autor:

vera

» » , Dulciuri diverse, Torturi

Tort diplomatic cu visine

Autor: vera (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 iunie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: vera (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 iunie 2011

Ingrediente
Pandispan:, 4 oua intregi, 150g zahar, 150g faina, sare, o jumatate teaca de vanilie, unt si faina pt tapetarea tavii, Pt foaia frageda si crocanta:, -1 pachet de 250g foaie frageda din comert, Pt crema:, -250ml frsca lichida, 30g zahar farin, 4 oua, 40g faina, 500ml lapte, 100g zahar, o jumatate teaca de vanilie, coaja de la o jumatate de lamaie, Pt insiropat:, Personal am folosit 30ml visinata in care am adaugat 100ml apa, -pt decor am folosit visine proaspete si visine insiropate, -in plus o mana de fulgi de ciocolata amara

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

In primul rand foaia frageda am intins-o bine cu facaletul,am nivelat si am intepat cu furculita toata suprafata;
Am decupat 2 cercuri de 24 cm,si le-am copt intr-o tava unsa si tapetata timp de 20 minute cam la 180°C ,intorcandu-le pe ambele parti;
Am pregatit pandispanul:Mixam ouale intregi cu putina sare,adaugam treptat zaharul,mixand incontinuu pana cand isi dubleaza volumul,adaugam faina amestecata cu semintele din teaca de vanilie,amestecand cu atentie;
Ungem o tava cu diametrul 24cm,cu unt si faina,adaugam compozitia si introducem in cuptorul cald 35'la 170°C;
Cand sa copt blatul il lasam la racorit,dupa care il taiem in trei parti egale;
Crema:Laptele il punem la fiert cu teaca de vanilie si coaja de lamaie,separat mixam bine galbenusurile cu zaharul,adaugam faina ,iar la sfarsit laptele fiert si strecurat,amestecand incontinuu;Punem din nou vasul pe foc,pana crema devine densa;
Dupa racire o amestecam cu frisca batuta in prealabil cu zaharul farin,omogenizam si trecem la montajul tortului;
Visinata o diluim cu apa si o folosim pt insiroparea blatului de pandispan!
Montajul:
Pe un platou pe care l-am uns cu crema asezam o foaie frageda,o fixam bine cu crema,asezam deasupra un alt strat de crema,acoperim cu o foaie de blat,crema,visine din sirop si eventual siropul acestora,un alt blat,crema,etc,cel de-al treilea blat cu crma si visine iar deasupra asezam foaia frageda,nivelam cu crema tinand de-o parte crema pt decor,decoram cu visine si fulgi de ciocolata!
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomatic cu visine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu ciocolata si portocale ornat cu bule de chocolate ganache

Tort cu ciocolata si portocale ornat cu bule de chocolate ganache

Ahhh....pentru aceasta reteta o sa ma iubiti pe viatza..:) E atit de soft si delicios si nu ff dulce

5 voturi    4 comentarii
2h 30 min
Torturi
TRANDAFIRI DIN PASTA DE LAPTE PRAF

TRANDAFIRI DIN PASTA DE LAPTE PRAF

Se pune intr-un castronel o lingurita de miere,colorant(daca doriti trandafiri colorati),se adauga

26 voturi    12 comentarii
20 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 iulie 2012

    O bunatate de tprt, frisca visine, o combinatie perfecta!

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • Pandispan:
  • 4 oua intregi
  • 150g zahar
  • 150g faina
  • sare
  • o jumatate teaca de vanilie
  • unt si faina pt tapetarea tavii
  • Pt foaia frageda si crocanta:
  • -1 pachet de 250g foaie frageda din comert
  • Pt crema:
  • -250ml frsca lichida
  • 30g zahar farin
  • 4 oua
  • 40g faina
  • 500ml lapte
  • 100g zahar
  • o jumatate teaca de vanilie
  • coaja de la o jumatate de lamaie
  • Pt insiropat:
  • Personal am folosit 30ml visinata in care am adaugat 100ml apa
  • -pt decor am folosit visine proaspete si visine insiropate
  • -in plus o mana de fulgi de ciocolata amara

Raporteaza reteta

Retete
de vera
Spaghete Carbonara reţetă simplă

Spaghete Carbonara reţetă simplă

Spaghete Carbonara rețeta simplă Taiati costita cubulete si o caliti intr-un pic de ulei. Bateti

46 voturi    16 comentarii
18 min
Paste si pizza
Paste alla matriciana

Paste alla matriciana

Intr-o tigaie se pun uleiul, usturoiul, patrunjelul si ceapa, amestecind cu atentie. Cind ceapa a

10 voturi    4 comentarii
15 min
Paste si pizza
Tort de ciocolata amara

Tort de ciocolata amara

Ciocolata + untul se pun intr-un vas care la rindul lui vine pus intr-o cratita cu apa (bagno-maria)

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
burdulea maria elena

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

O bunatate de tprt, frisca visine, o combinatie perfecta!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu morcovi si crema de branza Tort cu morcovi si crema de branza

Pt blat: se amesteca toate ingredientele in ordinea in care sunt scrise. Eu am folosit 2 forme detasabile de 18 cm, tapetate cu hartie

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti
Cheesecake cu portocale Cheesecake cu portocale

Pentru blatul din biscuiti: se pun biscuitii in vasul robotului de bucatarie si se maruntesc, dar nu foarte marunt. Se pun biscuitii

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Retete de Pasti
Tort masinuta