Tort Kodrit Kadir cu capsuni

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Tort Kodrit Kadir cu capsuni

Ingrediente

  • Pentru caramel:
  • 700 ml lapte
  • 5oua
  • 200 gr zahar
  • o esenta vanilie
  • coaja de lamaie
  • Pentru blat:
  • 1ou
  • 100 gr zahar
  • 100 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 1 praf de copt
  • 100 gr faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 plic 3in 1(sau ness)
  • 1 esenta rom
  • Pentru sirop:
  • 5 linguri de zahar
  • Decor:
  • capsuni
  • frisca
  • nuca de cocos verde (si ce mai doriti pentru decor)

Mod de preparare

Caramelul:

Ouale se bat spuma cu zaharul. Peste ele se pune esenta de vanilie, coaja de lamaie si laptele si se omogenizeaza bine toate ingredientele.

Blatul:

Oul se freaca spuma cu zaharul.

Se adauga uleiul si laptele.

Peste se pune praful de copt stins cu zeama de lamaie, faina, cacaoa , plicul de 3 in1 si esenta de rom.

Se bate bine blatul si se lasa deoparte.

Cele 5 linguri de zahar se pun intr-o cratita la caramelizat.

Dupa ce s-a caramelizat se intinde uniform peste tot.

Lasam putin sa se raceasca caramelul.

Cat timp se raceste acesta se ia o mana de capsuni , se spala bine, se arunca coditele si se taie cubulete mici.

In cratita se pune prima data compozitia de caramel, apoi compozitia de blat se toarna usor in mijloc.

Peste cele doua se pun bucatele de capsuni.

Se da la cuptorul incins 40 de minute.

Cand e gata il lasati putin sa se raceasca, il rasturnati pe un platoul, puneti frisca si il ornati dupa bunul plac.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise