Acest tort este un brand de desert din Kiev, Ucraina, din anul 1950 la Karl Marx Fabrica de Produse de cofetarie (acum filială Corporation Roshen).
Acest tort a fost unul dintre simbolurile oraşului Kiev, în special, numele de brand şi de ambalare reprezenta Kievul.
Preparare bezea:
1. Se mixeaza albusurile pana devin lucioase apoi se adauga zaharul in 5~6 prize, adaugand urmatoarea portie dupa dizolvarea completa a fiecarei.
2. Dupa ce ati obtinut o bezea ferma, cerneti in ea cele 2 linguri fara varf de amidon si deasupra, nucile maruntite nu foarte tare, amestecati cu grija de jos in sus ca sa nu pierdeti aierul din bezea.
3. Intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt (ar fi ideal sa fie hartiea de copt asezata si pe marginea tavei pentru ca dupa coacere sa scoateti mai usor blatul de bezea) asezati bezeaua cu miscari circulare printr-un saculet de cofetarie sau faceci o punga cu o gaura prin care sa poata trece si nuca, formand in asa fel un blat in forma de cerc cu diametrul de 20 de centimetri , lasand loc 3~4 cm de la marginea formei de copt pentru cresterea bezelei, din aceasta compozitie vor rezulta doua blaturi de beazea.
4. Coaceti blatul in cuptorul preaincalzit la 150 de grade Celsius pentru ~ 2 ore, el trebuie sa se usuce in interior daca impartiti cantitatea de bezea in trei blaturi mai subtiri bezeaua se va coace mai repede, cand primul blat este aproape gata, ma apuc sa fac a doua portie de bezea, dar asta in cazul in care nu-mi incap amandoua blaturi de bezea in cuptor dintr-o data.
Preparare crema:
1. Mixati galbenusurile cu zaharul pana la consistenta unei creme si o puneti pe foc la bain-marie impreuna cu laptele, amestecand in continuu, o tineti pe foc pana se ingroasa suficient.
2. Mixati untul moale pana devine alb si pufos, continuati sa mixati la viteza mica si adaugati in unt cate o lingura din compozitia de galbenus fiert, racita la temperatura camerei pana o inglobati pe toata, la sfarsit adaugati cacao.
3. Asezati blatul de bezea pe un platou uns cu putina crema, impartiti crema in 3 parti si asamblati blaturile astfel incat a treia parte de crema sa ajunga si pentru imbracat marginea tortului.
Ornati tortul dupa fantezie, il tineti in frigider pentru 12 ore ca sa se intrepatrunda bine crema cu bezeaua. Pofta buna !

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii