autor:

vera

» » , Dulciuri diverse, Torturi

Tort diplomatic cu visine

Autor: vera (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 iunie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: vera (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 iunie 2011

Ingrediente
Pandispan:, 4 oua intregi, 150g zahar, 150g faina, sare, o jumatate teaca de vanilie, unt si faina pt tapetarea tavii, Pt foaia frageda si crocanta:, -1 pachet de 250g foaie frageda din comert, Pt crema:, -250ml frsca lichida, 30g zahar farin, 4 oua, 40g faina, 500ml lapte, 100g zahar, o jumatate teaca de vanilie, coaja de la o jumatate de lamaie, Pt insiropat:, Personal am folosit 30ml visinata in care am adaugat 100ml apa, -pt decor am folosit visine proaspete si visine insiropate, -in plus o mana de fulgi de ciocolata amara

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

In primul rand foaia frageda am intins-o bine cu facaletul,am nivelat si am intepat cu furculita toata suprafata;
Am decupat 2 cercuri de 24 cm,si le-am copt intr-o tava unsa si tapetata timp de 20 minute cam la 180°C ,intorcandu-le pe ambele parti;
Am pregatit pandispanul:Mixam ouale intregi cu putina sare,adaugam treptat zaharul,mixand incontinuu pana cand isi dubleaza volumul,adaugam faina amestecata cu semintele din teaca de vanilie,amestecand cu atentie;
Ungem o tava cu diametrul 24cm,cu unt si faina,adaugam compozitia si introducem in cuptorul cald 35'la 170°C;
Cand sa copt blatul il lasam la racorit,dupa care il taiem in trei parti egale;
Crema:Laptele il punem la fiert cu teaca de vanilie si coaja de lamaie,separat mixam bine galbenusurile cu zaharul,adaugam faina ,iar la sfarsit laptele fiert si strecurat,amestecand incontinuu;Punem din nou vasul pe foc,pana crema devine densa;
Dupa racire o amestecam cu frisca batuta in prealabil cu zaharul farin,omogenizam si trecem la montajul tortului;
Visinata o diluim cu apa si o folosim pt insiroparea blatului de pandispan!
Montajul:
Pe un platou pe care l-am uns cu crema asezam o foaie frageda,o fixam bine cu crema,asezam deasupra un alt strat de crema,acoperim cu o foaie de blat,crema,visine din sirop si eventual siropul acestora,un alt blat,crema,etc,cel de-al treilea blat cu crma si visine iar deasupra asezam foaia frageda,nivelam cu crema tinand de-o parte crema pt decor,decoram cu visine si fulgi de ciocolata!
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomatic cu visine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Deliciu cu crema de dovleac copt

Deliciu cu crema de dovleac copt

Se mixeaza albusurile cu un praf de sare si apoi cu zaharul pana se intaresc ca bezeaua, galbenusurile

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Torturi
Tort diplomat

Tort diplomat

Frisca se bate cu mixerul si se da la rece,intre timp se taie fructele cubulete si gelatina(cele

7 voturi    2 comentarii
40 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 37 %
269.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 iulie 2012

    O bunatate de tprt, frisca visine, o combinatie perfecta!

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • Pandispan:
  • 4 oua intregi
  • 150g zahar
  • 150g faina
  • sare
  • o jumatate teaca de vanilie
  • unt si faina pt tapetarea tavii
  • Pt foaia frageda si crocanta:
  • -1 pachet de 250g foaie frageda din comert
  • Pt crema:
  • -250ml frsca lichida
  • 30g zahar farin
  • 4 oua
  • 40g faina
  • 500ml lapte
  • 100g zahar
  • o jumatate teaca de vanilie
  • coaja de la o jumatate de lamaie
  • Pt insiropat:
  • Personal am folosit 30ml visinata in care am adaugat 100ml apa
  • -pt decor am folosit visine proaspete si visine insiropate
  • -in plus o mana de fulgi de ciocolata amara

Raporteaza reteta

Retete
de vera
Spaghete Carbonara reţetă simplă

Spaghete Carbonara reţetă simplă

Spaghete Carbonara rețeta simplă Taiati costita cubulete si o caliti intr-un pic de ulei. Bateti

47 voturi    16 comentarii
18 min
Paste si pizza
Paste alla matriciana

Paste alla matriciana

Intr-o tigaie se pun uleiul, usturoiul, patrunjelul si ceapa, amestecind cu atentie. Cind ceapa a

10 voturi    4 comentarii
15 min
Paste si pizza
Tort de ciocolata amara

Tort de ciocolata amara

Ciocolata + untul se pun intr-un vas care la rindul lui vine pus intr-o cratita cu apa (bagno-maria)

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
burdulea maria elena

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

O bunatate de tprt, frisca visine, o combinatie perfecta!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Halloween pumpkin and chocolate cake Halloween pumpkin and chocolate cake

Pornim cuptorul la 250 grade C. Tapetam doua forme pentru dovleac cu unt si faina. Pregatim o tava cu hartii mici pentru muffins. Muffins: Cernem

0 voturi    0 comentarii
5h 30 min
Dulciuri diverse
Tort de toamna pentru siluete fine Tort de toamna pentru siluete fine

Pentru blat Semintele si nucile se vor frula pana a obtine o faina. Se amesteca toate ingredientele pana ad avea o consistenta omogena Se

0 voturi    0 comentarii
55 min
Dulciuri diverse
Tort cu nuci si ciocolata