Caramelul:
Ouale se bat spuma cu zaharul. Peste ele se pune esenta de vanilie, coaja de lamaie si laptele si se omogenizeaza bine toate ingredientele.
Blatul:
Oul se freaca spuma cu zaharul.
Se adauga uleiul si laptele.
Peste se pune praful de copt stins cu zeama de lamaie, faina, cacaoa , plicul de 3 in1 si esenta de rom.
Se bate bine blatul si se lasa deoparte.
Cele 5 linguri de zahar se pun intr-o cratita la caramelizat.
Dupa ce s-a caramelizat se intinde uniform peste tot.
Lasam putin sa se raceasca caramelul.
Cat timp se raceste acesta se ia o mana de capsuni , se spala bine, se arunca coditele si se taie cubulete mici.
In cratita se pune prima data compozitia de caramel, apoi compozitia de blat se toarna usor in mijloc.
Peste cele doua se pun bucatele de capsuni.
Se da la cuptorul incins 40 de minute.
Cand e gata il lasati putin sa se raceasca, il rasturnati pe un platoul, puneti frisca si il ornati dupa bunul plac.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii