Caramelul:
Ouale se bat spuma cu zaharul. Peste ele se pune esenta de vanilie, coaja de lamaie si laptele si se omogenizeaza bine toate ingredientele.
Blatul:
Oul se freaca spuma cu zaharul.
Se adauga uleiul si laptele.
Peste se pune praful de copt stins cu zeama de lamaie, faina, cacaoa , plicul de 3 in1 si esenta de rom.
Se bate bine blatul si se lasa deoparte.
Cele 5 linguri de zahar se pun intr-o cratita la caramelizat.
Dupa ce s-a caramelizat se intinde uniform peste tot.
Lasam putin sa se raceasca caramelul.
Cat timp se raceste acesta se ia o mana de capsuni , se spala bine, se arunca coditele si se taie cubulete mici.
In cratita se pune prima data compozitia de caramel, apoi compozitia de blat se toarna usor in mijloc.
Peste cele doua se pun bucatele de capsuni.
Se da la cuptorul incins 40 de minute.
Cand e gata il lasati putin sa se raceasca, il rasturnati pe un platoul, puneti frisca si il ornati dupa bunul plac.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii