autor:

Fara foto

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Torturi

tort fantezie cu ciocolata

Autor: gilda viginia (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 30 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gilda viginia (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 30 decembrie 2009

Ingrediente
8 oua, 600 gr. zahar, 250 gr. faina sa cuprinda si 8 limguri de cacao, 6 linguri apa rece, 6 linguri ulei, 2 pliculete praf de copt, 2 pachete margarina rama, 50 gr. cacao, 150 gr. apa, 150.gr. rom bautura, 100 gr. ciocolata amaruie

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

15 voturi

Mod de preparare

blat : (cantitate pentru un blat , ses coc 2 blaturi identice)

1. 4 oua
2. 125 gr. zahar
3. 125 gr faina sa cuprinda si 3 linguri cacao
4. 3 linguri apa rece
5. 3 linguri ulei
6. 1 praf de copt


crema:

4 oua se fierb cu 300 gr. zahar tos , o ciocolata amaruie si 50 gr. cacao . se fierb pe abur pana se ingroasa .
rece se amesteca cu 2 pacete de margarina rama.

siropul pt blat :

se arde 50 gr. zagar se face caramel , se stinge cu 150 gr. apa . cand e rece adaugam 150 gr. rom bautura.

mod de asamblare

se taie fiecare blat in 2, se insiropeaza , se umplu cu crema se repaeta operatiunea pt toate foile de blat .
Se orneaza cu crema si se rade ciocolata amaruie (100 gr. )
Daca ti-a placut reteta noastra "tort fantezie cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort ALEX

Tort ALEX

Se fac 4 rulade , fiecare din 3 oua, 3 linguri zahar, 3 linguri faina , 3 linguri apa si praful de

50 voturi    18 comentarii
1h 40 min
Torturi
Tort cu ciocolata si cafea

Tort cu ciocolata si cafea

Blatul: Stafidele se hidrateaza in esente si coniac vreo 40 de minute. Nucile se dau putin la

0 voturi    0 comentarii
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich Maker

- 15 %
149.99 lei
127.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2012

    Excelent !!!

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 08 februarie 2010

    Delicios si gustos!Felicitari!

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 08 ianuarie 2010

    Arată bine!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 06 ianuarie 2010

      Foarte frumos ornat,felicitari.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

15 voturi

Ingrediente

  • 8 oua
  • 600 gr. zahar
  • 250 gr. faina sa cuprinda si 8 limguri de cacao
  • 6 linguri apa rece
  • 6 linguri ulei
  • 2 pliculete praf de copt
  • 2 pachete margarina rama
  • 50 gr. cacao
  • 150 gr. apa
  • 150.gr. rom bautura
  • 100 gr. ciocolata amaruie

Raporteaza reteta

Retete
de gilda viginia
banateana

banateana

blat: se bat cele 7 galbenusuri spuma tare cu 200 gr. zahar , se adauga 150 gr. nuci taiate ,

51 voturi    4 comentarii
2h
Prajituri
cornulete din ardeal

cornulete din ardeal

se freaca faina cu 250 margarina rama , se adauga galbenusurile 3 buc . si smantana + praful de

20 voturi    6 comentarii
2h
Dulciuri diverse
paine de sarbatoare impletita

paine de sarbatoare impletita

se face un aluat , se se laas la dospit 1 ora . se imparte aluatul in 2 parti egale si apoi fiecarei

17 voturi    9 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje

valentina ionita (Chef de cuisine)

Excelent !!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Diplomat Tort Diplomat

Gelatina se pune într-o ceaşcă împreună cu zeama de compot, să se umfle minimum 10 minute. Se separă ouăle. Gălbenuşurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort inteligent cu jeleu de fructe Tort inteligent cu jeleu de fructe

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare. apoi cu jumatate din cantitatea de zahar pana se intareste

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Tort Mickey