Tort festiv cu nuci

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Tort festiv cu nuci

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 4 ouă,
  • 150 g zahăr,
  • 1 plicZahăr vanilinat Dr.Oetker,
  • 120 g făină,
  • 1 lingurițărasă Praf de copt cu șofran Dr.Oetker,
  • 130 g nuci macinate,
  • 50 g ciocolată de menaj rasă.
  • Pentruumplutură:
  • 500 ml frișcă,
  • 2 linguri rase cu zahăr pudră,
  • 1 plic Zahăr vanilinat Dr.Oetker,
  • 200 ml lichior cremă de whisky,
  • 1 plic Gelatină Dr.Oetker,
  • 100 ml apă călduță.
  • Pentru decorare:
  • 70 g nuci macinate,
  • 1 plic Glazură neagră Dr.Oetker.
  • 100 ml apă călduță.

Mod de preparare

Pasul 1 Pentru blat se bat spumă cu mixerul la viteza cea mai mare ouăle, zahărul

și zahărul vanilinat. Făina se amestecă cu praful de copt și împreună cu

alunele și ciocolata, se încorporează în spuma de ouă.

Pasul 2 Compoziția obținută se toarnă în forma de tort unsă și tapetată cu făină,

apoi se introduce în cuptorul preîncălzit și se coace.

Cuptor electric: 180 °C;Cuptor cu aer cald: 160 °C;Cuptor cu gaz: treapta 3

Timp de coacere: cca. 40 de minute

Pasul 3 Pentru cremă se bate frișca cu zahărulși cu zahărul vanilinatfolosind

mixerul la treapta cea mai mică de viteză, apoi se încorporează ușor

lichiorul. Gelatina se înmoaie în apă conform instrucțiunilor de pe plic, apoi

se încorporează în cremă.

Pasul 4 Blatul răcit se taie în trei rondele, se umple cu 2/3 din cremă, iar restul de

cremă se repartizează deasupra și pe laterale. Se ornează tortul cu nuci și

se ține la rece timp de 3 ore.

Pasul 5 Glazura neagră se topește conform indicațiilor de pe plic. Cu jumătate din

cantitatea de glazură se stropește decorativ tortul, iar din cealaltă jumătate

se confecționează forme decorative cu care se decorează tortul sau folositi toata glazura pentru stropit (asa cum am procedat eu) si decorate cu ce doriti .

Pofta buna !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise