autor:

Daniela_Gherca

» » , , Prajituri, Retete de Craciun, Torturi

Tort Fanta

Autor: Daniela_Gherca (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 decembrie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Daniela_Gherca (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 decembrie 2016

Ingrediente
Blat:, 3 oua, 1 varf cutit de sare, 90g zahar, 1 plic zahar vanilat, esenta de vanilie, esenta de rom, 100g faina, 20g amidon de porumb (2 linguri), 1/2 plic praf de copt, 1 lingura unt topit (dar nu fierbinte), Sirop: Suc Fanta, Crema:, 400g branza de vaci (15% materie grasa), 125g iaurt simplu, 100g zahar, esenta vanilie, 1 plic gelatina, 200g frisca batuta, Jeleu:, 700g suc Fanta, 2 plicuri budinca de vanilie, Optional zahar (daca va place mai dulce, eu nu am pus), In plus: felii de portocala pentru ornat, ciocolata, frisca etc...

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Pentru blat:

Separam ouale, albusurile le batem spuma cu zaharul, zaharul vanilat si sarea, adaugam si galbenusurile pe rand, unul cate unul si mixam pana obtinem un aluat albicios. Punem si putina esenta de vanilie si rom, adaugam si untul, apoi mixam pana le incorporam bine si pe acestea.

Separat, punem faina, amidonul si praful de copt intr-un bol si le adaugam peste compozitia de oua, amestecam pana omogenizam bine totul.

Intr-o tava rotunda, cu fundul detasabil si de marime 26cm punem hartie de copt, doar in partea de jos, iar pe margini o ungem cu putin ulei. Rasturnam compozitia rezultata in tava si o dam in cuptorul incins, la foc mediu cca.20minute sau facem testul cu scobitoarea.

Cand este gata, il scoatem pe un gratar sa se raceasca complet.

Pentru crema:

Branza de vaci impreuna cu iaurtul si zaharul le mixam pana obtinem o crema fina, punem si putina esenta de vanilie, apoi gelatina (preparata conform instructiunilor de pe ambalaj) si la sfarsit adaugam frisca

batuta. Amestecam bine toate ingredientele pana obtinem o crema fina si pufoasa.

In tava unde am copt blatul, asezam din nou blatul rece, il insiropam cu suc Fanta si peste punem umplutura de branza. Dam la frigider pentru cca. 1 ora, timp in care ne ocupam de jeleu.

Pentru Jeleu:

Intr-un bol punem 100ml de suc fanta cu cele 2 plicuri de budinca de vanilie si amestecam pana obtinem o pasta moale, fara cocoloase. Intr-un ibric mai marisor punem restul de suc Fanta pe foc si cand a inceput sa dea in clocot dam deoaparte si turnam amestecul de budinca peste sucul fierbinte si amestecam energic cu un tel. Punem ibricul din nou pe foc si mai lasam cca.1 minut, amestecand continuu pana se ingroasa. Dam jeleul deoaparte sa se raceasca complet ( puteti pune ibricul intr-un vas cu apa rece pentru a-l raci mai repede, cum am facut eu), apoi il turnam in tava peste crema de branza. Dam din nou la frigider, pentru 4 ore sau de preferat peste noapte. Cand s-a intarit complet, ornam tortul dupa imaginatia fiecaruia!

Un tort de senzatie pentru a impresiona pe cineva!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Fanta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort Fanta

Tort Fanta

Pentru inceput se face un blat : 5 albuse batute spuma ,se adauga cele 5 galbenuse amestecate bine

10 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort cu mascarpone si capsuni

Tort cu mascarpone si capsuni

Blatul: Se mixeaza ouale cu zaharul si un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Se adauga alternativ,

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • Blat:
  • 3 oua
  • 1 varf cutit de sare
  • 90g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  • esenta de rom
  • 100g faina
  • 20g amidon de porumb (2 linguri)
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 lingura unt topit (dar nu fierbinte)
  • Sirop: Suc Fanta
  • Crema:
  • 400g branza de vaci (15% materie grasa)
  • 125g iaurt simplu
  • 100g zahar
  • esenta vanilie
  • 1 plic gelatina
  • 200g frisca batuta
  • Jeleu:
  • 700g suc Fanta
  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • Optional zahar (daca va place mai dulce
  • eu nu am pus)
  • In plus: felii de portocala pentru ornat
  • ciocolata
  • frisca etc...

Raporteaza reteta

Retete
de Daniela_Gherca
Toba de pui

Toba de pui

Taiem pulpele si pieptul fasii lungi si subtiri le condimendam cu boia dulce, usturoi granule( se

21 voturi    3 comentarii
1h
Retete de Pasti
Tort la metru cu glazura de lamaie

Tort la metru cu glazura de lamaie

Pentru aluat: Separam ouale, batem albusurile cu praful de sare si zaharul, adaugam treptat cate

11 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Torturi
Drob de pui

Drob de pui

Am pus la fiert inimile si pipotele in apa rece cu sare, intre timp le-am spumat si cand au fiert

10 voturi    2 comentarii
2h
Retete de Pasti
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Raffaello Tort Raffaello

Vom începe cu crema pentru ca va avea nevoie sa stea la frigider câteva ore. Frișca lichida o punem pe aragaz la foc mic

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Cheesecake cu aroma de vanilie Cheesecake cu aroma de vanilie

Dam biscuitii la blender si ii amestecam cu untul topit. Intr-o tava de 24cm tapetata cu hartie de copt doar pe fund, asezam biscuitii

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
La Tour Eiffel Cake