autor:

Anastasia

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Torturi

Tort diplomat pentru mama

Autor: Anastasia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anastasia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 ianuarie 2010

Ingrediente
Ingrediente blat:, - 2 oua, - 105 g. zahar, - 1 pachetel zahar vanilat, - 30 g. faina, - 1 praf de copt, - 25 g. alune macinate, , Ingrediente pentru crema diplomat:, 500 ml frisca, 3 plicuri gelatina Dr.Oetker, 4 oua, 8 linguri rase de zahar, fructe taiate cubulete ( ananas, mango, kivi, portocala decojita de pelita ) nu exagerati cu cantitatea de fructe pentru-ca apare riscul sa se prinda rau crema din cauza exsesului de suc din fructe,lasati fructele sa se scurga de suc preventiv, cantitatea de fructe nu trebuie sa depaseasca 1/3 din cantitatea cremei ., , Ingrediente pt ciocolata plastelina:, 120 gr ciocolata neagra, 60 gr miere + 1 lingura rasa de praf de lapte in caz ca ciocolata nu se modeleaza si se lipeste de dege, , 120 gr ciocolata alba, 50 gr miere

Dificultate: Medie Timp: 24h

4 voturi

Mod de preparare

Preparare blat:
Separati albusurile si galbenusurile celor doua oua.
Bateti albusurile cu 2 linguri de apa pana devin spuma. Presarati deasupra 75 g. zahar si zaharul vanilat, incorporati bine si apoi amestecati si galbenusurile:
Incalziti cuptorul la 175 grade C.
Amestecati faina, praful de copt si alunele cu spuma de oua.
Puneti acest aluat intr-o forma cu diametru de 20 cm
si coaceti cca. 20 de minute

Preparare crema:
Crema diplomat:
-bat 500 ml. de frisca tare si il las deoparte.
-3 plicuri de gelatina granule de dr.O se pun la inmuiat in apa calduta ( lapte sau suc din compot),le amestec pana se omogenizeaza. Asez castronelul in altul cu apa fierbinte si-l las deoparte .
-la 4 oua intregi, pun 8 linguri rase de zahar si le bat pe abur pana se face ca o smantana mai groasa. Cand este gata ,iau deoparte pun gelatina, mai bat cu telul pt ca gelatina are tendinta de a se lasa la fund. Calduta o adaug la frisca si amestec usor cu o lg . de lemn, pun fructe, aroma (coaja de portocala, sau lamaie si vanilie, bucatele de ciocolata) si rastorn in forma peste blatul taiat in jumatate, asez peste crema al doilea blat si dau la rece peste noapte.
A doua zi am facut un geleu de fructe de culoarea rosie si l-am turnat peste tortul inca in forma cu inel detasabil , am dat din nou la rece si am facut decorul din trandafiri din ciocolata plastelina alba si amaruie si am modelat trandafiri

Preparare ciocolata plastelina:
Mierea si ciocolata se topesc pe aburi(sau la microunde), se amesteca bine pana se leaga compozitia. Se inveleste in folie de plastic si se pune la frigider min. 24 h. Dupa 24 de h se scoate din frigider si se lasa la temperatura camerei 1 ora, apoi se modeleaza trandafiri
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat pentru mama" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort Tata

Tort Tata

Acesta e un tort cu blat de nuca, crema de unt, imbracat in frisca si decorat cu banuti de ciocolata

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Torturi
Tort Coronita

Tort Coronita

Pentru a prepara blatul separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu putina

2 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T830E

- 31 %
289.99 lei
199.99 lei

Multistyler 10

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Vicky

    Vicky (Chef de cuisine) , 28 iulie 2010

    Frumos tortul, felicitari.

Dificultate

Medie

Timp

24h

4 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • - 2 oua
  • - 105 g. zahar
  • - 1 pachetel zahar vanilat
  • - 30 g. faina
  • - 1 praf de copt
  • - 25 g. alune macinate
  • Ingrediente pentru crema diplomat:
  • 500 ml frisca
  • 3 plicuri gelatina Dr.Oetker
  • 4 oua
  • 8 linguri rase de zahar
  • fructe taiate cubulete ( ananas
  • mango
  • kivi
  • portocala decojita de pelita ) nu exagerati cu cantitatea de fructe pentru-ca apare riscul sa se prinda rau crema din cauza exsesului de suc din fructe,lasati fructele sa se scurga de suc preventiv
  • cantitatea de fructe nu trebuie sa depaseasca 1/3 din cantitatea cremei .
  • Ingrediente pt ciocolata plastelina:
  • 120 gr ciocolata neagra
  • 60 gr miere + 1 lingura rasa de praf de lapte in caz ca ciocolata nu se modeleaza si se lipeste de dege
  • 120 gr ciocolata alba
  • 50 gr miere

Raporteaza reteta

Retete
de Anastasia
Tort   Lapte de pasare

Tort Lapte de pasare

Diametrul tortului de 22 cm. Blatul: mixam ouale cu zaharul, adaugam faina cu praful de copt

17 voturi    19 comentarii
12h
Torturi
Pilaf cu muschi de porc la cuptor

Pilaf cu muschi de porc la cuptor

Se taie marunt carnea de porc si se pune intr-un vas cu volum aproxemativ de 2 litri se toarna 4~5

8 voturi    1 comentariu
30h
Mancaruri cu carne
Lapte condensat

Lapte condensat

Pentru lapte condensat laptele trebuie sa fie neaparat proaspat, ca sa nu sa se brinzeasca in procesul

2 voturi    1 comentariu
3h
Dulciuri diverse
Vicky

Vicky (Chef de cuisine)

Frumos tortul, felicitari.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Ladita cu capsuni Tort Ladita cu capsuni

Din aluatul fraged am taiat pentru baza tortului o foaie pe dimensiunea dorita, pe care am copt-o la 200°C pana s-a rumenit (10

0 voturi    0 comentarii
4h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu fructe Tort cu fructe

Mod de preparare pentru blat: Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se pun la robot cu putina sare si se mixeaza la viteza

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tort select