Pasul 1 Pentru blat se bat spumă cu mixerul la viteza cea mai mare ouăle, zahărul
și zahărul vanilinat. Făina se amestecă cu praful de copt și împreună cu
alunele și ciocolata, se încorporează în spuma de ouă.
Pasul 2 Compoziția obținută se toarnă în forma de tort unsă și tapetată cu făină,
apoi se introduce în cuptorul preîncălzit și se coace.
Cuptor electric: 180 °C;Cuptor cu aer cald: 160 °C;Cuptor cu gaz: treapta 3
Timp de coacere: cca. 40 de minute
Pasul 3 Pentru cremă se bate frișca cu zahărulși cu zahărul vanilinatfolosind
mixerul la treapta cea mai mică de viteză, apoi se încorporează ușor
lichiorul. Gelatina se înmoaie în apă conform instrucțiunilor de pe plic, apoi
se încorporează în cremă.
Pasul 4 Blatul răcit se taie în trei rondele, se umple cu 2/3 din cremă, iar restul de
cremă se repartizează deasupra și pe laterale. Se ornează tortul cu nuci și
se ține la rece timp de 3 ore.
Pasul 5 Glazura neagră se topește conform indicațiilor de pe plic. Cu jumătate din
cantitatea de glazură se stropește decorativ tortul, iar din cealaltă jumătate
se confecționează forme decorative cu care se decorează tortul sau folositi toata glazura pentru stropit (asa cum am procedat eu) si decorate cu ce doriti .
Pofta buna !

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii