autor:

Maria Lupean

» » , , Retete de Pasti, Prajituri, Torturi

Tort gen diplomat cu fructe

Autor: Maria Lupean (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Statele Unite


    Reteta postata pe: 27 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Maria Lupean (Chef de cuisine)   
Specific:  

Statele Unite


Reteta postata pe: 27 ianuarie 2010

Ingrediente
-fructe din compot, -300 gr zahar, -5 galbenusuri, -250ml suc de la fructe, -1 l frisca batuta tare, -coaja de portocala, -3 plicuri de gelatina simpla, -piscoturi (cate ai nevoie)

Dificultate: Redusa Timp: 12h

60 voturi

Mod de preparare

Am frecat galbenusele cu zaharul si am adaugat sucul de la compot si l-am pus la foc mic. Am amestecat gelatina cu un pic de suc de la compoturi si dupa ce a inceput sa fiarba compozitia de pe foc am adaugat gelatina si am mai lasat-o 1-2 la foc. Frisca batuta bine si pusa la frigider. Am inmuiat piscoturile si le-am lipit pe folia din cratita in care am decis sa fac tortul. Am aseza si fructele de decor pe fundul cratitei, intre timp crema s-a racit si am amestecat-o cu frisca si coaja de portocala. Am pus in cratita un strat de fructe si un strat de crema si tot asa pina am ramas fara crema. Deasupra am incheiat cu piscoturi peste care am inchis folia si am pus la frigider peste noapte.
A iesit foarte bun, un succes!!
Enjoy!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort gen diplomat cu fructe" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu iaurt si afine

Tort cu iaurt si afine

Blat: Ouale le amestecam cu zaharul, apoi le punem la bain-marie si le incalzim putin. Dupa ce

1 vot    0 comentarii
4h
Torturi
Tort Minnie Mouse

Tort Minnie Mouse

Blat : Ouale se separa, albusurile se bat spuma, galbenusurile se amesteca cu esenta de vanilie

0 voturi    0 comentarii
1h
Torturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 31 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Laura Ene , 29 decembrie 2015

    am facut si eu tortuletul asta , dar din pacate nu a stat prea drept

  • Fara foto

    Ecaterina Costache , 28 decembrie 2015

    lam facut de multe ori si este foarte delicios

  • Fara foto

    Veronica Negot , 13 martie 2015

    super,super...cred ca asta va fii bomba cea mare de Pasti "Surprizaaa"

    • Fara foto

      Ovidiu Lupean , 08 decembrie 2014

      Galbenusuri nu se bat cu zaharul se freaca si se adauga sucul de la compot asa cum am spus si in reteta mai sus...

    • Fara foto

      Madalina Toderascu , 06 decembrie 2014

      abia astept. O sa incerc si eu weekendul acesta :D

    • Fara foto

      Iuliana Arbune Constantin , 23 noiembrie 2014

      zice in reteta(ingrediente) 5 galbenusuri!

    • Fara foto

      Respecta Dragostea , 23 noiembrie 2014

      Este foarte bun tortu si gustos. Daca vati uita putin la reteta ,scrie care este cantitatea sucului din compot si cate oua se folosesc.

    • Fara foto

      Accesorii Pentru Par Ieftine , 02 noiembrie 2014

      Cate galbenusuri? Specifica pas cu pas si cantitatea

    • Fara foto

      Hirzoaba Violeta , 12 aprilie 2014

      arata super felicitari

    • Fara foto

      Sinca Mihaela , 01 aprilie 2014

      Nu se intelege un lucru: galbenusurile batute cu zahar se pun la fiert cu zeama de compot?

    • Fara foto

      EU Si TU , 10 februarie 2014

      specifica te rog cat compot se pune k dak folosesc 5 borcane cu fructe diferite il pun pe tot?in ce inmuiem piscoturile?

    • Fara foto

      Ananie Mariana , 20 ianuarie 2014

      in ce se inmoiepiscoturile

    • Fara foto

      , 08 ianuarie 2014

      gelatina nu se fierbe ca se distruge la fiert. e incredibil cate persoane care habar nu au de gatit posteaza retete.

