autor:

Fara foto

» » Prajituri

Tort diplomat

Autor: mary_maryyy10 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mary_maryyy10 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 decembrie 2009

Ingrediente
3 oua, - 4 pliculete gelatina dr. Oetker, - 250g zahar, - 1 cutie compot ananas, - 1 cutie cocktail de fructe, - 1 portocala, - 1/2 kg frisca, - 200 ml hulala, - putina zeama de la o lamaie.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

7 voturi

Mod de preparare

- Se pune gelatina la inmuiat cu zeama de compot, coktail si zeama de lamaie si se lasa sa se intareasca;
- Gelatina, galbenusurile si zaharul se pun la foc mic pana se face ca o ciulama;
- Albusurile se bat spuma cu putina sare. Separat se bate frisca iar jumatate de cantitate se opreste pentrut ornat;
- Cealalta jumatate se amesteca cu albusurile spuma si cu gelatina calduta (atentie, gelatina sa fie calduta pentru ca altfel nu se va omogeniza);
- Peste aceasta compozitie se adauga portocala taiata cubulete, ananasul din compot si fructele din coktail. Compozitia rezultata se rastoarna intr-o cratita de 3 kg (de preferat sa fie un castron din plastic umed sau se pune folie de aluminiu, ca se desprinde mai usor dupa intarire!);
- Se lasa la frigider pana se intareste, apoi se rastoarna pe platou si se orneaza cu frisca ramasa si fructe, adica portocale, kiwi, ananas, piersici, etc...
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
TORT DIPLOMAT RECE

TORT DIPLOMAT RECE

Intr-o oala se pune laptele, zaharul si ouale pe foc si se amesteca cu telul continuu sa nu

114 voturi    16 comentarii
1h
Torturi
Tort diplomat

Tort diplomat

Se prepara o compozitia de blat obisnuita (se freaca galbenusurile cu zahar si se bat albusurile

62 voturi    22 comentarii
50 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 20 august 2010

    Am repetat tortul altfel ornat. Al tau arata minunat.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 02 mai 2010

    Ceva in acest gen si eu am facut.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2010

    Foarte gustos.

    • zana b.

      zana b. (Chef de cuisine) , 14 decembrie 2009

      In acelasi mod fac si eu tortul diplomat.Este simplu ,dar si gustos.uneori il fac si cu blat.Pun fructe la alegere.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 11 decembrie 2009

      Cred ca este un deliciu,acest tort.Felicitari.

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 11 decembrie 2009

      imi place foarte mult Tortul diplomat! Pregatesc si eu si pun 1/2 cantitatae frisca 1/2 smanatana si folosesc un blat de piscoturi Iese delicios!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 11 decembrie 2009

      Foarte bun, l-am salvat!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 11 decembrie 2009

      Aspectuos produsul finit

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

7 voturi

Ingrediente

  • 3 oua
  • - 4 pliculete gelatina dr. Oetker
  • - 250g zahar
  • - 1 cutie compot ananas
  • - 1 cutie cocktail de fructe
  • - 1 portocala
  • - 1/2 kg frisca
  • - 200 ml hulala
  • - putina zeama de la o lamaie.

Raporteaza reteta

Retete
de mary_maryyy10
Tort diplomat cu mure si afine

Tort diplomat cu mure si afine

Se pune gelatina la inmuiat in suc de la compot.Separam ouale,galbenusurile le amestecam cu zaharul,budinca,laptele

9 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Tarta cu fructe

Tarta cu fructe

Albusurile se separa de galbenuse si se bat cu mixerul pana se intaresc. Se adauga treptat cate o

5 voturi    3 comentarii
1h
Prajituri
Tarta cu prune si nuci

Tarta cu prune si nuci

Amestecati toate ingredientele. Puneti compozitia in tava mica dupa care acoperiti cu prune tavalite

5 voturi    5 comentarii
1h
Prajituri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Am repetat tortul altfel ornat. Al tau arata minunat.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Choux-uri cu crema de vanilie Choux-uri cu crema de vanilie

Choux-urile le-am preparat dupa reteta de eclere. Punem apa la fiert impreuna cu untul si sarea. Dupa ce s-a topit untul punem faina,toata

17 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu crema fina de branza si fructe