autor:

Fara foto

» » Prajituri

Tort Diplomat

Autor: Rizea Maria (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 30 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rizea Maria (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 30 decembrie 2009

Ingrediente
- 4 oua (2 galbenusuri + 4 albusuri), - 4 pachete gelatina (40g), - 7 pliculete zahar vanilat, - 6 linguri zahar pudra, - 4 linguri zahar tos, - 1 conserva compot ananas, - 1 conserva compot mixt de fructe, - 100g stafide (optional), - coaja de portocala (taiata cubulete), - 1 litru frisca lichida (Hulala), - 24 piscoturi, - fructe (portocale, chivi, mandarine,caise, capsuni)

Dificultate: Medie Timp: 45 min

6 voturi

Mod de preparare

Gelatina se inmoaie in siropul de la compotul de ananas (400ml), timp de 10 minute, apoi se pune intr-o craticioara pe bei-mary impreuna cu galbenusurile + 4 linguri zahar tos + 4 pliculete zahar vanilat + coaja de portocala si se amesteca pana se dizolva complet gelatina (fara a se depasi temperatura de 60oC deoarece se distruge gelatina), apoi se lasa sa se raceasca la temperatura camerei, dar nu in baie de apa rece.
Se bate 500 ml frisca lichida cu 3 pliculete de zahar vanilat.
Se bat spuma albusurile, apoi se adauga 6 linguri zahar pudra si se bate pana la bezea.

Pregatirea formei:
Se ia o forma (cratita 4 kg) si se pune o folie de celofan.
Piscoturile putin insiropate (fie in putin suc de ananas, lichior sau apa cu zahar) se aseaza in cratita, in picioare.
Se pune pe fund o parte din ananasul taiat, stafide, portocale taiate,etc.
Intr-un vas mai mare se amesteca restul de ananas, stafide, (alte fructe) frisca batuta + albusul batut + gelatina si se amesteca usor de jos in sus, san nu se sparga spuma, apoi se toarna in forma pregatita.
Se da la frigider 2-3 ore.
Apoi se rastoarna pe un platou, se scoate celofanul si se orneaza cu restul de frisca, iar deasupra se poate orna cu fructe care vor fi glazurate cu glazura transparenta.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Diplomat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tort diplomat

Tort diplomat

Mod de preparare: 1)cele 4 plicuri de gelatina le pui in 150 ml apa rece...si mai amesteci din

9 voturi    8 comentarii
1h
Torturi
Tort diplomat

Tort diplomat

Crema: Se bat ouale ca la scrob. Se adauga laptele si zaharul si se pune pe baia de aburi pana

0 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • lucica mihaila

    lucica mihaila (Chef de cuisine) , 03 ianuarie 2010

    Imi place tortul tau - este foarte frumos si binenteles foarte bun. Eu am facut si fara fructe ca decor si a iesit bine. Fructele le-am maruntit si le-am bagat in compositie.

Dificultate

Medie

Timp

45 min

6 voturi

Ingrediente

  • - 4 oua (2 galbenusuri + 4 albusuri)
  • - 4 pachete gelatina (40g)
  • - 7 pliculete zahar vanilat
  • - 6 linguri zahar pudra
  • - 4 linguri zahar tos
  • - 1 conserva compot ananas
  • - 1 conserva compot mixt de fructe
  • - 100g stafide (optional)
  • - coaja de portocala (taiata cubulete)
  • - 1 litru frisca lichida (Hulala)
  • - 24 piscoturi
  • - fructe (portocale
  • chivi
  • mandarine,caise
  • capsuni)

Raporteaza reteta

Retete
de Rizea Maria
RULOURI DE PUI

RULOURI DE PUI

- Pieptul de pui se taie in patru, ca pentru snitel, se bate si se condimenteaza cu sare si piper

24 voturi    10 comentarii
30 min
Aperitive cu carne
lucica mihaila

lucica mihaila (Chef de cuisine)

Imi place tortul tau - este foarte frumos si binenteles foarte bun. Eu am facut si fara fructe ca decor si a iesit bine. Fructele le-am maruntit si le-am bagat in compositie.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec rapid de ciocolata si orez expandat Chec rapid de ciocolata si orez expandat

Intr-un bol punem ciocolatile taiate bucati, adaugam margarina taiata bucati-si punem bolul pe o cratita cu apa fierbinte, amestecam

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cremsnit cu foi de pandispan Cremsnit cu foi de pandispan

Intr-un bol batem bine 3 oua cu 3 linguri de zahar si 1 lingurita de zahar vanilat pana compozitia devine spumoasa si mai deschisa

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cioco-caramel