Tort diplomat pentru mama

Timp pregatire
1440 minute
Complexitate
medie
Tort diplomat pentru mama

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • - 2 oua
  • - 105 g. zahar
  • - 1 pachetel zahar vanilat
  • - 30 g. faina
  • - 1 praf de copt
  • - 25 g. alune macinate
  • Ingrediente pentru crema diplomat:
  • 500 ml frisca
  • 3 plicuri gelatina Dr.Oetker
  • 4 oua
  • 8 linguri rase de zahar
  • fructe taiate cubulete ( ananas, mango, kivi, portocala decojita de pelita ) nu exagerati cu cantitatea de fructe pentru-ca apare riscul sa se prinda rau crema din cauza exsesului de suc din fructe,lasati fructele sa se scurga de suc preventiv , cantitatea de fructe nu trebuie sa depaseasca 1/3 din cantitatea cremei .
  • Ingrediente pt ciocolata plastelina:
  • 120 gr ciocolata neagra
  • 60 gr miere + 1 lingura rasa de praf de lapte in caz ca ciocolata nu se modeleaza si se lipeste de dege
  • 120 gr ciocolata alba
  • 50 gr miere

Mod de preparare

Preparare blat:

Separati albusurile si galbenusurile celor doua oua.

Bateti albusurile cu 2 linguri de apa pana devin spuma. Presarati deasupra 75 g. zahar si zaharul vanilat, incorporati bine si apoi amestecati si galbenusurile:

Incalziti cuptorul la 175 grade C.

Amestecati faina, praful de copt si alunele cu spuma de oua.

Puneti acest aluat intr-o forma cu diametru de 20 cm

si coaceti cca. 20 de minute

Preparare crema:

Crema diplomat:

-bat 500 ml. de frisca tare si il las deoparte.

-3 plicuri de gelatina granule de dr.O se pun la inmuiat in apa calduta ( lapte sau suc din compot),le amestec pana se omogenizeaza. Asez castronelul in altul cu apa fierbinte si-l las deoparte .

-la 4 oua intregi, pun 8 linguri rase de zahar si le bat pe abur pana se face ca o smantana mai groasa. Cand este gata ,iau deoparte pun gelatina, mai bat cu telul pt ca gelatina are tendinta de a se lasa la fund. Calduta o adaug la frisca si amestec usor cu o lg . de lemn, pun fructe, aroma (coaja de portocala, sau lamaie si vanilie, bucatele de ciocolata) si rastorn in forma peste blatul taiat in jumatate, asez peste crema al doilea blat si dau la rece peste noapte.

A doua zi am facut un geleu de fructe de culoarea rosie si l-am turnat peste tortul inca in forma cu inel detasabil , am dat din nou la rece si am facut decorul din trandafiri din ciocolata plastelina alba si amaruie si am modelat trandafiri

Preparare ciocolata plastelina:

Mierea si ciocolata se topesc pe aburi(sau la microunde), se amesteca bine pana se leaga compozitia. Se inveleste in folie de plastic si se pune la frigider min. 24 h. Dupa 24 de h se scoate din frigider si se lasa la temperatura camerei 1 ora, apoi se modeleaza trandafiri

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise

Galette cu caise - reteta de tarta rustica cu caise. Descopera cum sa prepari o tarta delicioasa si usor de facut, perfecta...

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise
Tortilla spaniola. Reteta simpla, delicioasa si usor de preparat

Tortilla spaniola. Reteta simpla, delicioasa si usor de preparat

Reteta simpla si delicioasa de tortilla spaniola. Afla cum sa prepari rapid aceasta mancare traditionala spaniola cu...

Tortilla spaniola. Reteta simpla, delicioasa si usor de preparat
Ardei copti la gratar

Ardei copti la gratar

Ardei copti la gratar
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise