autor:

Anastasia

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Torturi

Tort inimos

Autor: Anastasia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anastasia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 decembrie 2009

Ingrediente
Pentru blat avem nevoie de:, 100 g biscuiti, 100 g nuci, 60 g unt, , Pentru mouse-ul de ciocolata avem nevoie de:, 200 g ciocolata amaruie, 2 linguri zahar pudra, 300 ml frisca lichida, 1/2 pachetel galatina Dr. Oetker, 1 lingurita coniac, , Pentru gelatina de fructe avem nevoie de:, 500 ml suc de mandarine, portocale, exotic (ce doriti), 50 g zahar capsune din compot sau dulceata cate doriti, 1 si 1/2 pachetel de gelatina Dr. Oetker, , Pentru mouse-ul de mascarpone avem nevoie de:, 250 g mascarpone, 200 ml frisca lichida, 50 g zahar, 100 g ciocolata alba, 3 lingurite gelatina Dr. Oetker

Dificultate: Medie Timp: 6h

19 voturi

Mod de preparare

Pentru blat:
Mixam totul la robot si tapetam cu aceasta compozitie o forma de tort detasabila cu diametrul de 22 cm. Pana e gata mouse-ul de ciocolata dam la rece.
Pentru mouse-ul de ciocolata:
Topim ciocolata impreuna cu 100ml de frisca lichida.Frisca doar se incalzeste sa putem topi ciocolata, nu se fierbe.
Batem foarte bine restul de frisca impreuna cu cele 2 linguri de zahar.Amestecam cele 2 compozitii,cu o lingura de lemn,usor cu miscari de jos in sus.Adaugam si coniacul cu gelatina hidratata si topita la bain-marie preventiv intr-o unda subtire, amestecand si turnam compozitia peste blatul de biscuiti.Nivelam si dam din nou la rece, pana se intareste mouse-ul.
Gelatina de fructe:
200ml din cantitatea de suc se pun pe foc, impreuna cu zaharul si gelatina. Dupa ce s-a topit zaharul dam deoparte si amestecam cu restul de suc rece.
Peste mouse-ul intarit punem capsuna din dulceata sau compot, turnam acest amestec si dam din nou la rece, pana se intareste gelatina.
Mouse-ul de mascarpone:
Punem gelatina la inmuiat in apa rece.
Topim ciocolata alba la bain-marie si cand e calduta adaugam gelatina, uniformizam (pentru a topi mai usor ciocolata puneti in ea o lingura de frisca).
Batem frisca impreuna cu zaharul si cand s-a intarit adaugam treptat cate o lingura de mascarpone. Turnam totul peste ciocolata si omogenizam.
Puneti o forma de inimioara pentru biscuiti pe mijlocul tortului unsa cu putin unt.Turnam totul peste gelatina de fructe intarita si dam la rece pana se intareste mouse-ul de mascarpone, dupa ce sa intarit compozitia de mascarpone, scoateti atent foarma de inimioara cu miscari vibrate pana se dezlipeste de mouse.Turnati in aceasta adancitura ~50 ml. din gelatina de fructe colorata cu colorant rosu oprita pentru aceasta procedura, lasati sa se intareasca bine de tot pentru 3~4 ore tortul si incepeti sa-l decorati dupa fantezie :)

In cazul meu n-am folosit coniac la reteta, pentru-ca a fost facut pentru ziua nepoatei mele Olga care a facut 4 anisori :)
Pofta buna !!!!!!!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort inimos" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Belobreasca

Belobreasca

Ingredientele pt blat se amesteca toate si se fac doua foi (se coc la foc mic pentru ca sunt bezea). CREMA: -10

19 voturi    3 comentarii
1h
Torturi
Tort cu crema de zahar ars

Tort cu crema de zahar ars

Crema de zahar ars: Intr-o cratita se caramelizeaza cele 150 g zahar. Dupa ce a prins culoarea dorita

53 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 16 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Oana Branzan , 01 octombrie 2014

    sincer, e cam greu de urmarit fiecare etapa, daca nu ai ceva experienta deja te pierzi in cantitati si topiri de ciocolata. poate ca reteta ar mai trebui un picut aranjata....succes celor care spun ca au inteles o....

