autor:

Cristinyela

» » Dulciuri diverse

Tort Ecler

Autor: Cristinyela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 04 octombrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cristinyela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 04 octombrie 2015

Ingrediente
Ingrediente pentru aluat:, 300 ml apa, 150 ml ulei, 200 gr făină, 7 ouă, Ingrediente crema de vanilie:, 1 l lapte, 250 gr zahăr, 6 gălbenușuri, 250 ml friscă lichidă, 2 foi de gelatină, Esență vanilie, Ingrediente crema de ciocolată:, 100 gr ciocolată, 100 ml friscă lichidă, Ingrediente glazură:, 100 gr ciocolată neagră, 5 linguri zahăr pentru caramel

Dificultate: Ridicata Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Apa se fierbe împreuna cu uleiul. După ce a clocotit adaugăm făina amestecând foarte repede. Lăsam să se răcească, apoi adăugam pe rând ouăle. Coca rezultată nu trebuie să fie groasă.Cu ajutorul unui pos modelam linii circulare din aluat lăsând distanță între ele intr-o tava rotunda ce a fost tapetata cu hartie de copt .Încălzim cuptorul în prealabil și coacem la foc iute câteva minute după care reducem focul.
Într-o altă tavă formam grămăjoare mici de aluat din care vom face minieclere. Le coacem la fel ca și blatul,iar dupa sunt gata si s-au racit le taiem in jumatate. Aceste minieclere le umplem cu crema de ciocolata(topim ciocolata împreuna cu frișca si dam crema la rece pentru o oră,iar apoi mixam până ce devine o cremă catifelată).
Pentru a prepara crema de vanilie vom bate galbenusurile cu zaharul pana se spumeaza,iar apoi adăugam laptele si fierbem până începe sa se îngroașe. Dăm vasul deoparte și imediat încorporam gelatina dizolvata conform indicațiilor și esența de vanilie. În timp ce crema se răcește, batem frișca și încorporăm crema de vanilie.

Asamblarea tortului:

Se toarnă un strat subțire de crema peste blatul de la baza,apoi așezam în mijloc eclerele cu crema de ciocolata, turnam peste crema rămasă și nivelam.
Pe margine se așează eclerele umplute cu crema de vanillie.
Topim ciocolata și glazurăm eclerele. Glazura se toarnă în fir subțire pe suprafața tortului și dăm la rece pentru câteva ore.
Zaharul caramelizat îl tragem cu coada unei linguri de lemn formând fire de caramel cu care decorăm tortul.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Ecler" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Merele curatate se dau prin razatoarea mare. Se amesteca ingredientele uscate faina, grisul, praful

2 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu brinza

Cornulete cu brinza

Intr-un bol se amesteca brinza cu margarina moale se adauga oul praful de copt si faina si se framinta

15 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta


  • 0 comentarii

Dificultate

Ridicata

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente pentru aluat:
  • 300 ml apa
  • 150 ml ulei
  • 200 gr făină
  • 7 ouă
  • Ingrediente crema de vanilie:
  • 1 l lapte
  • 250 gr zahăr
  • 6 gălbenușuri
  • 250 ml friscă lichidă
  • 2 foi de gelatină
  • Esență vanilie
  • Ingrediente crema de ciocolată:
  • 100 gr ciocolată
  • 100 ml friscă lichidă
  • Ingrediente glazură:
  • 100 gr ciocolată neagră
  • 5 linguri zahăr pentru caramel

Raporteaza reteta

Retete
de Cristinyela
Piersicile copilariei

Piersicile copilariei

Intr-un vas se mixeaza ouale cu zaharul si esenta de lamaie. Cand zaharul s-a topit se adauga uleiul

73 voturi    13 comentarii
50 min
Mancaruri pentru copii
Nucile copilariei

Nucile copilariei

Se bat ouale cu zaharul si un praf de sare pana se fac o spuma fina, albicioasa. Se adauga treptat

18 voturi    2 comentarii
50 min
Mancaruri pentru copii
Biscuiti decorati

Biscuiti decorati

1.Se mixeaza untul cu zaharul pudra. 2.Cand se spumeaza se adauga oul care e la temperatura

4 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri pentru copii
Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mousse de caramel si ness