autor:

Dachman Laura

» » , , , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Prajituri, Torturi

Tort festiv de Revelion

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 ianuarie 2010

Ingrediente
Aluat Éclair, 200 ml lapte, 300 ml lichior cu aroma de ciocolata si rom, un praf de sare, 2 plicuri zahar vanilat, 120 gr unt sau margarina Rama, 300 gr faina, cernuta, 8-9 oua, , Umplutura si decor, 4 plicuri pudding (din comert), preparat comform intructiunilor de pe ambalaj, 400 gr zahar, caramelizat, bomboane din ciocolata, pentru decor

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 220ᵒC.Se unge cu unt si se tapeteaza cu faina o tava de copt.
Intr-o cratita, pe foc potrivit, se dau in clocot laptele, vinul, sarea, zaharul si untul/margarina.Se ia cratita de pe foc si se adauga toata faina o data.Se amesteca repede pana cand aluatul formeaza un bulgare mare si se desprinde de pe fundul vasului.Se lasa aluatul sa se raceasca.
Se adauga ouale, cate unul pe rand, amestecand bine dupa fiecare adaugare.Pe tava pregatita se formeaza din aluat niste bilute.Se dau la cuptor 10 minute, se reduce temperatura cuptorului la 200ᵒC, se lasa inca 10 minute, apoi se reduce temperatura la 180ᵒC si se mai lasa inca 10 minute.Se lasa eclerele sa se raceasca, apoi se umplu cu pudding.
Pe o farfurie de servire se aseaza, in cerc, un rand de eclere umplute.Se stropesc deasupra cu zahar caramelizat, iar peste aceastea, se aseaza repede inca un rand de eclere.Se repeta straturile pana s-au terminat eclerele (prajitura va trebui sa aiba, in final, forma de con).Se decoreaza prajitura cu zahar caramelizat si bomboane de ciocolata.

Pentru mai multe retete minunate nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/ :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort festiv de Revelion" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
TORT FESTIV DE REVELION

TORT FESTIV DE REVELION

1. Blat: Galbenusurile le freci spuma impreuna cu praful de sare si zaharul. Apoi bati albusurile

2 voturi    0 comentarii
4h
Torturi
Prajitura  economica

Prajitura economica

Blatul: Galbenusurile se freaca cu un praf de sare si uleiul turnat in fir subtire ca la maioneza.

45 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

3.5L Digital HingedLid

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 08 februarie 2010

    Interesant!Bravo!

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2010

    Felicitari!

  • lumi

    lumi (Chef de cuisine) , 05 ianuarie 2010

    e cam inalt conul asta... dar arata foarte bine!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

7 voturi

Ingrediente

  • Aluat Éclair
  • 200 ml lapte
  • 300 ml lichior cu aroma de ciocolata si rom
  • un praf de sare
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 120 gr unt sau margarina Rama
  • 300 gr faina
  • cernuta
  • 8-9 oua
  • Umplutura si decor
  • 4 plicuri pudding (din comert)
  • preparat comform intructiunilor de pe ambalaj
  • 400 gr zahar
  • caramelizat
  • bomboane din ciocolata
  • pentru decor

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

20 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

mirey (Chef de cuisine)

Interesant!Bravo!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Ombre Tort Ombre

Pentru blat: albusurile se mixeaza cu praful de sare pentru 2-3 minute, pana incep sa se spumeze. Se adauga zaharul treptat si se mixeaza

0 voturi    0 comentarii
2h 20 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de fructe cu mascarpone Tort cu jeleu de fructe cu mascarpone

Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa,apoi adaugam galbenusurile, amestecand

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tort de vanilie