autor:

Trincuci Luiza

» » Dulciuri diverse

Tort diplomat special

Autor: Trincuci Luiza (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 15 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Trincuci Luiza (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 15 februarie 2010

Ingrediente
2 cani de zahar, 2 cani lapte, 4 oua, 50gr gelatina, 1000ml frisca, 4 pliculete zahar vanilat, 500gr fructe(din compot), 200gr piscoturi, 1 cana apa calda(pentru gelatina), sirop(100ml apa cu 100gr zahar si putina esenta de vanilie), o tava cu celofan

Dificultate: Medie Timp: 2h

3 voturi

Mod de preparare

Este simplu de preparat si foarte delicios!!
Pentru inceput bateti frisca si da-ti-o la rece.Apoi fierbeti zaharul impreuna cu laptele si cu ouale pana obtineti o pasta de culoare galbena.Lasati acest amestec sa se raceasca.Preparati gelatina cu apa si rasturnati-o peste frisca si zaharul vanilat.Acest amestec va fi rasturnat peste pasta.
Compozitia se varsa in tava cu celofan.Daca doriti puteti pune modele de fructe inainte sa rasturnati compozitia.se adauga si fructele distribuie de-alungul compozitiei si la final se aseaza piscoturile.Se da la rece pentru 4 ore si apoi se rastoarna e un platou.sa aveti pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat special" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tort Diplomat special de sarbatori

Tort Diplomat special de sarbatori

 Se mixează gălbenuşurile, zahărul, făina până la omogenizare. Se adaugă laptele şi se

8 voturi    4 comentarii
1h 15 min
Torturi
Biscuiti englezesti( shortbread)cu merisoare si portocale

Biscuiti englezesti( shortbread)cu merisoare si portocale

Preincalzim cuptorul la 200 de grade C. apoi faina impreuna cu praful de copt le cernem.Adaugam sarea

5 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Multi Trimmer 8 in 1

- 20 %
189.99 lei
151.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 16 februarie 2010

    Arata super bine....Sper ca "Ursului" tau i-a placut aceasta surpriza ...

Dificultate

Medie

Timp

2h

3 voturi

Ingrediente

  • 2 cani de zahar
  • 2 cani lapte
  • 4 oua
  • 50gr gelatina
  • 1000ml frisca
  • 4 pliculete zahar vanilat
  • 500gr fructe(din compot)
  • 200gr piscoturi
  • 1 cana apa calda(pentru gelatina)
  • sirop(100ml apa cu 100gr zahar si putina esenta de vanilie)
  • o tava cu celofan

Raporteaza reteta

Retete
de Trincuci Luiza
Pui cu legume si sos de smantana

Pui cu legume si sos de smantana

Este o mancare usoara de seara care nu necesita multe pregatiri. Se ung pulpele cu ulei si se presara

3 voturi    4 comentarii
2h
Fripturi
Fasolica batuta

Fasolica batuta

Pentru ca sunt olteanca nu trebuia sa lipseasca fasolea din meniu!Se pune fasolica la fiert cu morcovul

5 voturi    5 comentarii
3h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ostropel de peste

Ostropel de peste

Dupa ce curatati pestele,puneti o tigaie cu ulei la incins si adaugati pestele tras prin faina.Intre

3 voturi    4 comentarii
45 min
Supe de carne
valentina ionita

valentina ionita (Chef de cuisine)

Arata super bine....Sper ca "Ursului" tau i-a placut aceasta surpriza ...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Placinte cu visine -din compot sau congelate Placinte cu visine -din compot sau congelate

Aluatul il pregatim de cu seara. Topim untul sau margarina in lapte sau lapte vegetarian la bain marie si lasam sa fie caldut. In oala

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Fondante de curmale cu cocos Fondante de curmale cu cocos

Curmalele le curatam de samburi si le punem intr-un bol cu apa fierbinte, le lasam 1 ora pana se inmoaie-le strecuram bine si le punem

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Mille-Feuille Cu Capsune