autor:

Alice Ciobanu

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Tort din cupcakes "Manunchi de flori"

Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 decembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 decembrie 2011

Ingrediente
200 gr faina, 10 gr praf de copt, 140 gr zahar tos, 60 ml lapte, 90 ml cafea lichida, 10 ml coniac, 80 gr unt topit, un plic zahar vanilat, pentru ornat:, putina pasta de zahar, bombonele colorate, rabdare

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

2 voturi

Mod de preparare

Procedeul e foarte simplu: amestecati toate solidele, adica faina + praf copt + zahar tos + zahar vanilat, iar intr-un alt bol amestecati lichidele (lapte + cafea + coniac + unt topit si racit). Apoi turnati lichidele peste solide si amestecati cu o lingura de lemn. Nu mixati ca nu are rost. Puneti apoi cu lingura in formele de muffins-uri si dati la cuptor pentru 20-25 minute la foc mediu.
Scoateti-le apoi din forme si lasati-le pana se racesc complet, pe un gratar metalic.
Pentru ornat eu am folosit putintica pasta de zahar pe care am intins-o si decupat-o cu o forma de plastic. Am uns fata briosei cu putin unt topit dupa care am aplicat ornamentul din pasta de zahar si apoi am umplut golurile cu bombonele colorate ...dar mai bine vedeti poze :).
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort din cupcakes "Manunchi de flori"" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Marlenka

Marlenka

Faina o amestecam cu bicarbonatul, iar restul ingredientelor se pun pe foc pe baie de aburi si se

21 voturi    7 comentarii
1h 15 min
Prajituri
Cremes

Cremes

Se pune la fiert 1 1/2 l lapte cu 300 gr zahar. Albusurile se bat spuma cu restul de 200 gr zahar

10 voturi    2 comentarii
1h 5 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    anica , 27 noiembrie 2013

    cum ai facut pasta de zahar

  • Fara foto

    Anica Midvighi , 27 noiembrie 2013

    de unde ai avut pasta de zahar

  • Alice Ciobanu

    Alice Ciobanu (Chef de cuisine) , 31 decembrie 2011

    Multumesc Mihaela. Un an nou fericit va doresc!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 30 decembrie 2011

      Foarte apetisante!***** La Multi Ani 2012! draga Alice.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

2 voturi

Ingrediente

  • 200 gr faina
  • 10 gr praf de copt
  • 140 gr zahar tos
  • 60 ml lapte
  • 90 ml cafea lichida
  • 10 ml coniac
  • 80 gr unt topit
  • un plic zahar vanilat
  • pentru ornat:
  • putina pasta de zahar
  • bombonele colorate
  • rabdare

Raporteaza reteta

Retete
de Alice Ciobanu
Salată de leurdă

Salată de leurdă

Se spală bine leurda şi toate celelalte, se taie potrivit, se amestecă şi se stropeşte cu ulei

10 voturi    2 comentarii
30 min
Salate de legume
Aripi de raţă cu varză

Aripi de raţă cu varză

Se spală raţă şi se pune la fiert. Varza se toacă, se taie... cum o face fiecare pentru mâncarea

2 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Cighir a la "Ciobeni"

Cighir a la "Ciobeni"

Se spală foarte bine toate măruntaiele cu apă rece şi se taie în bucăţi potrivite. Rinichiul

3 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aperitive cu carne

anica

cum ai facut pasta de zahar

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura magica Prajitura magica

Este intr-adevar o prajitura "magica" datorita faptului ca se face foarte repede, se topeste in gura, si asa cum observati,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Rochite de ciocolata