Blatul: Se bat 5 albusuri cu 5 linguri de zahar. Se adauga galbenusurile, faina si praful de copt. Se toarma compozitia intr-o forma de tort unsa cu ulei si tapetata si se da la cuptor 15-20 de minute.
Crema:Cele 5 oua, 5 linguri de zahat si 200 de ml de lapte se fierb pe foc mic pana se ingroasa compozitiz rezultata. Cand s-a racit, se amesteca cu 500 de grame de frisca batuta, 3 gelatine (care se inmoaie in 100-150 ml de apa sau suc de la compotul de ananas)si fructe maruntite din compot.
Se ia o cratita in care se pune o foaie de ceolofan umeda. Se tapetaza toata cu fructe. Se toarna crema si se fixeaza blatul deasupra. Se da la rece pana a doua zi, cand se rastoarna tortul pe un platou.
Uneori folosesc si piscoturi in loc de blat.
Briose cu crema de ciocolata. Reteta simpla si delicioasa de cupcakes cu crema ganache. Descopera cum sa prepari rapid aceste...
Briose cu crema de ciocolata. Reteta simpla si delicioasa de cupcakes cu crema ganacheIntr-o craticioara, punem 3-4 linguri de ulei de masline si calim ceapa taiata marunt.
Supa crema de ciuperciRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii