autor:

Trasca Alina

» » , , , Retete de Pasti, Dulciuri diverse, Mancaruri cu peste, Torturi

Tort Diplomat

Autor: Trasca Alina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 24 aprilie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Trasca Alina (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 24 aprilie 2011

Ingrediente
3 pliculete gelatina, 5 oua, 1/2 l lapte, 1 lingura faina, 300 g zahar, 500 g frisca [frisca trebuie sa stea la frigider cu 3 ore inainte], esenta de vanilie, piscoturi de preferinta Savoiardi(pachet mare), stafide, 1 cutie compot de ananas, portocale,kiwi.

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 30 min

11 voturi

Mod de preparare

Gelatina se pune intr-o cescuta cu o parte din zeama de compot, sa se umfle minim 10 minute.[nu va speriati daca gelatina isi va schimba starea]



Se separa ouale. Galbenusurile se amesteca cu zaharul, faina, vanilia, coaja rasa de la o portocala sau lamaie si laptele. Se pune crema la fiert si se amesteca in continuu, pana se ingroasa crema si are consistenta unei smantani.



Cand crema e fiarta, se adauga gelatina si se pune la frigider,se amesteca din cand in cand sa nu se intareasca de tot,doar sa se raceasca.



Albusurile se incorporeaza in crema rece scoasa de la frigider si apoi se adauga si frisca deja batuta.



Pregatim o cratita in care vom asambla tortul. Se acopera cratita cu folie alimentara sau cu o punga care sa nu lase urme atunci cand veti scoate tortul. Pe fundul cratitei se aseaza fructe si piscoturile asezate pe marginea cratitei,apoi puneti o parte din compozitia rezultata peste care punem fructele[portocale,kiwi,stafide]urmeaza primul rand de piscoturi,urmat de cealalta parte din compozitie pe care punem fructele,apoi punem celalalt strat de piscoturi.



Piscoturile se trec prin zeama de compot. Nu trebuie tinute mult in zeama de compot pentru ca se inmoaie foarte repede.Tortul este pus la rece in frigider,putand fi savurat a doua zi.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Diplomat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort  gen diplomat cu fructe

Tort gen diplomat cu fructe

Am frecat galbenusele cu zaharul si am adaugat sucul de la compot si l-am pus la foc mic. Am amestecat

60 voturi    31 comentarii
12h
Torturi
Tort diplomat cu fructe

Tort diplomat cu fructe

Se taie ananasul bucatele si il punem la scurs intr-o sita peste un castron (fara sa aruncam siropul).

3 voturi    4 comentarii
1h 10 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Alina_Chiticaru

    Alina_Chiticaru (Chef de cuisine) , 15 aprilie 2014

    Cred ca e super bun. Il voi incerca...

  • Fara foto

    Razvanel Mtr , 15 aprilie 2014

    (y)

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2011

    Un dulce pe care-l prefer oricand si la orice ora hi,hi,hi. Felicitari !

Dificultate

Ridicata

Timp

1h 30 min

11 voturi

Ingrediente

  • 3 pliculete gelatina
  • 5 oua
  • 1/2 l lapte
  • 1 lingura faina
  • 300 g zahar
  • 500 g frisca [frisca trebuie sa stea la frigider cu 3 ore inainte]
  • esenta de vanilie
  • piscoturi de preferinta Savoiardi(pachet mare)
  • stafide
  • 1 cutie compot de ananas
  • portocale,kiwi.

Raporteaza reteta

Retete
de Trasca Alina
Chec pufos si delicios

Chec pufos si delicios

Se freaca spuma o cana de zahar cu galbenusurile, pana devine ca o crema,se adauga pe rand zaharul

47 voturi    8 comentarii
45 min
Prajituri
Peste cu legume la cuptor (economic)

Peste cu legume la cuptor (economic)

Spalati bine pestele,il ungeti cu untura ,il presarati cu piper si sare,punem morcovul ras pe deasupra

15 voturi    2 comentarii
20 min
Salate cu peste
Prajitura simpla cu bezea

Prajitura simpla cu bezea

Se separa galbenusurile de albusuri. Albusurile se bat cu mixerul si se adauga zaharul si praful

20 voturi    10 comentarii
50 min
Retete vegetariene

Alina_Chiticaru (Chef de cuisine)

Cred ca e super bun. Il voi incerca...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Diplomat Tort Diplomat

Gelatina se pune într-o ceaşcă împreună cu zeama de compot, să se umfle minimum 10 minute. Se separă ouăle. Gălbenuşurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort inteligent cu jeleu de fructe Tort inteligent cu jeleu de fructe

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare. apoi cu jumatate din cantitatea de zahar pana se intareste

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Tortulet acrisor cu gris si bezea