Tort Kiev

Timp pregatire
720 minute
Complexitate
medie
Tort Kiev

Ingrediente

  • Pentru 2 blaturi de bezea:
  • 4 albusuri
  • 200 gr. zahar fin
  • 2 pahare miez de nuci caju, nuci sau alune ( ideal ar fi sa folositi nucile caju care sunt folosite in reteta originala ) maruntite nu foarte tare si putin uscate la cuptor pana au miros de prajit, eu le-am rupt cu mana, alunele puteti sa le maruntiti cu ajutorul unui facalet
  • 2 linguri de amidon alimentar
  • Pentru crema:
  • 150 de ml. lapte
  • 4 galbenusuri
  • 75~100 gr zahar
  • 300 gr unt
  • 1 lingura cacao

Mod de preparare

Acest tort este un brand de desert din Kiev, Ucraina, din anul 1950 la Karl Marx Fabrica de Produse de cofetarie (acum filială Corporation Roshen).

Acest tort a fost unul dintre simbolurile oraşului Kiev, în special, numele de brand şi de ambalare reprezenta Kievul.

Preparare bezea:

1. Se mixeaza albusurile pana devin lucioase apoi se adauga zaharul in 5~6 prize, adaugand urmatoarea portie dupa dizolvarea completa a fiecarei.

2. Dupa ce ati obtinut o bezea ferma, cerneti in ea cele 2 linguri fara varf de amidon si deasupra, nucile maruntite nu foarte tare, amestecati cu grija de jos in sus ca sa nu pierdeti aierul din bezea.

3. Intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt (ar fi ideal sa fie hartiea de copt asezata si pe marginea tavei pentru ca dupa coacere sa scoateti mai usor blatul de bezea) asezati bezeaua cu miscari circulare printr-un saculet de cofetarie sau faceci o punga cu o gaura prin care sa poata trece si nuca, formand in asa fel un blat in forma de cerc cu diametrul de 20 de centimetri , lasand loc 3~4 cm de la marginea formei de copt pentru cresterea bezelei, din aceasta compozitie vor rezulta doua blaturi de beazea.

4. Coaceti blatul in cuptorul preaincalzit la 150 de grade Celsius pentru ~ 2 ore, el trebuie sa se usuce in interior daca impartiti cantitatea de bezea in trei blaturi mai subtiri bezeaua se va coace mai repede, cand primul blat este aproape gata, ma apuc sa fac a doua portie de bezea, dar asta in cazul in care nu-mi incap amandoua blaturi de bezea in cuptor dintr-o data.

Preparare crema:

1. Mixati galbenusurile cu zaharul pana la consistenta unei creme si o puneti pe foc la bain-marie impreuna cu laptele, amestecand in continuu, o tineti pe foc pana se ingroasa suficient.

2. Mixati untul moale pana devine alb si pufos, continuati sa mixati la viteza mica si adaugati in unt cate o lingura din compozitia de galbenus fiert, racita la temperatura camerei pana o inglobati pe toata, la sfarsit adaugati cacao.

3. Asezati blatul de bezea pe un platou uns cu putina crema, impartiti crema in 3 parti si asamblati blaturile astfel incat a treia parte de crema sa ajunga si pentru imbracat marginea tortului.

Ornati tortul dupa fantezie, il tineti in frigider pentru 12 ore ca sa se intrepatrunda bine crema cu bezeaua. Pofta buna !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu. Gutuile se spala bine, se taie in sferturi sau pe jumatati, in functie de preferinte si se...

Gutui coapte cu sirop de vin rosu
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise