autor:

Ana-Maria

» » Dulciuri diverse

Tort diplomat

Autor: Ana-Maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ana-Maria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 martie 2009

Ingrediente
4 pachete de gelatina Dr Oetker de 10g, 1 cutie de compot de ananas, 3 oua, 250g zahar pudra,2 plicuri de zahar vanilinat,2 plicuri intaritor Dr Oetker, 750 ml Hulala, folie alimentara,5-6 portocale ,4 banane, 5-6 kiwi si pentru ornat se pot folosi si stafide invelite in ciocolata.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

18 voturi

Mod de preparare

Se pun pachetele de gelatina intr`un bol se toarna peste siropul din compotul de ananas se amesteca bine si se lasa la frigider cel putin o ora, indicat ar fi sa se lase la rece de seara pana dimineata.
Apoi gelatina, galbenusurile si 100g zahar pudra se amesteca si se pun la foc mic pana se face o compozitie omogena (ca un sos).Apoi se lasa putin sa se raceasca.
Intre timp se bat albusurile cu un praf de sare apoi se adauga zaharul ramas si zaharul vanilinat. Separat se bate frisca cca 4 minute cu mixerul la viteza superioara adaugand intaritorul de frisca dupa 1 minut.
Treisfert din cantitatea de frisca se amesteca cu albusurile spuma si cu gelatina calduta(trebuie sa fie calduta altfel nu se omogenizeaza, in caz ca s-a racit prea tare se poate incalzi din nou pe aragaz).
Intr-o oala de 4 l pe fundul careia s-a pus folie alimentara, apoi se pun bucatile de ananas taiate bucatele.
Se imparte frisca in 3 parti egale. Peste bucatile de ananas se toarna o parte din frisca, se intinde bine apoi se pun feliile de la 2 portocale taiate mai marunt, 2 banane taiate felii si 2 kiwi, peste se pune a2 a parte de frisca si tot asa se face si cu celalalt strat.
Se da la frigider minim 3 ore .
Se orneaza cu frisca(150 ml batuta cu mixerul), cu felii de portocale si kiwi , se pot pune si stafide invelite in ciocolata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tort diplomat cu zmeura si afine

Tort diplomat cu zmeura si afine

- facem 2 plicuri de frişcă cu 300 ml de lapte, conform instrucţiunilor de pe ambalaj - tăiem

1 vot    2 comentarii
2h 10 min
Torturi
tort diplomat cu pere

tort diplomat cu pere

blatul:Se separa albusurile de galbenusuri.Acestea din urma se bat bine cu zaharul,se adauga faina

3 voturi    2 comentarii
1h
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mitu Ileana , 09 iulie 2013

    arata foarte bine, am sal incerc si eu!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 19 mai 2010

    Arata super !

  • cristina i.

    cristina i. (Chef de cuisine) , 19 noiembrie 2009

    Foarte bun, eu am o reteta cu iaurt de fructe si frisca, procedez la fel ca tine cu fructele si mai pun deasupra piscoturi inmuiate in zeama de compot sau suc ( vor fi ca un blat).

    • Fara foto

      Ana-Maria , 07 noiembrie 2009

      ma bucur ca vi-a placut!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 07 noiembrie 2009

      Tare frumos tortul.

    • Fara foto

      Nadia , 06 noiembrie 2009

      E unul din torturile mele preferate! Al tau arata tare bine!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 noiembrie 2009

      Arata foarte bine...

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 29 iunie 2009

      Imi place foarte mult cum l-ai ornat!Felicitari!

    • Fara foto

      Ana_Maria , 28 aprilie 2009

      Depinde bineinteles de forma care vrei sa o aiba tortul, mie personal imi place simplu fara blat , insa fiecare poate sa o faca cum doreste SPOR LA GATIT!

    • Fara foto

      ramona cerasela (Chef de cuisine) , 24 aprilie 2009

      Poate nu strica un blat simplu si foarte subtire (pus deasupra ultimului strat de crema din frisca si oua, care dupa rasturnare va deveni baza). Iar la frisca Hulala mi se pare de prisos intaritorul, dimpotriva eu adaug si putina apa rece la inceperea baterii si tot sta tare. Diplomatul se poate monta si in tavita de chec.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

18 voturi

Ingrediente

  • 4 pachete de gelatina Dr Oetker de 10g
  • 1 cutie de compot de ananas
  • 3 oua
  • 250g zahar pudra,2 plicuri de zahar vanilinat,2 plicuri intaritor Dr Oetker
  • 750 ml Hulala
  • folie alimentara,5-6 portocale ,4 banane
  • 5-6 kiwi si pentru ornat se pot folosi si stafide invelite in ciocolata.

Raporteaza reteta

Retete
de Ana-Maria
Ciuperci Umplute

Ciuperci Umplute

Curatam ciupercile, le spalam si le punem la scurs. Separat tocam coditele ciupercilor, ceapa, usturoiul,

7 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Vinete umplute

Vinete umplute

1. Se indeparteaza cozile, se taie vinetele in doua - pe lung - si se scoate miezul (se lasa cam

2 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Prajitura cu banane si ciocolata

Prajitura cu banane si ciocolata

Topim untul si ciocolata pe abur. Intr-un alt vas se amesteca faina, zaharul, praful de copt si

3 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

Arata super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Salam de biscuti cu crema