Tort Ecler

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
ridicata
Tort Ecler

Ingrediente

  • Ingrediente pentru aluat:
  • 300 ml apa;
  • 150 ml ulei;
  • 200 gr făină;
  • 7 ouă;
  • Ingrediente crema de vanilie:
  • 1 l lapte;
  • 250 gr zahăr;
  • 6 gălbenușuri;
  • 250 ml friscă lichidă;
  • 2 foi de gelatină;
  • Esență vanilie;
  • Ingrediente crema de ciocolată:
  • 100 gr ciocolată;
  • 100 ml friscă lichidă;
  • Ingrediente glazură:
  • 100 gr ciocolată neagră;
  • 5 linguri zahăr pentru caramel;

Mod de preparare

Apa se fierbe împreuna cu uleiul. După ce a clocotit adaugăm făina amestecând foarte repede. Lăsam să se răcească, apoi adăugam pe rând ouăle. Coca rezultată nu trebuie să fie groasă.Cu ajutorul unui pos modelam linii circulare din aluat lăsând distanță între ele intr-o tava rotunda ce a fost tapetata cu hartie de copt .Încălzim cuptorul în prealabil și coacem la foc iute câteva minute după care reducem focul.

Într-o altă tavă formam grămăjoare mici de aluat din care vom face minieclere. Le coacem la fel ca și blatul,iar dupa sunt gata si s-au racit le taiem in jumatate. Aceste minieclere le umplem cu crema de ciocolata(topim ciocolata împreuna cu frișca si dam crema la rece pentru o oră,iar apoi mixam până ce devine o cremă catifelată).

Pentru a prepara crema de vanilie vom bate galbenusurile cu zaharul pana se spumeaza,iar apoi adăugam laptele si fierbem până începe sa se îngroașe. Dăm vasul deoparte și imediat încorporam gelatina dizolvata conform indicațiilor și esența de vanilie. În timp ce crema se răcește, batem frișca și încorporăm crema de vanilie.

Asamblarea tortului:

Se toarnă un strat subțire de crema peste blatul de la baza,apoi așezam în mijloc eclerele cu crema de ciocolata, turnam peste crema rămasă și nivelam.

Pe margine se așează eclerele umplute cu crema de vanillie.

Topim ciocolata și glazurăm eclerele. Glazura se toarnă în fir subțire pe suprafața tortului și dăm la rece pentru câteva ore.

Zaharul caramelizat îl tragem cu coada unei linguri de lemn formând fire de caramel cu care decorăm tortul.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise