autor:

Epure Mariana

» » , Prajituri, Torturi

Tort Iepuras Roz

Autor: Epure Mariana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Epure Mariana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 decembrie 2009

Ingrediente
2 ciocolate negre amarui, 2 blaturi de pandispan,, un cubulet de unt/ margarina Rama, o esenta de rom, 2 pliculete de zahar vanilinat si o cescuta mica de frisca Hulala, visine din dulceata fara samburi si 250 g miez de nuca copt si pisat,un plic de gelatina amestecata cu 1 lingurita de miere, 30 ml apa si o fiola de esenta de vanilie, un varf de cutit de amidon, coloranti alimentari

Dificultate: Medie Timp: 2h

7 voturi

Mod de preparare

Crema dintre blaturi:2 ciocolate negre amarui se topesc la Bain Marie si se adauga usor un cubulet de unt/ margarina Rama, o esenta de rom, 2 pliculete de zahar vanilinat si o cescuta mica de frisca Hulala . Apoi se amesteca cu visine din dulceata fara samburi si 250 g miez de nuca copt si pisat.Se umplu blaturile cu aceasta crema.

Pasta de zahar pentru figurine se face astfel:dintr-un plic de gelatina amestecata cu 1 lingurita de miere, 30 ml apa si o fiola de esenta de vanilie putin incalzite la bain Marie se face un sirop care se toarna peste zaharul pudra amestecat cu un varf de cutit de amidon. Se amesteca usor cu lingura la inceput apoi se ingroasa cu mai mult zahar pudra si se framanta cu mana pana ajunge ca o plastilina. Daca se lipeste de maini se adauga mai mult zahar pudra. Colorantul se picura in pasta sau il puneti de la inceput in sirop.Frisca Hulala se bate bine si se amesteca cu o ciocolata alba simpla topita la Bain Marie ca sa stea mai bine pe tort.Picuram un strop de colorant rosu si va iesi o frisca roz.Daca aveti baietel puteti pune albastru si iese bleo.Eu am fetita si am mers pe roz.Intindeti frisca pe tort cu o spatula si greblati apoi suprafata .Cu ciocolata neagra topita desenati ochisori si gurita iepurasului.Tot din ciocolata neagra puteti face o tablita de ciocolata pe care sa scrieti la multi ani numele copilului si varsta implinita cu ciocolata alba.Trebuie sa fiti atenti, este migalos dar bucura extraordinar copiii.Pe margine pentru contur eu am cumparat frunzulite de ciocolata gata facute de la cofetarie sau puteti orna cu posul cu frisca niste zulufi albi sau roz.Am asezat tortul pe o tava mare (inainte de ornare) si pe langa el am presarat razatura de cocos verde (gasiti in supermarketuri in raionul cu esente si zahar).Peste aceasta am asezat diverse figurine vesele facute din pasta de zahar si colorant(broscuta testoasa, fluturasi, floricele, morcovasi ).

Blatul de pandispan
Se separa albusurile si se bat spuma tare.si se coace la cuptorul preincins.Se amesteca galbenusurile cu zaharul si uleiul si se adauga usor peste albusuri.Apoi picuram esenta de vanilie si adaugam si faina in ploaie.Se pune in forma rotunda Ne trebuie 2 blaturi.Unul va fi fata iepurasului si al doilea se va taia in doua si va constitui urechile iepurasului.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Iepuras Roz" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort mozaic

Tort mozaic

Blat: Se fac doua blaturi de tort unul va fi maro iar celalalt galben, se coc in forma rotunda.

5 voturi    0 comentarii
2h 45 min
Torturi
Tort cu ciocolata alba si jeleu de zmeura

Tort cu ciocolata alba si jeleu de zmeura

Blaturile Daca vreti un tort normal, la 2-3 kg, puteti face un singur blat. Este suficient, si se

6 voturi    1 comentariu
2h
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 14 august 2010

    Foarte frumos si cred ca este foarte bun !

  • NADIA MARIA

    NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 21 ianuarie 2010

    Si eu am facut fetitei mele cind a implinit 1 anisor un tort in forfa de iepuras .A fost foarte apreciat de invitati.Iata cum a aratat (sint poze facute dupa pozele pe hirtie, pe atunci nu aveam camera digitala)

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 25 decembrie 2009

    Foarte frumos prezentat,nota 10 cu felicitari.

Dificultate

Medie

Timp

2h

7 voturi

Ingrediente

  • 2 ciocolate negre amarui
  • 2 blaturi de pandispan,
  • un cubulet de unt/ margarina Rama
  • o esenta de rom
  • 2 pliculete de zahar vanilinat si o cescuta mica de frisca Hulala
  • visine din dulceata fara samburi si 250 g miez de nuca copt si pisat,un plic de gelatina amestecata cu 1 lingurita de miere
  • 30 ml apa si o fiola de esenta de vanilie
  • un varf de cutit de amidon
  • coloranti alimentari

Raporteaza reteta

Retete
de Epure Mariana
Salata verde cu legume si piept de pui la gratar

Salata verde cu legume si piept de pui la gratar

Pieptul de pui taiat bucatele mici se da cu putin ulei de masline si un praf de sare si piper, se

12 voturi    2 comentarii
25 min
Salate reci
Salata de oua

Salata de oua

Se dau ouale pe razatoare, se amesteca cu ceapa verde tocata cu branza sfaramata si cu mararul tocat,

9 voturi    5 comentarii
15 min
Salate din oua
Budinca de mamaliga

Budinca de mamaliga

Se face o mamaliga mai moale si spre sfarsit se adauga o lingura de Delma si cateva linguri de lapte,

4 voturi    7 comentarii
35 min
Budinci

constanta proca (Chef de cuisine)

Foarte frumos si cred ca este foarte bun !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu nuca, ness si ciocolata alba Tort cu nuca, ness si ciocolata alba

Pentru aniversarea mamei am pregătit un tort cu blat de nucă, cremă de ciocolată şi ness, îmbrăcat în frişcă şi

0 voturi    0 comentarii
3h 20 min
Dulciuri diverse
Tort Padurea Neagra Tort Padurea Neagra

Este un tort foarte placut la gust... aroma de cirese este senzationala, iar despre alcool, pot zice ca nici nu se simte. Chiar a fost

1 vot    0 comentarii
5h
Torturi
Tort "Lamaita"