autor:

buburuza

» » Prajituri

Tort Fluture

Autor: buburuza (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: buburuza (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 decembrie 2009

Ingrediente
Blat:, 2 oua, 100 g. zahar, 1 praf sare, 5 linguri alune macinate, 80 g. faina, 30 g. amidon, 2 lingurite praf de copt., , Crema:, 4 galbenusuri, 7 linguri de zahar, zeama de la o portocala, 2 pachete de margarina, o cutie de 400g finetti., , Ornat:, 300 g Frisca

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Blat:
Ouale se bat 10 minute cu 2 linguri apa, zahar si sare.
Se amesteca faina cu praf de copt, amidon si alune si se inglobeaza in oua.
Blatul se coace 30 de minute la 190 grade, intr-o forma cu hartie.Cand se raceste,se taie pe jumatate, iar cele 2 jumatati se intorc spate in spate.Intre aripi se aseaza o rulada pentru a forma corpul fluturelui.Blatul se taie pe jumatate, se insiropeaza si se umple cu crema.Se orneaza cu frisca dupa preferinte.

Crema:
Galbenusurile cu zaharul si zeama de portocala se pun la fiert, la baie de abur, sau la foc fff mic amestecindu-se continuu, pina se ingroasa si apoi se lasa sa se raceasca. Dupa ce s-au racit, se amesteca cu margarina batuta spuma si cu crema finetti.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Fluture" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tort Fluture

Tort Fluture

Blat:Ouale se separa ,albusul de bate spuma cu zaharul ,galbenusul se amesteca cu uleiul si zaharul

2 voturi    0 comentarii
1h
Torturi
Tort Fluture

Tort Fluture

Blat: Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare cu zaharul si un praf de sare,

3 voturi    9 comentarii
4h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 aprilie 2010

    Apetisant.

  • mihaela cecilia

    mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

    Delicios! Felicitari!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

    Felicitari...

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

      Ingenios si frumos.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010

      Foarte frumoasa torturile voastre, felicitari tuturor.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010

      Super bine arata...Felicitari...

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 22 ianuarie 2010

      Foarte frumos,felicitari.Gustul cred ca este pe masura frumusetii lui.

    • NADIA MARIA

      NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 21 ianuarie 2010

      Felicitari pentru fluturasul tau. Iti trimit si eu unul, ce l-am facut fetitei mele cind a implinit 4 ani(2005)

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 18 ianuarie 2010

      Foarte interesant tortul tau.Iti trimit si eu fluturasul meu dupa o alta reteta.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 2 oua
  • 100 g. zahar
  • 1 praf sare
  • 5 linguri alune macinate
  • 80 g. faina
  • 30 g. amidon
  • 2 lingurite praf de copt.
  • Crema:
  • 4 galbenusuri
  • 7 linguri de zahar
  • zeama de la o portocala
  • 2 pachete de margarina
  • o cutie de 400g finetti.
  • Ornat:
  • 300 g Frisca

Raporteaza reteta

Retete
de buburuza
Muschi de porc umplut

Muschi de porc umplut

Muschiul se desface si se bate pe ambele parti, se condimenteaza, se razuie cascavalul, se pun ciupecile,

17 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Prajitura cu gem (de  post)

Prajitura cu gem (de post)

Se amesteca toate ingredientele. Compozitia obtinuta se pune in tava unsa si se da la cuptor. Pofta

42 voturi    7 comentarii
1h
Prajituri
Diplomat cu blat

Diplomat cu blat

Se amesteca zaharul cu ouale, zaharul vanilat si gemul,cand sa topit zaharul se adauga faina,amidonul,praful

7 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Apetisant.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu cereale, miere si scortisoara Prajitura cu cereale, miere si scortisoara

O prajitura delicioasa care a umplut bucataria cu un soi de parfum de toamna amestecat cu aroma de turta dulce. Contine cereale, miere,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura turnata cu mere Prajitura turnata cu mere

Ouale se mixeaza cu zaharul si aromele, bine. Se pune, apoi uleiul;se adauga faina (amestecata cu praful de copt) si laptele, cele doua

6 voturi    8 comentarii
2h
Prajituri
Tort de clatite