autor:

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Torturi

tort fantezie cu ciocolata

Autor: gilda viginia (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 30 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gilda viginia (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 30 decembrie 2009

Ingrediente
8 oua, 600 gr. zahar, 250 gr. faina sa cuprinda si 8 limguri de cacao, 6 linguri apa rece, 6 linguri ulei, 2 pliculete praf de copt, 2 pachete margarina rama, 50 gr. cacao, 150 gr. apa, 150.gr. rom bautura, 100 gr. ciocolata amaruie

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

15 voturi

Mod de preparare

blat : (cantitate pentru un blat , ses coc 2 blaturi identice)

1. 4 oua
2. 125 gr. zahar
3. 125 gr faina sa cuprinda si 3 linguri cacao
4. 3 linguri apa rece
5. 3 linguri ulei
6. 1 praf de copt


crema:

4 oua se fierb cu 300 gr. zahar tos , o ciocolata amaruie si 50 gr. cacao . se fierb pe abur pana se ingroasa .
rece se amesteca cu 2 pacete de margarina rama.

siropul pt blat :

se arde 50 gr. zagar se face caramel , se stinge cu 150 gr. apa . cand e rece adaugam 150 gr. rom bautura.

mod de asamblare

se taie fiecare blat in 2, se insiropeaza , se umplu cu crema se repaeta operatiunea pt toate foile de blat .
Se orneaza cu crema si se rade ciocolata amaruie (100 gr. )
Daca ti-a placut reteta noastra "tort fantezie cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu mascarpone si capsuni

Tort cu mascarpone si capsuni

Blatul: Se mixeaza ouale cu zaharul si un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Se adauga alternativ,

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Torturi
Tort cu ciocolata si crema de cafea

Tort cu ciocolata si crema de cafea

Mod de preparare pentru blat: Se separa albusurile de galbenusuri, se pun albusurile la robot cu

6 voturi    0 comentarii
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2012

    Excelent !!!

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 08 februarie 2010

    Delicios si gustos!Felicitari!

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 08 ianuarie 2010

    Arată bine!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 06 ianuarie 2010

      Foarte frumos ornat,felicitari.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

15 voturi

Ingrediente

  • 8 oua
  • 600 gr. zahar
  • 250 gr. faina sa cuprinda si 8 limguri de cacao
  • 6 linguri apa rece
  • 6 linguri ulei
  • 2 pliculete praf de copt
  • 2 pachete margarina rama
  • 50 gr. cacao
  • 150 gr. apa
  • 150.gr. rom bautura
  • 100 gr. ciocolata amaruie

Raporteaza reteta

Retete
de gilda viginia
banateana

banateana

blat: se bat cele 7 galbenusuri spuma tare cu 200 gr. zahar , se adauga 150 gr. nuci taiate ,

51 voturi    4 comentarii
2h
Prajituri
cornulete din ardeal

cornulete din ardeal

se freaca faina cu 250 margarina rama , se adauga galbenusurile 3 buc . si smantana + praful de

22 voturi    7 comentarii
2h
Dulciuri diverse
paine de sarbatoare impletita

paine de sarbatoare impletita

se face un aluat , se se laas la dospit 1 ora . se imparte aluatul in 2 parti egale si apoi fiecarei

18 voturi    9 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje

valentina ionita (Chef de cuisine)

Excelent !!!

Retete

din Torturi

Tort cu zmeura si whisky Tort cu zmeura si whisky

Pentru Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu praful de sare, pe urma punem zaharul si mixam usor pana

0 voturi    0 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Tort cu blat cu gem de gutui Tort cu blat cu gem de gutui

Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se pun la robot cu putina sare si se mixeaza la viteaza mare pana se obtine o spuma

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Tort cu turta dulce si mascarpone