Ingrediente
Aluat Éclair, 200 ml lapte, 300 ml lichior cu aroma de ciocolata si rom, un praf de sare, 2 plicuri zahar vanilat, 120 gr unt sau margarina Rama, 300 gr faina, cernuta, 8-9 oua, , Umplutura si decor, 4 plicuri pudding (din comert), preparat comform intructiunilor de pe ambalaj, 400 gr zahar, caramelizat, bomboane din ciocolata, pentru decor
Dificultate: Medie | Timp: 1h 30 min
7 voturi
Mod de preparare
Intr-o cratita, pe foc potrivit, se dau in clocot laptele, vinul, sarea, zaharul si untul/margarina.Se ia cratita de pe foc si se adauga toata faina o data.Se amesteca repede pana cand aluatul formeaza un bulgare mare si se desprinde de pe fundul vasului.Se lasa aluatul sa se raceasca.
Se adauga ouale, cate unul pe rand, amestecand bine dupa fiecare adaugare.Pe tava pregatita se formeaza din aluat niste bilute.Se dau la cuptor 10 minute, se reduce temperatura cuptorului la 200ᵒC, se lasa inca 10 minute, apoi se reduce temperatura la 180ᵒC si se mai lasa inca 10 minute.Se lasa eclerele sa se raceasca, apoi se umplu cu pudding.
Pe o farfurie de servire se aseaza, in cerc, un rand de eclere umplute.Se stropesc deasupra cu zahar caramelizat, iar peste aceastea, se aseaza repede inca un rand de eclere.Se repeta straturile pana s-au terminat eclerele (prajitura va trebui sa aiba, in final, forma de con).Se decoreaza prajitura cu zahar caramelizat si bomboane de ciocolata.
Pentru mai multe retete minunate nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/ :)
mariana scarlat (Chef de cuisine) , 05 ianuarie 2010
Minunat!
valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2010
Tare bine arata....