Tort Forest

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata
Tort Forest

Ingrediente

  • Ingrediente pentru blat:
  • 11 oua,
  • 11 linguri de zahar,
  • 6 pliculete zahar vanilat,
  • 1 plic praf de copt,
  • 8 linguri nuca macinata,
  • 3 linguri de faina de grau,
  • 2 linguri de cacao,
  • 1 lingura de otet de mere.
  • Ingrediente pentru crema :
  • 1 kg smantana fara grasimi,
  • 4 linguri de zahar,
  • 3 pliculete de zahar vanilat,
  • 2 plicuri intaritor de frisca.
  • Ingrediente pentru bombonele:
  • 1 ciocolata amaruie,
  • 100 g migdale (50g pentru umplutura bombonelelor, 50 g pentru ornat),
  • 50 g nuca de cocos,
  • 50 g unt.
  • Ingrediente pentru umplutura si pentru ornat:
  • 50 g ciocolata menaj,
  • 1 compot de ananas,
  • 2 banane,
  • 1 portocala.

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri si punem in vasul robotului doar albusurile,adaugam zaharul si zaharul vanilat , mixam la viteza mare pana obtinem o pasta alba si consistenta,adaugam galbenusurile si continuam mixarea cateva minute,apoi adaugam nuca macinata,faina si praful de copt stins cu otet de mere,mixam bine si turnam compozitia intr-o tava in care am pus hartie de copt.Dam tava la cuptorul incalzit deja ,pentru o ora.Cand este gata inchidem focul si scoatem tava pe aragaz,lasam sa se raceasca in voie si abia dupa aceea taiem blatul in trei foi.

Mod de preparare pentru frisca:

Se pune smantana in vasul de la robot,se adauga zahar ,zahat vanilat si intaritorul de frisca ,se mixeaxa la viteza mare cateva minute,pana se fac floricele deasupra,apoi oprim robotul.

Mod de preparare pentru bombonele:

Se pune apa intr-o oala si se pune pe foc,punem peste aceasta apa o alta oala mai mica in care punem ciocolata rupta bucati si untul,lasam sa se topeasca si amestecam intr-una pana obtinem o crema omogena.Adaugam nuca de cocos si amestecam .Punem pe maini manusi de unica folosinta ,luam cate un pic de compozitie o punem in plama si introducem in mijloc cate o migdala,adunam compozitia sub forma de mingiuta, o dam prin nuca de cocos si o lasam in farfurie sa se raceasca.

Din ciocolata am turnat in forme si am facut o ciupercuta,cateva floricele si o inimioara pe care le-am folosit la ornarea tortului.

Intr-o tava asezam o foaie de blat pe care o umezim cu sirop de la compotul de ananas,punem un strat de frisca,adaugam bucati de ananas ,felii de banane si felii de portocale,mai adaugam o foaie de blat, il umezim cu sirop de la compot,inca un strat de frisca,ananas,banane si portocale,apoi venim cu ultima foaie de blat pe care il umezim cu sirop.Ornam tortul cu frisca din belsug si la final asezam bombonelele,formele de ciocolata,suflam peste tort fulgi de ciocolata menaj si asezam migdale din belsug.Pofta buna!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Zmeurata de casa

Zmeurata de casa

Reteta de zmeurata de casa. Cum se face zmeurata de casa reteta de lichior de zmeura.

Zmeurata de casa
Paste cu vinete

Paste cu vinete

Reteta de paste cu vinete. Cum faci acasa paste cu vinete reteta simpla si delicioasa.

Paste cu vinete
Pandispan cu zmeura si mure

Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale.

Pandispan cu zmeura si mure