Tort Fluture

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Tort Fluture

Ingrediente

  • Blat:
  • 2 oua
  • 100 g. zahar
  • 1 praf sare
  • 5 linguri alune macinate
  • 80 g. faina
  • 30 g. amidon
  • 2 lingurite praf de copt.
  • Crema:
  • 4 galbenusuri
  • 7 linguri de zahar
  • zeama de la o portocala
  • 2 pachete de margarina
  • o cutie de 400g finetti.
  • Ornat:
  • 300 g Frisca

Mod de preparare

Blat:

Ouale se bat 10 minute cu 2 linguri apa, zahar si sare.

Se amesteca faina cu praf de copt, amidon si alune si se inglobeaza in oua.

Blatul se coace 30 de minute la 190 grade, intr-o forma cu hartie.Cand se raceste,se taie pe jumatate, iar cele 2 jumatati se intorc spate in spate.Intre aripi se aseaza o rulada pentru a forma corpul fluturelui.Blatul se taie pe jumatate, se insiropeaza si se umple cu crema.Se orneaza cu frisca dupa preferinte.

Crema:

Galbenusurile cu zaharul si zeama de portocala se pun la fiert, la baie de abur, sau la foc fff mic amestecindu-se continuu, pina se ingroasa si apoi se lasa sa se raceasca. Dupa ce s-au racit, se amesteca cu margarina batuta spuma si cu crema finetti.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise