gr capsuni
  • 50 gr ciocolata amaruie
  • 25 gr unt

Mod de preparare

Mod de preparare a blaturilor:

Se separa galbenusurile de albusuri si se pun in vasul de la robot, albusurile cu zaharul si cu zaharul vanilat; se mixeaza pana se obtine o pasta alba si foarte densa, adaugam apoi galbenusurile si continuam mixarea pana devine totul o pasta cremoasa si densa, adaugam faina, coaja de lamaie si praful de copt stins cu otet si continuam mixarea pana se omogenizeaza bine; turnam crema obtinuta in doua tavi in care am pus hartie de copt. Am pus crema intr-o tava mai mica si in una mai mare si am dat tavile la cuptor pentru o ora, la cuptorul deja incalzit. Cand sunt coapte, se scot si se lasa sa se raceasca la temperatura camerei, apoi se taie fiecare blat in trei felii.

Pregatim crema de ciocolata si crema de vanilie:

Intr-un vas, punem praful de ciocolata si 150 gr lapte si mixam, dupa indicatiile de pe ambalaj, la fel facem si cu crema de vanilie.

Mod de preparare pentru frisca:

Se pune la robot, smantana cu zahar si zahar vanilat si se mixeaza pana se obtine frisca.

Ornarea tortului:

Punem o foaie mare de blat pe un platou si il insiropam cu sirop de la compotul de ananas, adaugam crema de ciocolata, jumatate din fructele de ananas de la compot, apoi asezam alta foaie de blat mare pe care o vom insiropa cu sirop de la compotul de ananas, adaugam crema de vanilie si restul ananasului, dupa care adaugam ultima foaie de blat mare, o insiropam cu suc de portocale, adaugam un strat de frisca. Punem apoi o foaie din blatul mic, o insiropam cu suc, adaugam frisca, mai punem o foaie de blat, o insiropam cu suc si adaugam frisca, iar la final, adaugam ultima foaie din blatul mic, il insiropam cu suc si ornam cu frisca tot tortul. Facem flori din felii de portocale si le asezam pe blatul mic si pe marginea blatului mare, adaugam capsuni care au fost date prin ciocolata topita si unt la bain-marie.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Saramura de miel

Saramura de miel

Spalam carnea si o stergem.

Saramura de miel
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Pasca cu branza dulce

Pasca cu branza dulce

Drojdia se amesteca cu o lingurita de zahar, putin lapte caldut si o lingura de faina.

Pasca cu branza dulce
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise