Caramelul:
Ouale se bat spuma cu zaharul. Peste ele se pune esenta de vanilie, coaja de lamaie si laptele si se omogenizeaza bine toate ingredientele.
Blatul:
Oul se freaca spuma cu zaharul.
Se adauga uleiul si laptele.
Peste se pune praful de copt stins cu zeama de lamaie, faina, cacaoa , plicul de 3 in1 si esenta de rom.
Se bate bine blatul si se lasa deoparte.
Cele 5 linguri de zahar se pun intr-o cratita la caramelizat.
Dupa ce s-a caramelizat se intinde uniform peste tot.
Lasam putin sa se raceasca caramelul.
Cat timp se raceste acesta se ia o mana de capsuni , se spala bine, se arunca coditele si se taie cubulete mici.
In cratita se pune prima data compozitia de caramel, apoi compozitia de blat se toarna usor in mijloc.
Peste cele doua se pun bucatele de capsuni.
Se da la cuptorul incins 40 de minute.
Cand e gata il lasati putin sa se raceasca, il rasturnati pe un platoul, puneti frisca si il ornati dupa bunul plac.
Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustosIncearca o reteta simpla si delicioasa de chiftelute de soia in sos de rosii, perfecta pentru o masa gustoasa de post. Usor...
Chiftelute de soia in sos de rosii – reteta de post, simpla si delicioasaIncearca reteta simpla de cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval. O mancare delicioasa si cremoasa, usor de...
Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii