autor:

Fara foto

» » , Prajituri, Torturi

Tort Irina

Autor: Irina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 ianuarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Irina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 ianuarie 2015

Ingrediente
Blat:, 4 oua, 150 g zahar, 200 g faina, 50 mL ulei, ½ plic zahar vanilinat, un varf de cutit sare (optional &ndash cacao 2 linguri), sau, 3 oua, 100 g zahar, 150 g faina, 30 mL ulei, ½ plic zahar vanilinat, un varf de cutit sare (optional &ndash cacao)., , Sirop:, , 1 L apa, 4 linguri zahar, 1 fiola esenta de lamaie, 1 lingurita coaja rasa de lime., , Crema:, , 400 mL lapte, 1 budinca cu aroma de frisca, 3 linguri zahar pudra, 50 g unt, 250 g branza de vaci (Ehrmann sau Mascarpone), coaja rasa, zeama de la ½ lime., , Fructe:, , Zmeura(sau fructe de padure), lime

Dificultate: Medie Timp: 3h

1 vot

Mod de preparare

Blatul:



Albusurile le batem spuma cu un varf de cutit sare. Adaugam zaharul si zaharul vanilinat si mixam pana cand consistenta devine groasa si s-a dizolvat tot zaharul(nu se mai vad granulele de zahar), apoi adaugam pe rand galbenusurile si uleiul mixand dupa fiecare. La final incorporam faina (optional, amestecata cu cacao).



Turnam compozitia intr-o tava rotunda cu diametrul de 18 cm(pt. blatul cu 4 oua) sau 15 cm(pt. blatul cu 3 oua), tapetata cu hartie de copt si unsa pe margini cu unt si dam la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de aprox. 1 ora. Verificam cu o scobitoare daca blatul este copt. Blatul se va lasa in cuptor sa se raceasca si apoi se va scoate.



Siropul:



Intr-un L de apa se adauga zaharul si se pune la incalzit amestecand continuu pana la dizolvarea completa a zaharului. La final se adauga esenta si coaja de lime.



Crema:



Continutul plicului cu budinca se amesteca cu cele 3 linguri de zahar pudra si cu 4 linguri de lapte. Restul de lapte se pune la fiert. Laptele fiert se ia de pe foc si se adauga amestecul preparat, dupa care se pune din nou pe foc mic, amestecand usor pana se leaga compozitia. Cand este gata, se ia de pe foc si se adauga si untul. Se lasa apoi la racit. Cand inca mai e putin calduta crema, se adauga branza de vaci, coaja si zeama de lime si se amesteca.

Fructele(zmeura): se spala si se lasa la scurs pe servetele de bucatarie pt. a absorbi excesul de apa. Daca se foloseste zmeura congelata, acesta se lasa peste noapte in frigider pt. a de dezgheta, dupa care se lasa la scurs pe servetele de bucatarie pt. a absorbi excesul de apa.



ASAMBLARE:



Blatul se taie in 3.

Se aseaza prima foaie de blat pe un platou si se insiropeaza cu 3-4 linguri de sirop.

Se unge cu un strat de crema peste care se pune zmeura.

Pregatim urmatoarea foaie de blat pe care o insiropam si o asezam peste zmeura.

Si continuam la fel ca mai sus.

La sfarsit se imbraca tortul cu crema ramasa si se decoreaza dupa preferinte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Irina" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu zmeura, iaurt si ciocolata alba

Tort cu zmeura, iaurt si ciocolata alba

Blat 1. Preincalzim cuptorul la 190°C. 2. Batem albusurile spuma cu praful de sare. Incorporam

0 voturi    0 comentarii
3h
Torturi
Tort ,,Porto-Citrus

Tort ,,Porto-Citrus"

1.Se prepara blatul,mixand albusurile cu un praf de sare apoi cu zaharul,pana se intareste.Se incorporeaza

0 voturi    0 comentarii
1h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Violeta Bogoslov , 06 ianuarie 2015

    Arata foarte bine,yummmy :)

Dificultate

Medie

Timp

3h

1 vot

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua
  • 150 g zahar
  • 200 g faina
  • 50 mL ulei
  • ½ plic zahar vanilinat
  • un varf de cutit sare (optional &ndash cacao 2 linguri)
  • sau
  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 150 g faina
  • 30 mL ulei
  • ½ plic zahar vanilinat
  • un varf de cutit sare (optional &ndash cacao).
  • Sirop:
  • 1 L apa
  • 4 linguri zahar
  • 1 fiola esenta de lamaie
  • 1 lingurita coaja rasa de lime.
  • Crema:
  • 400 mL lapte
  • 1 budinca cu aroma de frisca
  • 3 linguri zahar pudra
  • 50 g unt
  • 250 g branza de vaci (Ehrmann sau Mascarpone)
  • coaja rasa
  • zeama de la ½ lime.
  • Fructe:
  • Zmeura(sau fructe de padure)
  • lime

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort diplomat Tort diplomat

Se pune gelatina la hidratat in 3 linguri de apă rece şi se lasă până preparăm cremele. Se pregateste budinca de vanilie

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Tort spirala de ciocolata si cafea Tort spirala de ciocolata si cafea

Se prepară aluatul pentru blat : se bat albuşurile spumă cu un praf de sare, apoi se adaugă zahărul şi se bat în continuare.

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Tort aniversar