    • Fara foto

      Vetuta Bebec , 07 ianuarie 2014

      Este super.

    • Fara foto

      Monica Eugenia Mogut , 21 decembrie 2013

      Uaaa ... Arata foarte bine si cred ca e foarte bun . Cred ca am sa-l incerc

    • Lary_Me

      Lary_Me (Maestru bucatar) , 02 mai 2011

      Arata super! o intrebare am si eu ...:) In reteta ai scris k ai adaugat peste galbenusuri "sucul de la compot"...asta inseamna k au adaugat tot sucul? cam cati ml ar fi??

    • Maria Lupean

      Maria Lupean (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

      Multumesc!

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

      Arata foarte bine.Este un tort gustos cu siguranta...

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 17 aprilie 2010

      Arata superrrr si sunt sigura ca a fost si foarte delicios.Trebuia sa-i faci o poza si cu el taiat,cred ca se vedeau fructele super pe felia de tort.Eu fac tort cu astfel de fructe doar ca fac crema din iaurt,este foarte racoritoare si buna ,dar o fac fara oua.Uite am mai invatat sa fac un fel de crema.Felicitari pentru prezentarea acestui tort.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 02 aprilie 2010

      Felicitari arata si este super bun !

    • vio

      vio (Chef de cuisine) , 10 februarie 2010

      o reteta usoara si rapida am incercato si eu si mi a iesit super

    • Maria Lupean

      Maria Lupean (Chef de cuisine) , 10 februarie 2010

      multumesc!!!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 05 februarie 2010

      Imi place mult cum ti-a reusit, iar gustul cred ca a fost delicios! Felicitari!

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 04 februarie 2010

      10 cu felicitari!

    • Maria Lupean

      Maria Lupean (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2010

      da sunt.... de ce?

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2010

      e o reteta clasica de tort diplomat! Spune-mi daca esti plecata din tara(Romanaia)

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2010

      Foarte gustos si aspectos! Felicitari!

    • Maria Lupean

      Maria Lupean (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2010

      Multumesc !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2010

      Ce bunatate!!!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2010

      10 cu felicitari!

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2010

      super a iesit

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

12h

60 voturi

Ingrediente

  • -fructe din compot
  • -300 gr zahar
  • -5 galbenusuri
  • -250ml suc de la fructe
  • -1 l frisca batuta tare
  • -coaja de portocala
  • -3 plicuri de gelatina simpla
  • -piscoturi (cate ai nevoie)

Raporteaza reteta

Retete
de Maria Lupean
SUPA DE ROSII CU MARAR

SUPA DE ROSII CU MARAR

Intr-o oala se pun la fiert rosiile, ceapa, supa de pui, pasta de rosii, sarea si piperul. Dupa

58 voturi    7 comentarii
30 min
Borsuri si Ciorbe
Avocado Spicy Dip

Avocado Spicy Dip

1- se zdrobeste avocado cu furculita 2- se adauga restul ingredientelor si se amesteca bine. Acoperit

59 voturi    4 comentarii
20 min
Aperitive
Greta Garbo

Greta Garbo

Se framinta toate ingrdientele uscate. Aluatul se imparte in 4 parti. Se intinde o foaie in tava

95 voturi    15 comentarii
1h
Prajituri

Lary_Me (Maestru bucatar)

Arata super! o intrebare am si eu ...:) In reteta ai scris k ai adaugat peste galbenusuri "sucul de la compot"...asta inseamna k au adaugat tot sucul? cam cati ml ar fi??

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si menta Tort cu ciocolata si menta

Se piseaza biscuitii in blender, se adauga untul, se amesteca, apoi se rastoarna in forma de tort de 22 cm diametru, iar dupa ce s-a

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Deliciu cu mascarpone, pere si caramel Deliciu cu mascarpone, pere si caramel

Perele le curatam de coaja si le taiem in jumatati, apoi fiecare jumatate in felii subtiri. Le punem intr-o tigaie cu scortisoara, cuisoarele,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tort caramel