autor:

Anastasia

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Torturi

Tort lapte de pasare cu cacao

Autor: Anastasia (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Rusia


    Reteta postata pe: 26 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anastasia (Chef de cuisine)   
Specific:  

Rusia


Reteta postata pe: 26 noiembrie 2009

Ingrediente
blat:, 3 oua mari, 3 galbenusuri, 125 gr. zahar, 60 gr faina, 110 gr. amidon, un pic de sare, , pentru crema:, 300 gr. zahar, 10 oua, 40 gr. gelatina, 150 ml. apa, 300 gr. unt, 1 lingura faina, 200 ml lapte fiert si racit, 5 linguri cacao, 2 pachetele de zahar vanilat, pentru uns blatul :, 150 gr. bomboane de ciocolata cu prune uscate ( Chisinaul de seara)

Dificultate: Medie Timp: 5h

54 voturi

Mod de preparare


blatul: se incalzesc ouale cu galbenusurile,un pic de sare si cu zaharul la bain-marie pana ajunge la temperatura suportabila pentru piele,aproximativ 45~50 de grade C/luati compozitia de pe foc si o mixati bine pana devine ca o crema/adaugati faina cernuta amestecata cu amidonul in trei ture,amestecand atent cu o spatula de lemn pana se incorporeaza/turnati aluatul intr-o tava cu dimensiunea de 23 cm. unsa cu unt si tapetata dupa aia cu hartie de copt, dar hatia trebuie sa fie numai cat tine fundul tavei, nu si pe margini, apoi ungeti hartia cu unt si o infainati/dati la cuptor pentru 15 minute la foc un pic mai mare de mijlociu la 200 de gr. C

Blatul racit se taie pe orizontala in doua parti egale.



crema: gelatina se moaie cu 150 gr. apa calduta pentru 30 de minute, 10 galbenusuri se mixeaza cu150 gr zahar, adaugam 200 ml. . lapte, amestecam si adaugam 1 lingura de faina, amestecam si o aducem la temperatura de fierbere la bain-marie, amestecind in continou ca sa nu formeze boturi .

Compozitia se raceste si se adauga 300 gr. de unt cu zaharul vanilat frecat cu mixerul, albusurile de ou se mixeaza cu un varf de cutit de sare in spuma tare apoi se adauga zaharul in cateva prize si se mixeaza pana devine ca o bezea tare, turnam gelatina topita la bain marie, amestecind energic pana se incorporeaza.

Combinam prima compozitie cu a doua si o impartim in doua parti egale una din ele combinind-o cu cacao, mai lasati aproxemativ 300 de ml. din crema pentru a glazura cu ea mai tarziu tortul racit .

Crema obtinuta se toarna in centrul blatului cate o lingura din fiecare culoare exact in centru de fiecare data, randuind culorile pana se termina crema pe blatul preventiv uns cu un strat de bomboane topite din ciocolata cu prune uscate inserat intr-o forma cu inel detasabil cu diametrul de 23 cm, punem deasupra al doilea strat de blat si dam la frigider pe 2~3 ore .

Dupa ce sa racit si sa prins bine tortul, i-i scoateti inelul detasabil si i-l glazurati cu crema pe care a-ti lasat-o pentru fondat tortul incalzita la bain-marie pana devine fluida si adaugati in ea cacao pana obtineti culoarea dorita.

turnati peste tort glazura din centru spre margini cu o miscare circulara, straduiti-va sa fondati si parte laterala a tortului.

decorul l-am facut din ciocolata amruie si ciocolata alba cu coloranti alimentari de culoare visinie si albastra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort lapte de pasare cu cacao" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort tiramisu cu ciocolata

Tort tiramisu cu ciocolata

Pentru blat, incalzeste cuptorul la 180⁰C si unge cu unt apoi tapeteaza cu faina 2 tavi rotunde. Intr-un

43 voturi    7 comentarii
2h
Torturi
Tortulet  aromat cu cirese si ricotta

Tortulet aromat cu cirese si ricotta

Blat : Separam galbenusul de albus. Albusurile le batem spuma tare impreuna cu zaharul si un praf

1 vot    0 comentarii
30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 36 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Erika Raza , 24 februarie 2015

    asa-i

  • Fara foto

    Craciun Steluta , 30 ianuarie 2015

    Complicat

  • Fara foto

    Daniela Giurea , 29 august 2014

    Arata grozav, dar reteta e scrisa greoi. Trebuie sa te chinui ca sa intelegi care sunt pasii. Pacat :((

    • Fara foto

      Daniela Maxim , 28 august 2014

      Prea mult bain-marie......prefer prajiturile mai simple,care se fac mai usor si mai repede.....prea mult zahar,prea mult unt......sunt sigura ca este delicios dar nu este ptr mine.

    • Fara foto

      Ardelean Stefania , 11 iulie 2014

      Buna ziua! o intrebare. blatul nu necesita insiropare?

    • Fara foto

      Smaranda Marcela Ion , 27 februarie 2014

      arata foarte bine am sa o incerc si eu

    • Fara foto

      Eniko-julia Szilagyi , 14 august 2013

      VAI CE BINE ARATA!

    • Fara foto

      Braniste Maria , 29 iulie 2013

      delicios

    • Fara foto

      Dragoi Valerica , 12 iulie 2013

      Arata spectaculos si este foarte bun!

    • Fara foto

      Floare de colt (Chef de cuisine) , 01 noiembrie 2012

      Excelent din toate punctele de vedere ! L-am votat si salvat in retele mele favorite. Frumoase si fotografiile, cu mult simt artistic. Felicitari, Anastasia !!!

    • marta gabriela abdelhafiz

      marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 05 decembrie 2010

      ca intotdeauna prezinti un tort minunat cit despre decor.....felicitari

    • Czompa

      Czompa (Chef de cuisine) , 10 august 2010

      O minunatie!

    • Fara foto

      Lybrary19 (Chef de cuisine) , 08 august 2010

      Ce super arata. Mi-ai facut pofta!!!

    • Anastasia

      Anastasia (Chef de cuisine) , 01 august 2010

      nu draga vicky, incearca acest blat la orce tort faci si vei vedea ca e o reteta absolut ideala pentru un blat de tort, dar daca te deranjeaza cantitatea de amidon poti inlocui o parte din ea cu faina :) succes !

    • Vicky

      Vicky (Chef de cuisine) , 28 iulie 2010

      Dar nu este prea mult amidon pt blat?

    • Catalina

      Catalina (Chef de cuisine) , 18 iulie 2010

      Arata super!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 05 iulie 2010

      Delicios la fel ca toate torturile tale Anastasia !!! Gata cursul ? Te asteptam cu noutati !

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 05 iulie 2010

      Foarte aromat si elegant!*****

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 05 iulie 2010

      Foarte bun si arata grozav!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 04 iulie 2010

      Are un aspect super !

    • Georgiana Cosac

      Georgiana Cosac (Chef de cuisine) , 29 martie 2010

      Arata foarte bine! Felicitari!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 20 februarie 2010

      este o reteta extraordinara, felicitari!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 19 februarie 2010

      Felicitari Anastasia ! Este nemaipomenit !!! Am facut unul dupa reteta Menucai, dar am sa-l testez si pe al tau , cu siguranta !

    • Fara foto

      madi , 17 decembrie 2009

      E senzational! E votat si de-abia astept sa il prepar si eu. Felicitari!

    • lucica mihaila

      lucica mihaila (Chef de cuisine) , 29 noiembrie 2009

      E o splendoare! Merita incercat. Bravo!

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 29 noiembrie 2009

      Felicitari si votat.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 noiembrie 2009

      Foarte frumos, felicitari, Anastassia!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 29 noiembrie 2009

      Super prezentare, un deliciu, felicitari !

    • Florina

      Florina (Chef de cuisine) , 27 noiembrie 2009

      Arata foarte bine.Felicitari!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 27 noiembrie 2009

      Anastasia, e un deliciu, ca tot ce faci tu! Felicitări!

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 26 noiembrie 2009

      Chiar un deliciu...fara alte comentarii!

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 26 noiembrie 2009

      foare frumos ,nota 200 si cele mai multe voturi

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 26 noiembrie 2009

      Nota 10 cu felicitari Anastasia !!!! Imi pare rau ca nu este nota mai mare....

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 26 noiembrie 2009

      Felicitari! Arata grozav de bine. Cred ca e foarte gustos.

    • Anastasia

      Anastasia (Chef de cuisine) , 26 noiembrie 2009

      mersi Maria, n-o sa regreti, te asigur :)

    • Vekas

      Vekas (Chef de cuisine) , 26 noiembrie 2009

      Super reteta!O sa prepar acest deliciu pentru nepotelul meu.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

5h

54 voturi

Ingrediente

  • blat:
  • 3 oua mari
  • 3 galbenusuri
  • 125 gr. zahar
  • 60 gr faina
  • 110 gr. amidon
  • un pic de sare
  • pentru crema:
  • 300 gr. zahar
  • 10 oua
  • 40 gr. gelatina
  • 150 ml. apa
  • 300 gr. unt
  • 1 lingura faina
  • 200 ml lapte fiert si racit
  • 5 linguri cacao
  • 2 pachetele de zahar vanilat
  • pentru uns blatul :
  • 150 gr. bomboane de ciocolata cu prune uscate ( Chisinaul de seara)

Raporteaza reteta

Retete
de Anastasia
Tort   Lapte de pasare

Tort Lapte de pasare

Diametrul tortului de 22 cm. Blatul: mixam ouale cu zaharul, adaugam faina cu praful de copt

17 voturi    19 comentarii
12h
Torturi
Pilaf cu muschi de porc la cuptor

Pilaf cu muschi de porc la cuptor

Se taie marunt carnea de porc si se pune intr-un vas cu volum aproxemativ de 2 litri se toarna 4~5

8 voturi    1 comentariu
30h
Mancaruri cu carne
Lapte condensat

Lapte condensat

Pentru lapte condensat laptele trebuie sa fie neaparat proaspat, ca sa nu sa se brinzeasca in procesul

2 voturi    1 comentariu
3h
Dulciuri diverse

Floare de colt (Chef de cuisine)

Excelent din toate punctele de vedere ! L-am votat si salvat in retele mele favorite. Frumoase si fotografiile, cu mult simt artistic. Felicitari, Anastasia !!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu nuca, ness si ciocolata alba Tort cu nuca, ness si ciocolata alba

Pentru aniversarea mamei am pregătit un tort cu blat de nucă, cremă de ciocolată şi ness, îmbrăcat în frişcă şi

0 voturi    0 comentarii
3h 20 min
Dulciuri diverse
Tort Padurea Neagra Tort Padurea Neagra

Este un tort foarte placut la gust... aroma de cirese este senzationala, iar despre alcool, pot zice ca nici nu se simte. Chiar a fost

1 vot    0 comentarii
5h
Torturi
Marbled Brownies