autor:

Wanda_Militaru

» » Prajituri

Tort diplomat

Autor: Wanda_Militaru (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 10 septembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Wanda_Militaru (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 10 septembrie 2012

Ingrediente
5 galbenusuri, - 200 g. zahar, - 1, 2 pliculete zahar vanilat sau cateva picaturi esenta de vanilie, - 500 ml. lapte, - 10 foite gelatina sau 20 g. gelatina granule (2 pliculete), - 250 g. frisca lichida, - 2, 3 portocale, - 2, 3 kiwi, - 2 banane, - 1 cutie compot de ananas (rondele), - 200 g. piscoturi de sampanie

Dificultate: Medie Timp: 1h 18 min

2 voturi

Mod de preparare

Se pune gelatina la inmuiat in apa rece (daca folositi foite de gelatina, le rupeti in jumatate si le puneti in multa apa rece; daca folositi gelatina granule, puneti atata apa cat sa treaca cu doua degete peste ele)

Se freaca galbenusurile cu zaharul pana ce se albesc (cca. 8-10 minute). Se toarna deasupra laptele caldut si se pune totul la bain-marie, amestecand continuu; cand compozitia se mai ingroasa si “imbraca” lingura se da deoparte si se adauga gelatina inmuiata. Asta ar trebui sa se intample dupa aproximativ 5 minute

Se amesteca bine si se lasa la racit. Se bate apoi frisca lichida cu zaharul vanilat sau esenta de vanilie si se incorporeaza compozitiei. Se tine la frigider pana cand se pregateste forma, si fructele

Se tapeteaza cu folie transparenta o forma de tort rotunda cu diam. de 26 cm.



Se curata de coaja fructele; peretii si fundul formei se imbraca in felii de ananas, banane si portocale.Se toarna jumatate din compozitia racita deasupra fructelor:Se presara felii de banana sau bucatele de ananas, si se toarna cealalta jumatate de crema:La final, se aseaza un strat de piscoturi (pe care le insiropati cu suc de ananas din conserva) pe toata suprafata tortului, apasand usor. Se acopera forma cu folie si se lasa la frigider pentru minim 4-5 ore (eu l-am lasat pana a doua zi), dupa care se rastoarna cu grija pe platoul de servit (nu uitati sa desprindeti folia transparenta )
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tort diplomat special

Tort diplomat special

Este simplu de preparat si foarte delicios!! Pentru inceput bateti frisca si da-ti-o la rece.Apoi

3 voturi    1 comentariu
2h
Dulciuri diverse
TORT DIPLOMAT RECE

TORT DIPLOMAT RECE

Intr-o oala se pune laptele, zaharul si ouale pe foc si se amesteca cu telul continuu sa nu

116 voturi    16 comentarii
1h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 12 septembrie 2012

    Foarte frumos si delicios cu siguranta!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 septembrie 2012

    Arata minunat !!!

  • Florenta Dinu

    Florenta Dinu (Chef de cuisine) , 11 septembrie 2012

    A iesit foarte frumos si cred ca si foarte gustos.Felicitari!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 11 septembrie 2012

      Un desert gustos, racoritor si deosebit !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 18 min

2 voturi

Ingrediente

  • 5 galbenusuri
  • - 200 g. zahar
  • - 1
  • 2 pliculete zahar vanilat sau cateva picaturi esenta de vanilie
  • - 500 ml. lapte
  • - 10 foite gelatina sau 20 g. gelatina granule (2 pliculete)
  • - 250 g. frisca lichida
  • - 2
  • 3 portocale
  • - 2
  • 3 kiwi
  • - 2 banane
  • - 1 cutie compot de ananas (rondele)
  • - 200 g. piscoturi de sampanie

Raporteaza reteta

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte frumos si delicios cu siguranta!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Spirale cu mere si stafide Spirale cu mere si stafide

Cernem faina intr-un castron (eu am framantat intr-o covata pe care am achizitionat-o anul acesta de la Targul Olarilor, si de care

1 vot    0 comentarii
3h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Poale-n brau Poale-n brau

Se fărâmă drojdia şi se dizolvă în puţin lapte călduţ cu zahărul, se adaugă apoi ouăle, restul de lapte, untul

5 voturi    1 comentariu
2h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Savarine