autor:

Dachman Laura

» » , , , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Prajituri, Torturi

Tort Iisus Hristos pe cruce

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 aprilie 2010

Ingrediente
Pentru aluat, , * 600 gr faina, cernuta, * 20 gr praf de copt, * 2 lingurite scortisoara macinata, * 150 gr mix de alune, macinate, * 8 oua,separate, * 150 gr zahar brun, * 1 plic zahar vanilat bourbon, * 100 gr miere, * 500 gr morcovi, curatati si rasi fin, * 150 gr stafide aurii, * 150 gr stafide brune, * 100 ml sherry, * coaja rasa si zeama de la 2 lamai, , Pentru crema, , * 500 gr branza Quark, * 250 gr branza de vaca, * 150 gr zahar pudra, * 1 plic zahar vanilat bourbon, * semintele rase de la 1 pastaie de vanilie, * coaja rasa si zeama de la 1 portocala, , Pentru decor, , * marzipan, * fondant, , Pentru marzipan, , * 500 gr zahar pudra, * 500 gr migdale macinate, * 1 lingurita esenta de vanilie, * coaja rasa si zeama de la 1 portocala, * 2 albusuri

Dificultate: Medie Timp: 2h

17 voturi

Mod de preparare

1. Pentru aluat,se incinge cuptorul la 200⁰C.Se unge cu unt si se tapeteaza cu faina 2 tavi rotunzi, una de 25 cm diametru si una de 15 cm diametru.
2. Stafidele se pun intr-o cratita impreuna cu 100 ml sherry si 250 ml apa, apoi se acopera si se lasa pe foc 10 minute iar apoi se scurg si se pun deoparte.Intr-un vas, se amesteca faina cu praful de copt, scortisoara si mixul de alune macinate. Intr-un vas se amesteca galbenusurile cu zaharul brun, zaharul vanilat bourbon si mierea.Se adauga morocovii rasi,stafidele, coaja rasa si zeama de lamaie si se amesteca.Se adauga compozitia cu faina si se amesteca.Intr-un alt vas se bat spuma albusurile cu un praf de sare. apoi se inglobeaza in amestecul cu galbenusuri.
3. Se toarna aluatul in forme si se da la copt 50-60 minute pana cand a crescut si la inserarea unei scobitori in centru aceasta va iesi curata.Se lasa aluatul sa se raceasca apoi fiecare bucata se taie in jumatate, pe orizontala.Blaturile se insiropeaza cu zeama de portocala.
4. Pentru crema, se amesteca cele doua feluri de branza cu zaharul pudra, zaharul vanilat bourbon, semintele de vanilie si coaja rasa de portocala.
5. Pentru marzipan, se amesteca zaharul cu migdalele, vanilia si coaja rasa de portocala.Albusurile se bat spuma cu un praf de sare apoi se incorporeaza in amestecul cu migdale.Se framata bine pana la omogenizare, adaugand zeama de portocala daca marzipanul e prea uscat.
6. Pentru asamblare, se aseaza pe o farfurie un blat din cercul mai mare.Se unge cu 1/3 din crema si se acopera cu celalalt blat din cercul mare.Se unge acest blat cu putina crema si se aseaza in mijloc un blat din cercul mic.Se unge blatul cu restul de crema se se acopera cu blatul ramas din cercul mic.Se acopera tortul cu o foaie mare de marzipan apoi cu una de fondant. Se fac deasemenea din fondant, crucea cu Iisus rastignit, Fecioara Maria in genunchi plangand, un cosulet cu oua rosii si diferite alte decoratiuni care apoi se aseaza pe tort.Crucea se pune in varful tortului, fixand-o cu o scobitoare.

http://lauradfood2.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Iisus Hristos pe cruce" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu mascarpone si capsuni

Tort cu mascarpone si capsuni

Blatul: Se mixeaza ouale cu zaharul si un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Se adauga alternativ,

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Torturi
Tort cu ciocolata si crema de cafea

Tort cu ciocolata si crema de cafea

Mod de preparare pentru blat: Se separa albusurile de galbenusuri, se pun albusurile la robot cu

6 voturi    0 comentarii
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 12 comentarii

  • Nu , 10 iulie 2018

    da

  • Domnul pomelnic , 10 iulie 2018

    10/5

  • Dachman Laura

    Dachman Laura (Chef de cuisine) , 06 octombrie 2010

    pai tocmai de aceea am ales aceasta tema deoarece tortul l-am facut de Paste

    • Otilia-Iulia Uilacan

      Otilia-Iulia Uilacan (Chef de cuisine) , 06 octombrie 2010

      probabil ca tortul este delicios si arata foarte bine cu exceptia lui Isus.Mi se pare un lucru pe care nu trebuia sa il faci.Sunt atatea alte teme pentru decor........

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 01 iunie 2010

      Felicitari !

    • Monica18 , 29 aprilie 2010

      deosebita si foarte frumoasa!!!!

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 18 aprilie 2010

      Cata imaginatie...Felicitari!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 18 aprilie 2010

      Cum am citit titlul retetei...gandul m-a dus la tine Laura ! Stiam sigur ca doar tu puteai face asa ceva ! FELICITARI !!! Pacat ca nu este nota mai mare decat 10 !!!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 15 aprilie 2010

      10 CU FELICITARI! ADEVARATA ARTA!!!!!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2010

      Fara prea multe cuvinte... nota 10...

    • Maria Lupean

      Maria Lupean (Chef de cuisine) , 11 aprilie 2010

      felicitari! superb ca de obicei.

    • ana catalina focsa

      ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 06 aprilie 2010

      O alta reteta "migaloasa "si foarte aspectoasa!Nota 10!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

17 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat
  • * 600 gr faina
  • cernuta
  • * 20 gr praf de copt
  • * 2 lingurite scortisoara macinata
  • * 150 gr mix de alune
  • macinate
  • * 8 oua,separate
  • * 150 gr zahar brun
  • * 1 plic zahar vanilat bourbon
  • * 100 gr miere
  • * 500 gr morcovi
  • curatati si rasi fin
  • * 150 gr stafide aurii
  • * 150 gr stafide brune
  • * 100 ml sherry
  • * coaja rasa si zeama de la 2 lamai
  • Pentru crema
  • * 500 gr branza Quark
  • * 250 gr branza de vaca
  • * 150 gr zahar pudra
  • * 1 plic zahar vanilat bourbon
  • * semintele rase de la 1 pastaie de vanilie
  • * coaja rasa si zeama de la 1 portocala
  • Pentru decor
  • * marzipan
  • * fondant
  • Pentru marzipan
  • * 500 gr zahar pudra
  • * 500 gr migdale macinate
  • * 1 lingurita esenta de vanilie
  • * coaja rasa si zeama de la 1 portocala
  • * 2 albusuri

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    9 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

20 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

Nu

da

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Raffaello Tort Raffaello

Vom începe cu crema pentru ca va avea nevoie sa stea la frigider câteva ore. Frișca lichida o punem pe aragaz la foc mic

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Cheesecake cu aroma de vanilie Cheesecake cu aroma de vanilie

Dam biscuitii la blender si ii amestecam cu untul topit. Intr-o tava de 24cm tapetata cu hartie de copt doar pe fund, asezam biscuitii

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Gum Paste sau reteta bazica pentru modelaj in pasta de zahar