autor:

Brindusa_Aluculesei

» » , , , , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Prajituri, Retete de Craciun, Torturi

Tort Forest

Autor: Brindusa_Aluculesei (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 25 decembrie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Brindusa_Aluculesei (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 25 decembrie 2016

Ingrediente
Ingrediente pentru blat:, 11 oua,, 11 linguri de zahar,, 6 pliculete zahar vanilat,, 1 plic praf de copt,, 8 linguri nuca macinata,, 3 linguri de faina de grau,, 2 linguri de cacao,, 1 lingura de otet de mere., , Ingrediente pentru crema :, 1 kg smantana fara grasimi,, 4 linguri de zahar,, 3 pliculete de zahar vanilat,, 2 plicuri intaritor de frisca., , Ingrediente pentru bombonele:, 1 ciocolata amaruie,, 100 g migdale (50g pentru umplutura bombonelelor, 50 g pentru ornat),, 50 g nuca de cocos,, 50 g unt., , Ingrediente pentru umplutura si pentru ornat:, 50 g ciocolata menaj,, 1 compot de ananas,, 2 banane,, 1 portocala.

Dificultate: Ridicata Timp: 2h

18 voturi

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri si punem in vasul robotului doar albusurile,adaugam zaharul si zaharul vanilat , mixam la viteza mare pana obtinem o pasta alba si consistenta,adaugam galbenusurile si continuam mixarea cateva minute,apoi adaugam nuca macinata,faina si praful de copt stins cu otet de mere,mixam bine si turnam compozitia intr-o tava in care am pus hartie de copt.Dam tava la cuptorul incalzit deja ,pentru o ora.Cand este gata inchidem focul si scoatem tava pe aragaz,lasam sa se raceasca in voie si abia dupa aceea taiem blatul in trei foi.



Mod de preparare pentru frisca:

Se pune smantana in vasul de la robot,se adauga zahar ,zahat vanilat si intaritorul de frisca ,se mixeaxa la viteza mare cateva minute,pana se fac floricele deasupra,apoi oprim robotul.



Mod de preparare pentru bombonele:

Se pune apa intr-o oala si se pune pe foc,punem peste aceasta apa o alta oala mai mica in care punem ciocolata rupta bucati si untul,lasam sa se topeasca si amestecam intr-una pana obtinem o crema omogena.Adaugam nuca de cocos si amestecam .Punem pe maini manusi de unica folosinta ,luam cate un pic de compozitie o punem in plama si introducem in mijloc cate o migdala,adunam compozitia sub forma de mingiuta, o dam prin nuca de cocos si o lasam in farfurie sa se raceasca.

Din ciocolata am turnat in forme si am facut o ciupercuta,cateva floricele si o inimioara pe care le-am folosit la ornarea tortului.



Intr-o tava asezam o foaie de blat pe care o umezim cu sirop de la compotul de ananas,punem un strat de frisca,adaugam bucati de ananas ,felii de banane si felii de portocale,mai adaugam o foaie de blat, il umezim cu sirop de la compot,inca un strat de frisca,ananas,banane si portocale,apoi venim cu ultima foaie de blat pe care il umezim cu sirop.Ornam tortul cu frisca din belsug si la final asezam bombonelele,formele de ciocolata,suflam peste tort fulgi de ciocolata menaj si asezam migdale din belsug.Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Forest" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Black Forest Cake - Tort Padurea Neagra

Black Forest Cake - Tort Padurea Neagra

Dupa multe cautari si plimbari pe cararile internetului,am gasit in sfarsit o reteta pe placul meu.

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Torturi
Gum Paste sau reteta bazica pentru modelaj in pasta de zahar

Gum Paste sau reteta bazica pentru modelaj in pasta de zahar

C.M.C. -sau Carboximeytil Celuloza,este o guma sintetica(rasina) care da elasticitate si corp , se

20 voturi    20 comentarii
1h 30 min
Torturi
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Irina Sima , 27 decembrie 2016

    O idee excelenta de tort. O sa il incerc si eu mai ales ca azi e ziua baiatului meu. Pare usor de facut si foarte delicios.

  • Butnaru_Nicu

    Butnaru_Nicu (Bucatar) , 27 decembrie 2016

    Gustos

Dificultate

Ridicata

Timp

2h

18 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente pentru blat:
  • 11 oua,
  • 11 linguri de zahar,
  • 6 pliculete zahar vanilat,
  • 1 plic praf de copt,
  • 8 linguri nuca macinata,
  • 3 linguri de faina de grau,
  • 2 linguri de cacao,
  • 1 lingura de otet de mere.
  • Ingrediente pentru crema :
  • 1 kg smantana fara grasimi,
  • 4 linguri de zahar,
  • 3 pliculete de zahar vanilat,
  • 2 plicuri intaritor de frisca.
  • Ingrediente pentru bombonele:
  • 1 ciocolata amaruie,
  • 100 g migdale (50g pentru umplutura bombonelelor
  • 50 g pentru ornat),
  • 50 g nuca de cocos,
  • 50 g unt.
  • Ingrediente pentru umplutura si pentru ornat:
  • 50 g ciocolata menaj,
  • 1 compot de ananas,
  • 2 banane,
  • 1 portocala.

Raporteaza reteta

Retete
de Brindusa_Aluculesei
Cozonaci cu nuca si rahat

Cozonaci cu nuca si rahat

Punem faina intr-un vas si peste faina adaugam cele 4 galbenusuri. Separat, intr-o oala, punem laptele

175 voturi    38 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Peste umplut cu legume

Peste umplut cu legume

Se curata pestele, se spala si se lasa la scurs de apa.Sseparat facem o compozitie din buretii fierti

66 voturi    27 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Pasca cu branza dulce

Pasca cu branza dulce

Se cerne faina intr-un vas si peste ea se adauga drojdia topita cu sarea, zaharul si iaurtul, se

4 voturi    2 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje

Irina Sima

O idee excelenta de tort. O sa il incerc si eu mai ales ca azi e ziua baiatului meu. Pare usor de facut si foarte delicios.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si menta Tort cu ciocolata si menta

Se piseaza biscuitii in blender, se adauga untul, se amesteca, apoi se rastoarna in forma de tort de 22 cm diametru, iar dupa ce s-a

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Deliciu cu mascarpone, pere si caramel Deliciu cu mascarpone, pere si caramel

Perele le curatam de coaja si le taiem in jumatati, apoi fiecare jumatate in felii subtiri. Le punem intr-o tigaie cu scortisoara, cuisoarele,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tort de pere