  • Fara foto

    Ioana Brunetik , 18 august 2013

    LA gelatina ar trebui specificata in grame,nu la dr oetker!!!!!!!!!!!

  • Fara foto

    Diaconu Alina Cristina , 17 august 2013

    super...promit ca o sa l incerc.....

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 06 iulie 2010

      O bunatate !

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 06 iulie 2010

      trebuie sa fie tare bun arata delicios!

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 05 iulie 2010

      Arata foarte bine!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 02 mai 2010

      Inimos! Delicios!

    • Adina

      Adina (Chef de cuisine) , 31 martie 2010

      Un tort excelent! Arata tare bine! Ai pus "inima" in acest tort.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 20 februarie 2010

      Cu siguranta este foarte gustos...Arata superb! felicitari ! si sa-ti traiasca nepotica multi, multi ani .

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2010

      arata superrrrr

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2010

      Foarte foarte reusit, felicitari Anastassia. La multi ani Olgutei.

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 12 decembrie 2009

      totul la superlativ! Felicitari si sa-ti traiasca nepotica!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 decembrie 2009

      Arata super bine!!!

    • diana

      diana (Chef de cuisine) , 08 decembrie 2009

      foarte frumos tortul! felicitarii!

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 07 decembrie 2009

      Arata foarte bine.Felicitari.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 07 decembrie 2009

      Frumos şi gustos, Anastasia! Felicitări!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

6h

19 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat avem nevoie de:
  • 100 g biscuiti
  • 100 g nuci
  • 60 g unt
  • Pentru mouse-ul de ciocolata avem nevoie de:
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 2 linguri zahar pudra
  • 300 ml frisca lichida
  • 1/2 pachetel galatina Dr. Oetker
  • 1 lingurita coniac
  • Pentru gelatina de fructe avem nevoie de:
  • 500 ml suc de mandarine
  • portocale
  • exotic (ce doriti)
  • 50 g zahar capsune din compot sau dulceata cate doriti
  • 1 si 1/2 pachetel de gelatina Dr. Oetker
  • Pentru mouse-ul de mascarpone avem nevoie de:
  • 250 g mascarpone
  • 200 ml frisca lichida
  • 50 g zahar
  • 100 g ciocolata alba
  • 3 lingurite gelatina Dr. Oetker

Raporteaza reteta

Retete
de Anastasia
Tort   Lapte de pasare

Tort Lapte de pasare

Diametrul tortului de 22 cm. Blatul: mixam ouale cu zaharul, adaugam faina cu praful de copt

17 voturi    19 comentarii
12h
Torturi
Pilaf cu muschi de porc la cuptor

Pilaf cu muschi de porc la cuptor

Se taie marunt carnea de porc si se pune intr-un vas cu volum aproxemativ de 2 litri se toarna 4~5

8 voturi    1 comentariu
30h
Mancaruri cu carne
Lapte condensat

Lapte condensat

Pentru lapte condensat laptele trebuie sa fie neaparat proaspat, ca sa nu sa se brinzeasca in procesul

2 voturi    1 comentariu
3h
Dulciuri diverse

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort de morcovi cu nuca Tort de morcovi cu nuca

Se curata morcovii de coaja. Se spala si rad marunt. Se cantaresc, este nevoie de o cantitate de 300 gr morcov ras. Se asaza intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tort cu iaurt si caise Tort cu iaurt si caise

Este un desert care se pregateste repede, este gata in 20- 30 minute maxim. Se spală fructele, se lasă sa se scurga intr-o sita,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tort spirala cu ciocolata