Blat:
Ouale se bat 10 minute cu 2 linguri apa, zahar si sare.
Se amesteca faina cu praf de copt, amidon si alune si se inglobeaza in oua.
Blatul se coace 30 de minute la 190 grade, intr-o forma cu hartie.Cand se raceste,se taie pe jumatate, iar cele 2 jumatati se intorc spate in spate.Intre aripi se aseaza o rulada pentru a forma corpul fluturelui.Blatul se taie pe jumatate, se insiropeaza si se umple cu crema.Se orneaza cu frisca dupa preferinte.
Crema:
Galbenusurile cu zaharul si zeama de portocala se pun la fiert, la baie de abur, sau la foc fff mic amestecindu-se continuu, pina se ingroasa si apoi se lasa sa se raceasca. Dupa ce s-au racit, se amesteca cu margarina batuta spuma si cu crema finetti.
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii