autor:

vera

» » , Dulciuri diverse, Torturi

Tort diplomatic cu visine

Autor: vera (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 iunie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: vera (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 iunie 2011

Ingrediente
Pandispan:, 4 oua intregi, 150g zahar, 150g faina, sare, o jumatate teaca de vanilie, unt si faina pt tapetarea tavii, Pt foaia frageda si crocanta:, -1 pachet de 250g foaie frageda din comert, Pt crema:, -250ml frsca lichida, 30g zahar farin, 4 oua, 40g faina, 500ml lapte, 100g zahar, o jumatate teaca de vanilie, coaja de la o jumatate de lamaie, Pt insiropat:, Personal am folosit 30ml visinata in care am adaugat 100ml apa, -pt decor am folosit visine proaspete si visine insiropate, -in plus o mana de fulgi de ciocolata amara

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

In primul rand foaia frageda am intins-o bine cu facaletul,am nivelat si am intepat cu furculita toata suprafata;
Am decupat 2 cercuri de 24 cm,si le-am copt intr-o tava unsa si tapetata timp de 20 minute cam la 180°C ,intorcandu-le pe ambele parti;
Am pregatit pandispanul:Mixam ouale intregi cu putina sare,adaugam treptat zaharul,mixand incontinuu pana cand isi dubleaza volumul,adaugam faina amestecata cu semintele din teaca de vanilie,amestecand cu atentie;
Ungem o tava cu diametrul 24cm,cu unt si faina,adaugam compozitia si introducem in cuptorul cald 35'la 170°C;
Cand sa copt blatul il lasam la racorit,dupa care il taiem in trei parti egale;
Crema:Laptele il punem la fiert cu teaca de vanilie si coaja de lamaie,separat mixam bine galbenusurile cu zaharul,adaugam faina ,iar la sfarsit laptele fiert si strecurat,amestecand incontinuu;Punem din nou vasul pe foc,pana crema devine densa;
Dupa racire o amestecam cu frisca batuta in prealabil cu zaharul farin,omogenizam si trecem la montajul tortului;
Visinata o diluim cu apa si o folosim pt insiroparea blatului de pandispan!
Montajul:
Pe un platou pe care l-am uns cu crema asezam o foaie frageda,o fixam bine cu crema,asezam deasupra un alt strat de crema,acoperim cu o foaie de blat,crema,visine din sirop si eventual siropul acestora,un alt blat,crema,etc,cel de-al treilea blat cu crma si visine iar deasupra asezam foaia frageda,nivelam cu crema tinand de-o parte crema pt decor,decoram cu visine si fulgi de ciocolata!
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomatic cu visine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort antigravitatie

Tort antigravitatie

Incingem cuptorul la 180°C si tapetam cu unt si hartie de copt, 1 tava cu diametru de 26 cm. Pentru

1 vot    1 comentariu
1h
Torturi
Tort

Tort "Locomotiva Thomas"

Se coace blatul 1 si dupa racire se insiropeaza putin si se umple cu crema1(ciocolata si smantana

8 voturi    3 comentarii
5h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 iulie 2012

    O bunatate de tprt, frisca visine, o combinatie perfecta!

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • Pandispan:
  • 4 oua intregi
  • 150g zahar
  • 150g faina
  • sare
  • o jumatate teaca de vanilie
  • unt si faina pt tapetarea tavii
  • Pt foaia frageda si crocanta:
  • -1 pachet de 250g foaie frageda din comert
  • Pt crema:
  • -250ml frsca lichida
  • 30g zahar farin
  • 4 oua
  • 40g faina
  • 500ml lapte
  • 100g zahar
  • o jumatate teaca de vanilie
  • coaja de la o jumatate de lamaie
  • Pt insiropat:
  • Personal am folosit 30ml visinata in care am adaugat 100ml apa
  • -pt decor am folosit visine proaspete si visine insiropate
  • -in plus o mana de fulgi de ciocolata amara

Raporteaza reteta

Retete
de vera
Spaghete Carbonara reţetă simplă

Spaghete Carbonara reţetă simplă

Spaghete Carbonara rețeta simplă Taiati costita cubulete si o caliti intr-un pic de ulei. Bateti

47 voturi    16 comentarii
18 min
Paste si pizza
Paste alla matriciana

Paste alla matriciana

Intr-o tigaie se pun uleiul, usturoiul, patrunjelul si ceapa, amestecind cu atentie. Cind ceapa a

10 voturi    4 comentarii
15 min
Paste si pizza
Tort de ciocolata amara

Tort de ciocolata amara

Ciocolata + untul se pun intr-un vas care la rindul lui vine pus intr-o cratita cu apa (bagno-maria)

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
burdulea maria elena

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

O bunatate de tprt, frisca visine, o combinatie perfecta!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort