Tort diplomat

Se pune gelatina in putina apa calduta, se amesteca cu o lingurita si se lasa sa se inmoaie.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
ridicata
Tort diplomat

Ingrediente

  • -5 galbenusuri;
  • -2 linguri amidon alimentar;
  • -500 ml.lapte dulce fiert si racit;
  • -500 gr.smantana cu grasime 30%;
  • -6 linguri zahar;
  • -1 esenta de vanilie;
  • -3 plicuri gelatina,10 gr.plicul;
  • -2 linguri apa;
  • -2 kiwi;
  • -250 gr. piscoturi;
  • -2 portocale;
  • -1 compot ananas;
  • -2 banane.

Mod de preparare

Se pune gelatina in putina apa calduta, se amesteca cu o lingurita si se lasa sa se inmoaie.

Se pune intr-o craticioara patru linguri de zahar, galbenusurile, amidonul alimentar, esenta de vanilie si se amesteca bine.Se asaza cratita pe ochiul cel mic de la aragaz si se toarna lapte dulce putin cate putin mixand cu un tel de mana compozitia.Se lasa sa traga cam doua,trei clocote sau pana compozitia devine densa,apoi se pune compozitia la rece.Se lasa sa se racoreasca dar sa nu fie rece sa fie putin calduta. Peste crema se adauga gelatina si se continua mixarea pana cand gelatina se topeste bine,abia apoi se lasa sa se raceasca complet.

Se pune la robot smantana,doua linguri de zahar si se da robotul la viteza maxima pret de cateva minute pana se obtine o frisca densa.

Se toarna frisca peste crema de vanilie si se omogenizeaza compozitia cu ajutorul unei spatule, usor de sus in jos.

Se separa zeama de compot de la ananas si se dau piscoturile prin zeama de la ananas, dar nu prea mult, doar asa cat sa fie trecute prin zeama si se asaza pe marginile unei tavi detasabile, se asaza piscoturi si pe fundul tavii.

Se pun fructe taiate in cubulete potrivit de mari, se toarna o parte din crema, apoi iar se pun fructe si tot asa pana se termina fructele si crema, se orneaza cu fructe dupa preferinte si se da tava la frigider peste noapte. A doua zi se detaseaza tava usor cu un cutit si se poate servi. Acest tort este foarte usor de preparat si este un tort racoritor.

Sa aveti pofta si la pofta dragilor!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin

Se curata, se spala se taie macroul in doua, inlaturand capul, coada si aripioarele.

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin
Salata de icre

Salata de icre

Reteta de salata de icre. Cum faci acasa salata de icre.

Salata de icre
Crap prajit cu sos de rosii si capere

Crap prajit cu sos de rosii si capere

Crap prajit cu sos de rosii si capere
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor