autor:

Fara foto

» » , Dulciuri diverse, Torturi

Tort la rece

Autor: L (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 august 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: L (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 august 2008

Ingrediente
4 oua, 250 g zahar, 2 linguri faina, 300 ml lapte rece, 4 lingurite gelatina

Dificultate: Redusa Timp: 1h

14 voturi

Mod de preparare

1. Cu o vreme inainte de a incepe tortul se pune gelatina in 100ml aparece si se lasa pana absoarbe toata apa.

2. Galbenusurile se amesteca cu 125 g zahar

3. Albusurile se bat cu 125 g zahar

4. se pun la foc 200 ml lapte pana se incalzeste dupa care se amesteca cu galbenusile (punct 2) si trebuie sa iasa ca o budinca. Apoi se adauga albusul (punct 3) si gelatina (punct 1).

5. se ia de pe foc si daca vrei sa pui si cacao separi in trei continutul si o parte o omogenizezi cu o lingurita de cacao

6. se pune in oala in care preferi sa-l tii partea galbena, partea maro si iar galbena.

7. se da la frigider cel putin 12 ore inainte de al scoate din cratita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort la rece" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort Trufa la rece cu glazura de ciocolata

Tort Trufa la rece cu glazura de ciocolata

Intr-o craticioara se caramelizeaza cele 4-5 linguri de zahar si o lingura de apa.Cand zaharul devine

6 voturi    5 comentarii
1h 20 min
Torturi
Tort rece cu sirop de afine

Tort rece cu sirop de afine

Am folosit un pachet intreg de biscuiti digestivi , de aceea este acest gramaj de 218g...asa scria

9 voturi    11 comentarii
45 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Corodeanu Neli -Maria (Chef de cuisine) , 10 mai 2012

    pai si faina unde este?

  • tradaro

    tradaro (Chef de cuisine) , 17 iunie 2009

    Tortul la rece, imi place reteta. Felicitari!

Dificultate

Redusa

Timp

1h

14 voturi

Ingrediente

  • 4 oua
  • 250 g zahar
  • 2 linguri faina
  • 300 ml lapte rece
  • 4 lingurite gelatina

Raporteaza reteta

Retete
de L
Salata de ton

Salata de ton

Se fierb ouale tare. Se storc de ulei conserva de ton si de apa gogosarii murati. Gogosarii se

19 voturi    5 comentarii
20 min
Salate cu peste
Tiramisu diverse forme

Tiramisu diverse forme

Pentru a insiropa blatul taiat in doua pe orizontala se fierb: 1 l apa 3 lingurite nes 2 esente

8 voturi    5 comentarii
3h
Torturi
Ciuperci cu garnitura de cartofi copti

Ciuperci cu garnitura de cartofi copti

Se stoarce apa de pe ciuperci. Se taie cat mai marunt usturoiul, ceapa si ardeiul. Se razaleste morcovul

11 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Corodeanu Neli -Maria (Chef de cuisine)

pai si faina unde este?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu morcovi si crema de branza Tort cu morcovi si crema de branza

Pt blat: se amesteca toate ingredientele in ordinea in care sunt scrise. Eu am folosit 2 forme detasabile de 18 cm, tapetate cu hartie

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti
Cheesecake cu portocale Cheesecake cu portocale

Pentru blatul din biscuiti: se pun biscuitii in vasul robotului de bucatarie si se maruntesc, dar nu foarte marunt. Se pun biscuitii

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Retete de Pasti
tort fantezie cu ciocolata