Tort Diplomat

Gelatina se pune intr-o ceasca impreuna cu zeama de compot.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Tort Diplomat

Ingrediente

  • 20 g gelatină
  • 5 ouă
  • 1 cutie compot de piersici
  • 1/2 l lapte
  • 1 lingură făină
  • 300 g zahăr
  • 500 g frişcă
  • un pachet mare de pişcoturi

Mod de preparare

Gelatina se pune într-o ceaşcă împreună cu zeama de compot, să se umfle minimum 10 minute. Se separă ouăle. Gălbenuşurile se amestecă cu zahărul, făină, vanilia, coajă rasă de lămâie şilaptele. Se pune crema la fiert şi se amestecă în continuu, pană se îngroaşă crema. Trebuie să aibă consistentă unei smantani.

Când crema e fiartă, se adaugă rând pe rând gelatina, apoi albuşurile bătute spumă. Se amestecă bine şi se pune în frigider. Se amestecă din când în când să nu se îngroaşe de tot. Se doreşte numai să se răcească.

Între timp, se pregăteşte o cratiţă sau o tavă în care se va asambla tortul. Se acoperă cratiţa cu folie alimentară. Pe fundul cratiței se aşază fructe. Se pot alege fructe proaspete ori fructe dincompot, după preferinţă.

Pișcoturile se trec prin zeama de compot. Nu trebuie ţinute prea mult timp în zeamă de compot, pentru a evita că să se înmoaie prea rău. Se bate frişca şi se amestecă apoi cu crema rece.

Se pune apoi o parte din crema şi piersicile tăiate cubuleţe, apoi restul cremei. Se acoperă cu un strat de pişcoturi şi se da la frigider, să se răcească bine. Se poate decora cu fructe, în formădorită.

Înainte de a fi consumat, se răstoarnă pe un platou, cu grijă.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de toamna cu mere si gutui

Tort de toamna cu mere si gutui

Se pregatesc intai fructele.

Tort de toamna cu mere si gutui
Sarmale cu varza dulce in vas de lut

Sarmale cu varza dulce in vas de lut

Ceapa se taie marunt, iar morcovul se da prin razatoarea cu ochiuri mici.

Sarmale cu varza dulce in vas de lut
Ciorba de sfecla cu costita afumata

Ciorba de sfecla cu costita afumata

Ciorba de sfecla cu costita afumata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise