autor:

Patty_Patty

» » Dulciuri diverse

Tort Ecler

Autor: Patty_Patty (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 04 octombrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Patty_Patty (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 04 octombrie 2015

Ingrediente
Ingrediente pentru aluat:, 300 ml apa, 150 ml ulei, 200 gr făină, 7 ouă, Ingrediente crema de vanilie:, 1 l lapte, 250 gr zahăr, 6 gălbenușuri, 250 ml friscă lichidă, 2 foi de gelatină, Esență vanilie, Ingrediente crema de ciocolată:, 100 gr ciocolată, 100 ml friscă lichidă, Ingrediente glazură:, 100 gr ciocolată neagră, 5 linguri zahăr pentru caramel

Dificultate: Ridicata Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Apa se fierbe împreuna cu uleiul. După ce a clocotit adaugăm făina amestecând foarte repede. Lăsam să se răcească, apoi adăugam pe rând ouăle. Coca rezultată nu trebuie să fie groasă.Cu ajutorul unui pos modelam linii circulare din aluat lăsând distanță între ele intr-o tava rotunda ce a fost tapetata cu hartie de copt .Încălzim cuptorul în prealabil și coacem la foc iute câteva minute după care reducem focul.
Într-o altă tavă formam grămăjoare mici de aluat din care vom face minieclere. Le coacem la fel ca și blatul,iar dupa sunt gata si s-au racit le taiem in jumatate. Aceste minieclere le umplem cu crema de ciocolata(topim ciocolata împreuna cu frișca si dam crema la rece pentru o oră,iar apoi mixam până ce devine o cremă catifelată).
Pentru a prepara crema de vanilie vom bate galbenusurile cu zaharul pana se spumeaza,iar apoi adăugam laptele si fierbem până începe sa se îngroașe. Dăm vasul deoparte și imediat încorporam gelatina dizolvata conform indicațiilor și esența de vanilie. În timp ce crema se răcește, batem frișca și încorporăm crema de vanilie.

Asamblarea tortului:

Se toarnă un strat subțire de crema peste blatul de la baza,apoi așezam în mijloc eclerele cu crema de ciocolata, turnam peste crema rămasă și nivelam.
Pe margine se așează eclerele umplute cu crema de vanillie.
Topim ciocolata și glazurăm eclerele. Glazura se toarnă în fir subțire pe suprafața tortului și dăm la rece pentru câteva ore.
Zaharul caramelizat îl tragem cu coada unei linguri de lemn formând fire de caramel cu care decorăm tortul.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Ecler" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tarta cu prune cu aluat de foitaj

Tarta cu prune cu aluat de foitaj

Intr o forma rotunda ,unsa cu unt se deruleaza foitajul Se unge cu dulceata Se presara cu

19 voturi    4 comentarii
35 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu smantana si scortisoara

Prajitura cu smantana si scortisoara

Bati untul cu zaharul, adaugi ouale unul cate unul, apoi vanilia si smantana si amesteci bine. Intr-un

4 voturi    3 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente pentru aluat:
  • 300 ml apa
  • 150 ml ulei
  • 200 gr făină
  • 7 ouă
  • Ingrediente crema de vanilie:
  • 1 l lapte
  • 250 gr zahăr
  • 6 gălbenușuri
  • 250 ml friscă lichidă
  • 2 foi de gelatină
  • Esență vanilie
  • Ingrediente crema de ciocolată:
  • 100 gr ciocolată
  • 100 ml friscă lichidă
  • Ingrediente glazură:
  • 100 gr ciocolată neagră
  • 5 linguri zahăr pentru caramel

Raporteaza reteta

Retete
de Patty_Patty
Piersicile copilariei

Piersicile copilariei

Intr-un vas se mixeaza ouale cu zaharul si esenta de lamaie. Cand zaharul s-a topit se adauga uleiul

65 voturi    11 comentarii
50 min
Mancaruri pentru copii
Nucile copilariei

Nucile copilariei

Se bat ouale cu zaharul si un praf de sare pana se fac o spuma fina, albicioasa. Se adauga treptat

16 voturi    1 comentariu
50 min
Mancaruri pentru copii
Biscuiti decorati

Biscuiti decorati

1.Se mixeaza untul cu zaharul pudra. 2.Cand se spumeaza se adauga oul care e la temperatura

3 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri pentru copii
Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Bomboane multicolore mentolate