Tort diplomat

Se pune gelatina in putina apa calduta, se amesteca cu o lingurita si se lasa sa se inmoaie.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
ridicata
Tort diplomat

Ingrediente

  • -5 galbenusuri;
  • -2 linguri amidon alimentar;
  • -500 ml.lapte dulce fiert si racit;
  • -500 gr.smantana cu grasime 30%;
  • -6 linguri zahar;
  • -1 esenta de vanilie;
  • -3 plicuri gelatina,10 gr.plicul;
  • -2 linguri apa;
  • -2 kiwi;
  • -250 gr. piscoturi;
  • -2 portocale;
  • -1 compot ananas;
  • -2 banane.

Mod de preparare

Se pune gelatina in putina apa calduta, se amesteca cu o lingurita si se lasa sa se inmoaie.

Se pune intr-o craticioara patru linguri de zahar, galbenusurile, amidonul alimentar, esenta de vanilie si se amesteca bine.Se asaza cratita pe ochiul cel mic de la aragaz si se toarna lapte dulce putin cate putin mixand cu un tel de mana compozitia.Se lasa sa traga cam doua,trei clocote sau pana compozitia devine densa,apoi se pune compozitia la rece.Se lasa sa se racoreasca dar sa nu fie rece sa fie putin calduta. Peste crema se adauga gelatina si se continua mixarea pana cand gelatina se topeste bine,abia apoi se lasa sa se raceasca complet.

Se pune la robot smantana,doua linguri de zahar si se da robotul la viteza maxima pret de cateva minute pana se obtine o frisca densa.

Se toarna frisca peste crema de vanilie si se omogenizeaza compozitia cu ajutorul unei spatule, usor de sus in jos.

Se separa zeama de compot de la ananas si se dau piscoturile prin zeama de la ananas, dar nu prea mult, doar asa cat sa fie trecute prin zeama si se asaza pe marginile unei tavi detasabile, se asaza piscoturi si pe fundul tavii.

Se pun fructe taiate in cubulete potrivit de mari, se toarna o parte din crema, apoi iar se pun fructe si tot asa pana se termina fructele si crema, se orneaza cu fructe dupa preferinte si se da tava la frigider peste noapte. A doua zi se detaseaza tava usor cu un cutit si se poate servi. Acest tort este foarte usor de preparat si este un tort racoritor.

Sa aveti pofta si la pofta dragilor!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise