autor:

Larisa B.

» » , Dulciuri diverse, Torturi

Tort Diplomat

Autor: Larisa B. (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 ianuarie 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Larisa B. (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 ianuarie 2018

Ingrediente
20 g gelatină, 5 ouă, 1 cutie compot de piersici, 1/2 l lapte, 1 lingură făină, 300 g zahăr, 500 g frişcă, un pachet mare de pişcoturi

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Gelatina se pune într-o ceaşcă împreună cu zeama de compot, să se umfle minimum 10 minute. Se separă ouăle. Gălbenuşurile se amestecă cu zahărul, făină, vanilia, coajă rasă de lămâie şilaptele. Se pune crema la fiert şi se amestecă în continuu, pană se îngroaşă crema. Trebuie să aibă consistentă unei smantani.



Când crema e fiartă, se adaugă rând pe rând gelatina, apoi albuşurile bătute spumă. Se amestecă bine şi se pune în frigider. Se amestecă din când în când să nu se îngroaşe de tot. Se doreşte numai să se răcească.





Între timp, se pregăteşte o cratiţă sau o tavă în care se va asambla tortul. Se acoperă cratiţa cu folie alimentară. Pe fundul cratiței se aşază fructe. Se pot alege fructe proaspete ori fructe dincompot, după preferinţă.



Pișcoturile se trec prin zeama de compot. Nu trebuie ţinute prea mult timp în zeamă de compot, pentru a evita că să se înmoaie prea rău. Se bate frişca şi se amestecă apoi cu crema rece.



Se pune apoi o parte din crema şi piersicile tăiate cubuleţe, apoi restul cremei. Se acoperă cu un strat de pişcoturi şi se da la frigider, să se răcească bine. Se poate decora cu fructe, în formădorită.



Înainte de a fi consumat, se răstoarnă pe un platou, cu grijă.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Diplomat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort  gen diplomat cu fructe

Tort gen diplomat cu fructe

Am frecat galbenusele cu zaharul si am adaugat sucul de la compot si l-am pus la foc mic. Am amestecat

61 voturi    31 comentarii
12h
Torturi
Tort diplomat

Tort diplomat

Inainte de toate punem gelatina la inmuiat intr-o cana si turnam apa peste si o lasam asa. Intre

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 20 g gelatină
  • 5 ouă
  • 1 cutie compot de piersici
  • 1/2 l lapte
  • 1 lingură făină
  • 300 g zahăr
  • 500 g frişcă
  • un pachet mare de pişcoturi

Raporteaza reteta

Retete
de Larisa B.
Inghetata vegana

Inghetata vegana

Se taie bananele in bucatele, se pun intr-o punga si se baga la congelator, timp de 2 ore. Dupa cele

0 voturi    2 comentarii
2h 5 min
Retete vegetariene
Minestrone cu ciuperci si smantana

Minestrone cu ciuperci si smantana

Ceapa si ardeiul se taie marunt, iar morcovul se rade; se trag la tigaie pana se inmoaie. Se taie

0 voturi    0 comentarii
40 min
Supe de legume
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie, dupa care se adauga baconul

1 vot    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort de clatite