autor:

Fara foto

» » , , Retete de Pasti, Dulciuri diverse, Torturi

Tort diplomat

Autor: Dana Macovei (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Macovei (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 aprilie 2009

Ingrediente
Blat: 5 oua, 5 linguri de zahar, 5 Linguri faina, 1 praf de copt., Crema: 5 oua, 5 linguri de zahar, 200 ml lapte, 500 g frisca, 3 gelatine, 1 compot de ananas, fructe proaspete (portocale, kiwi,etc)

Dificultate: Redusa Timp: 1h

95 voturi

Mod de preparare

Blatul: Se bat 5 albusuri cu 5 linguri de zahar. Se adauga galbenusurile, faina si praful de copt. Se toarma compozitia intr-o forma de tort unsa cu ulei si tapetata si se da la cuptor 15-20 de minute.

Crema:Cele 5 oua, 5 linguri de zahat si 200 de ml de lapte se fierb pe foc mic pana se ingroasa compozitiz rezultata. Cand s-a racit, se amesteca cu 500 de grame de frisca batuta, 3 gelatine (care se inmoaie in 100-150 ml de apa sau suc de la compotul de ananas)si fructe maruntite din compot.

Se ia o cratita in care se pune o foaie de ceolofan umeda. Se tapetaza toata cu fructe. Se toarna crema si se fixeaza blatul deasupra. Se da la rece pana a doua zi, cand se rastoarna tortul pe un platou.

Uneori folosesc si piscoturi in loc de blat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort diplomat

Tort diplomat

Galbenusurile se freaca cu zaharul,zaharul vanilat, adaugam laptele treptat si punem la fiert pe

18 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Tort Diplomat - varianta mea

Tort Diplomat - varianta mea

Se bate frisca si se pune la rece.Se separa ouale si se bat albusurile cu 200 gr de zahar,apoi se

5 voturi    7 comentarii
1h 5 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei

Fierbator Style Black

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 22 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Claudia Andreea , 31 decembrie 2015

    eu una sunt incepatoare ....banuiesc ca trebuia sa specificati ca gelatina trebuia pusa in crema calda sa se dizolve complet

  • Fara foto

    Ita Ciorecan Seracovan , 07 august 2013

    multumesc...ca de obicei, am invatat ceva nou...si gustos...

  • magia ochilor

    magia ochilor (Chef de cuisine) , 25 septembrie 2012

    super..l-am facut si eu si de atunci sotul meu nu viseaza altceva..ii place la nebunie:)

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 12 septembrie 2012

      Delicios!

    • vio

      vio (Chef de cuisine) , 30 iulie 2010

      forte bun si racoritor

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 04 iulie 2010

      Arata minunat si cred ca este si tare bun.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

      Foarte frumos, cava asemanator am facut si eu dar alta forma.

    • Fara foto

      lucica , 05 martie 2010

      cred ca reteta nu este completa am incercat sa fac iar rezultatul nu este asa spectaculos de exemplu: nu a iesit alb ca al tau si asta din cauza galbenusurilor.....si altele

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 22 ianuarie 2010

      Foarte aspectuos!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 18 ianuarie 2010

      Foarte bun şi cu blat şi cu piscoturi!

    • IONELA

      IONELA (Chef de cuisine) , 28 noiembrie 2009

      este foarte bun si racoritor si eu il fac asemanator

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 28 noiembrie 2009

      bravo felicitari

    • flory avram

      flory avram (Chef de cuisine) , 20 noiembrie 2009

      Foarte bun,si eu il fac cu piscoturi,felicitari!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 octombrie 2009

      Bun,bun,bun...

    • Vekas

      Vekas (Chef de cuisine) , 24 septembrie 2009

      Tortul Diplomat este unul din preferatele mele.Silviana are dreptate, este foarte gustos si aromat cu multe fructe.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 05 septembrie 2009

      Super arata si cred ca este un deliciu,felicitari.

    • Maria Lupean

      Maria Lupean (Chef de cuisine) , 01 septembrie 2009

      Arata super, a, salvat reteta. O sa-l fac in curand si o sa postez poze...daca iasa bine:)

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 31 august 2009

      Este o nebunie de tort.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 31 august 2009

      Un deliciu...

    • silviana maftei

      silviana maftei (Chef de cuisine) , 15 iunie 2009

      Este grozav de racoritor cu multe fructe

    • tradaro

      tradaro (Chef de cuisine) , 14 mai 2009

      Mi-ai facut o pofta nebuna de tort Diplomat. Nu stiu daca o sa iasa ca al tau, dar trebui sa-l fac ca sa nu mai salivez. Este OK. Felicitari!

    • nasea alina

      nasea alina (Chef de cuisine) , 06 mai 2009

      Daca reteta este reala (nu am citit-o cap-coada), tortul tau este foarte.... hawai si chiar asta, denumirea, i se potriveste. Dragut!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

95 voturi

Ingrediente

  • Blat: 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 Linguri faina
  • 1 praf de copt.
  • Crema: 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 200 ml lapte
  • 500 g frisca
  • 3 gelatine
  • 1 compot de ananas
  • fructe proaspete (portocale
  • kiwi,etc)

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Macovei
Pizza cu paine

Pizza cu paine

Painea feliata se inmoaie putin in lapte si se tapeteaza cu ea o tava de copt. Se complecteaza cu

8 voturi    5 comentarii
50 min
Paste si pizza
Prajitura cu caramel si nuca

Prajitura cu caramel si nuca

Blat: Se bat 6 albusuri cu 200 g de zahar, apoi se adauga nuca, faina si praful de copt. Dupa ce

31 voturi    11 comentarii
40 min
Prajituri
Salata de papadie

Salata de papadie

Se spala frunzele de papadie. Se pune apa cu sare la fiert intr-o cratita. cand da in clocot se adauga

7 voturi    2 comentarii
15 min
Salate reci

magia ochilor (Chef de cuisine)

super..l-am facut si eu si de atunci sotul meu nu viseaza altceva..ii place la nebunie:)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Steliana Tort Steliana

Pentru onomastica surorii mele, am pregătit un tort cu nucă, cremă cu alune de pădure, ciocolată, frişcă şi alune de pădure

1 vot    1 comentariu
3h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu ciocolata si menta Tort cu ciocolata si menta

Se piseaza biscuitii in blender, se adauga untul, se amesteca, apoi se rastoarna in forma de tort de 22 cm diametru, iar dupa ce s-a

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Tort cu crema de lapte condensat