autor:

Lia Maria

» » , , Retete de Pasti, Dulciuri diverse, Torturi

Tort festiv cu nuci

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 martie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 martie 2014

Ingrediente
Pentru aluat:, 4 ouă,, 150 g zahăr,, 1 plicZahăr vanilinat Dr.Oetker,, 120 g făină,, 1 lingurițărasă Praf de copt cu șofran Dr.Oetker,, 130 g nuci macinate,, 50 g ciocolată de menaj rasă., Pentruumplutură:, 500 ml frișcă,, 2 linguri rase cu zahăr pudră,, 1 plic Zahăr vanilinat Dr.Oetker,, 200 ml lichior cremă de whisky,, 1 plic Gelatină Dr.Oetker,, 100 ml apă călduță., Pentru decorare:, 70 g nuci macinate,, 1 plic Glazură neagră Dr.Oetker., 100 ml apă călduță.

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

17 voturi

Mod de preparare

Pasul 1 Pentru blat se bat spumă cu mixerul la viteza cea mai mare ouăle, zahărul
și zahărul vanilinat. Făina se amestecă cu praful de copt și împreună cu
alunele și ciocolata, se încorporează în spuma de ouă.
Pasul 2 Compoziția obținută se toarnă în forma de tort unsă și tapetată cu făină,
apoi se introduce în cuptorul preîncălzit și se coace.
Cuptor electric: 180 °C;Cuptor cu aer cald: 160 °C;Cuptor cu gaz: treapta 3
Timp de coacere: cca. 40 de minute
Pasul 3 Pentru cremă se bate frișca cu zahărulși cu zahărul vanilinatfolosind
mixerul la treapta cea mai mică de viteză, apoi se încorporează ușor
lichiorul. Gelatina se înmoaie în apă conform instrucțiunilor de pe plic, apoi
se încorporează în cremă.
Pasul 4 Blatul răcit se taie în trei rondele, se umple cu 2/3 din cremă, iar restul de
cremă se repartizează deasupra și pe laterale. Se ornează tortul cu nuci și
se ține la rece timp de 3 ore.
Pasul 5 Glazura neagră se topește conform indicațiilor de pe plic. Cu jumătate din
cantitatea de glazură se stropește decorativ tortul, iar din cealaltă jumătate
se confecționează forme decorative cu care se decorează tortul sau folositi toata glazura pentru stropit (asa cum am procedat eu) si decorate cu ce doriti .
Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort festiv cu nuci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
TORT DE CIOCOLATA

TORT DE CIOCOLATA

Blat.se bat albusele bine apoi se adauga tot cate 2 ling.zahar se adauga galbenusele apoi nuca,faina

2 voturi    5 comentarii
2h
Torturi
Red Velvet

Red Velvet

Pentru blat, amestecam pe rand ingredientele,incepand cu untul si zaharul. Se coace la cuptor

1 vot    0 comentarii
1h 5 min
Torturi
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Nico , 29 octombrie 2017

    Ce forma de tort ati avut? Cu ce as putea inlocui lichiorul cu crema de whisky?

  • Fara foto

    valentina , 27 aprilie 2016

    Arată foarte bine si cred că este si foarte gustos.

  • Fara foto

    AdeLyna Ade , 19 mai 2015

    buna asta! :))

    • Fara foto

      Daniela Unnie , 11 februarie 2015

      Nucile sunt tot alune - poti inlocui nucile noastre cu alune coapte, dar nesarate (sunt in comert alune crude, nesarate).

    • Fara foto

      Alin Ciurca , 10 ianuarie 2015

      parca-i simt mirosul doar privind poza yam yam

    • Fara foto

      Luminita Ticolea , 20 iulie 2014

      Ciocolata din decor este cumparata de la Billa, exista in trei variante (simpla, menta si portocale). Este bine ca reteta sa fie cat mai exacta pentru a usura munca suratelor noastre

    • Fara foto

      Adina Liliana Dinu , 16 mai 2014

      Nota 8! Îi dadeam 10 daca nu ma omorati atat cu dr oetker.

    • Fara foto

      Victoria Neicu , 21 martie 2014

      la ingrediente nu ai scris ca se pun si alune dar totusi tu ai pus in blat

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 07 martie 2014

      Tina Tudor, multumesc ! ma bucur ca va place.

    • Fara foto

      Tina Tudor , 06 martie 2014

      arata super bine

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 06 martie 2014

      Multumesc pentru apreciere !

    • Timea

      Timea (Chef de cuisine) , 05 martie 2014

      frumos si bun

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

17 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 4 ouă,
  • 150 g zahăr,
  • 1 plicZahăr vanilinat Dr.Oetker,
  • 120 g făină,
  • 1 lingurițărasă Praf de copt cu șofran Dr.Oetker,
  • 130 g nuci macinate,
  • 50 g ciocolată de menaj rasă.
  • Pentruumplutură:
  • 500 ml frișcă,
  • 2 linguri rase cu zahăr pudră,
  • 1 plic Zahăr vanilinat Dr.Oetker,
  • 200 ml lichior cremă de whisky,
  • 1 plic Gelatină Dr.Oetker,
  • 100 ml apă călduță.
  • Pentru decorare:
  • 70 g nuci macinate,
  • 1 plic Glazură neagră Dr.Oetker.
  • 100 ml apă călduță.

Raporteaza reteta

Retete
de Lia Maria
Cartofi cu costita la cuptor

Cartofi cu costita la cuptor

Cartofii se spala si se pun la fiert, in apa cu sare, intregi. Se fierb si ouale si se taie rondele.

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Paste cu slaninuta

Paste cu slaninuta

Se fierb pastele in apa cu sare si ulei. Cand sunt fierte se dau sub un jet de apa rece, se strecoara

4 voturi    3 comentarii
30 min
Paste si pizza
Gem de Caise Delicios

Gem de Caise Delicios

Caisele spalate si fara samburi, se dau prin masina de carne si se pun intr-o cratita mare. Separat

10 voturi    7 comentarii
3h
Conserve si muraturi

Nico

Ce forma de tort ati avut? Cu ce as putea inlocui lichiorul cu crema de whisky?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si menta Tort cu ciocolata si menta

Se piseaza biscuitii in blender, se adauga untul, se amesteca, apoi se rastoarna in forma de tort de 22 cm diametru, iar dupa ce s-a

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Deliciu cu mascarpone, pere si caramel Deliciu cu mascarpone, pere si caramel

Perele le curatam de coaja si le taiem in jumatati, apoi fiecare jumatate in felii subtiri. Le punem intr-o tigaie cu scortisoara, cuisoarele,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tarta cu fructe de padure