Tort Forest

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata
Tort Forest

Ingrediente

  • Ingrediente pentru blat:
  • 11 oua,
  • 11 linguri de zahar,
  • 6 pliculete zahar vanilat,
  • 1 plic praf de copt,
  • 8 linguri nuca macinata,
  • 3 linguri de faina de grau,
  • 2 linguri de cacao,
  • 1 lingura de otet de mere.
  • Ingrediente pentru crema :
  • 1 kg smantana fara grasimi,
  • 4 linguri de zahar,
  • 3 pliculete de zahar vanilat,
  • 2 plicuri intaritor de frisca.
  • Ingrediente pentru bombonele:
  • 1 ciocolata amaruie,
  • 100 g migdale (50g pentru umplutura bombonelelor, 50 g pentru ornat),
  • 50 g nuca de cocos,
  • 50 g unt.
  • Ingrediente pentru umplutura si pentru ornat:
  • 50 g ciocolata menaj,
  • 1 compot de ananas,
  • 2 banane,
  • 1 portocala.

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri si punem in vasul robotului doar albusurile,adaugam zaharul si zaharul vanilat , mixam la viteza mare pana obtinem o pasta alba si consistenta,adaugam galbenusurile si continuam mixarea cateva minute,apoi adaugam nuca macinata,faina si praful de copt stins cu otet de mere,mixam bine si turnam compozitia intr-o tava in care am pus hartie de copt.Dam tava la cuptorul incalzit deja ,pentru o ora.Cand este gata inchidem focul si scoatem tava pe aragaz,lasam sa se raceasca in voie si abia dupa aceea taiem blatul in trei foi.

Mod de preparare pentru frisca:

Se pune smantana in vasul de la robot,se adauga zahar ,zahat vanilat si intaritorul de frisca ,se mixeaxa la viteza mare cateva minute,pana se fac floricele deasupra,apoi oprim robotul.

Mod de preparare pentru bombonele:

Se pune apa intr-o oala si se pune pe foc,punem peste aceasta apa o alta oala mai mica in care punem ciocolata rupta bucati si untul,lasam sa se topeasca si amestecam intr-una pana obtinem o crema omogena.Adaugam nuca de cocos si amestecam .Punem pe maini manusi de unica folosinta ,luam cate un pic de compozitie o punem in plama si introducem in mijloc cate o migdala,adunam compozitia sub forma de mingiuta, o dam prin nuca de cocos si o lasam in farfurie sa se raceasca.

Din ciocolata am turnat in forme si am facut o ciupercuta,cateva floricele si o inimioara pe care le-am folosit la ornarea tortului.

Intr-o tava asezam o foaie de blat pe care o umezim cu sirop de la compotul de ananas,punem un strat de frisca,adaugam bucati de ananas ,felii de banane si felii de portocale,mai adaugam o foaie de blat, il umezim cu sirop de la compot,inca un strat de frisca,ananas,banane si portocale,apoi venim cu ultima foaie de blat pe care il umezim cu sirop.Ornam tortul cu frisca din belsug si la final asezam bombonelele,formele de ciocolata,suflam peste tort fulgi de ciocolata menaj si asezam migdale din belsug.Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise