autor:

Wanda_Militaru

» » Prajituri

Tort diplomat

Autor: Wanda_Militaru (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 10 septembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Wanda_Militaru (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 10 septembrie 2012

Ingrediente
5 galbenusuri, - 200 g. zahar, - 1, 2 pliculete zahar vanilat sau cateva picaturi esenta de vanilie, - 500 ml. lapte, - 10 foite gelatina sau 20 g. gelatina granule (2 pliculete), - 250 g. frisca lichida, - 2, 3 portocale, - 2, 3 kiwi, - 2 banane, - 1 cutie compot de ananas (rondele), - 200 g. piscoturi de sampanie

Dificultate: Medie Timp: 1h 18 min

2 voturi

Mod de preparare

Se pune gelatina la inmuiat in apa rece (daca folositi foite de gelatina, le rupeti in jumatate si le puneti in multa apa rece; daca folositi gelatina granule, puneti atata apa cat sa treaca cu doua degete peste ele)

Se freaca galbenusurile cu zaharul pana ce se albesc (cca. 8-10 minute). Se toarna deasupra laptele caldut si se pune totul la bain-marie, amestecand continuu; cand compozitia se mai ingroasa si “imbraca” lingura se da deoparte si se adauga gelatina inmuiata. Asta ar trebui sa se intample dupa aproximativ 5 minute

Se amesteca bine si se lasa la racit. Se bate apoi frisca lichida cu zaharul vanilat sau esenta de vanilie si se incorporeaza compozitiei. Se tine la frigider pana cand se pregateste forma, si fructele

Se tapeteaza cu folie transparenta o forma de tort rotunda cu diam. de 26 cm.



Se curata de coaja fructele; peretii si fundul formei se imbraca in felii de ananas, banane si portocale.Se toarna jumatate din compozitia racita deasupra fructelor:Se presara felii de banana sau bucatele de ananas, si se toarna cealalta jumatate de crema:La final, se aseaza un strat de piscoturi (pe care le insiropati cu suc de ananas din conserva) pe toata suprafata tortului, apasand usor. Se acopera forma cu folie si se lasa la frigider pentru minim 4-5 ore (eu l-am lasat pana a doua zi), dupa care se rastoarna cu grija pe platoul de servit (nu uitati sa desprindeti folia transparenta )
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tort diplomat

Tort diplomat

Se bate frisca si se da la rece.Laptele se pune la fiert cu zaharul,coaja de la o portocala.Cand

38 voturi    16 comentarii
1h
Torturi
Tort diplomat

Tort diplomat

1 cana de zahar se bate cu albusele, separat 1 cana de zahar se freaca cu galbenusele, separat 1/2

3 voturi    0 comentarii
30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 12 septembrie 2012

    Foarte frumos si delicios cu siguranta!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 septembrie 2012

    Arata minunat !!!

  • Florenta Dinu

    Florenta Dinu (Chef de cuisine) , 11 septembrie 2012

    A iesit foarte frumos si cred ca si foarte gustos.Felicitari!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 11 septembrie 2012

      Un desert gustos, racoritor si deosebit !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 18 min

2 voturi

Ingrediente

  • 5 galbenusuri
  • - 200 g. zahar
  • - 1
  • 2 pliculete zahar vanilat sau cateva picaturi esenta de vanilie
  • - 500 ml. lapte
  • - 10 foite gelatina sau 20 g. gelatina granule (2 pliculete)
  • - 250 g. frisca lichida
  • - 2
  • 3 portocale
  • - 2
  • 3 kiwi
  • - 2 banane
  • - 1 cutie compot de ananas (rondele)
  • - 200 g. piscoturi de sampanie

Raporteaza reteta

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte frumos si delicios cu siguranta!

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Samba cu crusta de nuci Samba cu crusta de nuci

Se dau biscuitii la robot, apoi se framanta cu untul si miezul de nuca maruntit. Se intinde in forma de tort, in strat uniform, presat

0 voturi    0 comentarii
99h 45 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu caise Prajitura cu caise

Se freaca galbenusurile cu zahar, pana se albesc si-si dubleaza volumul, se adauga ulei cate putin, apoi iaurtul, coaja de lamaie,faina

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Cosulete cu dulceata si nuci