Tort Diplomat

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
ridicata
Tort Diplomat

Ingrediente

  • 3 pliculete gelatina
  • 5 oua
  • 1/2 l lapte
  • 1 lingura faina
  • 300 g zahar
  • 500 g frisca [frisca trebuie sa stea la frigider cu 3 ore inainte]
  • esenta de vanilie
  • piscoturi de preferinta Savoiardi(pachet mare)
  • stafide
  • 1 cutie compot de ananas
  • portocale,kiwi.

Mod de preparare

Gelatina se pune intr-o cescuta cu o parte din zeama de compot, sa se umfle minim 10 minute.[nu va speriati daca gelatina isi va schimba starea]

Se separa ouale. Galbenusurile se amesteca cu zaharul, faina, vanilia, coaja rasa de la o portocala sau lamaie si laptele. Se pune crema la fiert si se amesteca in continuu, pana se ingroasa crema si are consistenta unei smantani.

Cand crema e fiarta, se adauga gelatina si se pune la frigider,se amesteca din cand in cand sa nu se intareasca de tot,doar sa se raceasca.

Albusurile se incorporeaza in crema rece scoasa de la frigider si apoi se adauga si frisca deja batuta.

Pregatim o cratita in care vom asambla tortul. Se acopera cratita cu folie alimentara sau cu o punga care sa nu lase urme atunci cand veti scoate tortul. Pe fundul cratitei se aseaza fructe si piscoturile asezate pe marginea cratitei,apoi puneti o parte din compozitia rezultata peste care punem fructele[portocale,kiwi,stafide]urmeaza primul rand de piscoturi,urmat de cealalta parte din compozitie pe care punem fructele,apoi punem celalalt strat de piscoturi.

Piscoturile se trec prin zeama de compot. Nu trebuie tinute mult in zeama de compot pentru ca se inmoaie foarte repede.Tortul este pus la rece in frigider,putand fi savurat a doua zi.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Dobos (mic)

Tort Dobos (mic)

Tort Dobos (mic)
Iahnie de fasole

Iahnie de fasole

Se spala fasolea, apoi se pune in apa rece, la hidratat.

Iahnie de fasole
Prajitura cu mere si bezea

Prajitura cu mere si bezea

Prajitura cu mere si bezea
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor