autor:

Anastasia

» » , Prajituri, Torturi

Tort Lapte de pasare

Autor: Anastasia (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Rusia


    Reteta postata pe: 07 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anastasia (Chef de cuisine)   
Specific:  

Rusia


Reteta postata pe: 07 aprilie 2009

Ingrediente
Pentru blat:, - 2 oua, - 1/2 pahar zahar, - 1/2 pahar faina, - o lingurita praf de copt, , Pentru crema:, - 5 oua, - 25 gr gelatina, - 75 ml apa, - 3/4 pahar zahar, - 1/2 lingura faina, - 1/2 pahar lapte, - 150 gr unt, - zahar vanilat, dupa gust, - 20-25 visine, , Pentru glazura:, - 2,5 linguri cacao, - 1,5 linguri lapte, - 1/4 pahar zahar, - 25 gr unt

Dificultate: Medie Timp: 12h

17 voturi

Mod de preparare


Diametrul tortului de 22 cm.

Blatul: mixam ouale cu zaharul, adaugam faina cu praful de copt dam la cuptor la foc mijlociu. Blatul pregatit il taiem orizontal in 2 parti egale.



Crema: gelatina se inmoaie cu 75gr. apa calduta pentru 30 de minute. 5 galbenusuri se mixeaza cu 1/2 pahar zahar, adaugam 1/2 pahar lapte, amestecam, adaugam 1/2 lingura de faina, amestecam si o aducem la temperatura de fierbere amestecind incontinuu, ca sa nu formeze boturi la bain-marie.

Compozitia se raceste si se adauga 150 gr. de unt cu vanilie frecat cu mixerul. Albusul de ou se mixeaza cu 1/2 pahar zahar in spuma pina se ingroasa. Repede turnam gelatina, amestecind incontinuu.



Combinam prima compozitie cu a doua, aranjam pe blat visinele. Crema obtinuta se toarna pe blatul preventiv inserat intr-o forma cu inel detasabil, punem deasupra al doilea strat de blat si dam la frigider pe noapte.



Glazura: eu am folosit Dr.Otker din comert. 2,5 linguri de cacao, 1,5 linguri de lapte, 1/4 pahar zahar, 25 gr. unt se aduc la temperatura de fierbere si se intind pe tort cu un cutit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Lapte de pasare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort lapte de pasare cu cacao

Tort lapte de pasare cu cacao

blatul: se incalzesc ouale cu galbenusurile,un pic de sare si cu zaharul la bain-marie pana ajunge

54 voturi    36 comentarii
5h
Torturi
Tort spirala

Tort spirala

Se amesteca galbenusurile cu uleiul(pus ca la maioneza)si zaharul,iar dupa omogenizare se toarna

9 voturi    5 comentarii
2h
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    Anna O (Chef de cuisine):

    Am incercat reteta si din pacate nu mi-a iesit probabil din cauza gelatinei. Nu specifica de care gelatina a folosit. In comert sunt zeci de feluri de gelatina. Eu am cumparat gelatina am adaugat-o in crema dar nu s-a intarit asa cum ar fi trebuit. Eu am mancat acest tort de mai multe ori dar nicioadata facut de mine. Probabil am nevoie mai multa exersare pana o sa-mi iasa cum trebuie.

  • 19 comentarii
  • Fara foto

  • lumi

    lumi (Chef de cuisine) , 20 decembrie 2009

    e delicios!

  • naty

    naty (Chef de cuisine) , 11 decembrie 2009

    am si eu o reteta de tort de pasare cat de cat asemanatore...ce pot sa zic ca e foarte bun....ambele variante

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 11 decembrie 2009

    Delicios.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 noiembrie 2009

      Cred ca e tare buna, Anastasia.

    • flory avram

      flory avram (Chef de cuisine) , 06 noiembrie 2009

      felicitari,merita incercata reteta!

    • Anastasia

      Anastasia (Chef de cuisine) , 27 octombrie 2009

      draga Anna, eu am folosit cea mai ieftina gelatina de la piata :)) dar tu daca nu esti sigura pe gelatina cumpara de la dr.Oetker 4 pliculete care au cate 7 gr. si fii atenta cand adaugi gelatina nu trebuie sa fiarba ca atunci o distrugi si nu-si mai indeplineste functia sa, de a intari si gelefia preparatul ok ?

    • Fara foto

      Anna O (Chef de cuisine) , 24 octombrie 2009

      Si eu fiind din Basarabia stiu ca acest desert este delicios si incomparabil cu orice alt desert.Felicitari si poate facem schimb de cateva retete.

    • Fara foto

      Anna O (Chef de cuisine) , 24 octombrie 2009

      Si eu fiind din Basarabia stiu ca acest desert este delicios si incomparabil cu orice alt desert.Felicitari si poate facem schimb de cateva retete.

    • Fara foto

      Anna O (Chef de cuisine) , 24 octombrie 2009

      Si eu fiind din Basarabia stiu ca acest desert este delicios si incomparabil cu orice alt desert.Felicitari si poate facem schimb de cateva retete.

    • Fara foto

      Anna O (Chef de cuisine) , 24 octombrie 2009

      Si eu fiind din Basarabia stiu ca acest desert este delicios si incomparabil cu orice alt desert.Felicitari si poate facem schimb de cateva retete.

    • COSTINELA  M.

      COSTINELA M. (Chef de cuisine) , 20 octombrie 2009

      Arata grozav si cred ca e si foarte bun la gust.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 septembrie 2009

      Imi place foarte mult...

    • Fara foto

      naskwik , 10 septembrie 2009

      Iuliana,un pahar are 200 de gr. nu stiu exact de ce se numeste lapte de pasare ,dar aceasta este o reteta ruseasca de tort 'lapte de pasare'

    • iuliana tarnoveanu

      iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2009

      Daca se poate sti ce gramaj are paharul pentru masurat ingredientele ar fi foarte bine.Lape de pasare? adica ce vrea sa spuna aceasata denumire?

    • Fara foto

      iuiu , 21 august 2009

      Laptele de pasare e o chestiune iar acesta e tort lapte de pasare,la fel cum exista crema de zahar ars si tort de crema de zahar ars samd.

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 20 august 2009

      Ce o fi , pana la urma arata tare bine,si mi-a venit o pofta nebuna!

    • Anastasia

      Anastasia (Chef de cuisine) , 11 august 2009

      Draga partonic, nu vreau sa te supar ,dar pe planeta nu exista doar Romania si daca ai fost vreodata prin Basarabia poate ai mancat bomboane care se numesc lapte de pasare sant incomparabile cu orce desert ,dar daca inca nu ai ajuns pe la noi cand o sa ai ocazia sa cumperi la magazinul bucuria "lapte de pasare" si atunci poate o sa intelegi desapre ce e vorba sa stii ca unele retete au acelasi nume,dar sant diferite pentru ca mai sant si diferite culturi de exemplu nu auziai de unele retete postate de mine pentru ca nu cunosti bucataria ruseasca deci pentru mine e un avantaj ca le pot traduce in romana si sa le impart cu lumea :D sper sa nu fie cu suparare , bafta la bucatarit !

    • patronik

      patronik (Chef de cuisine) , 13 iunie 2009

      Imi pare rau k te dezamagesc dar nu cred k e reteta de lapte de pasare, te inteleg k vrei sa numesti reteta asa dar sa precizezi k e denumirea data de tine si reteta pe care o stim multe dintre noi de la mame si bunici, sa tinem cont k sunt foarte multe incepatoare pe aici.

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 18 mai 2009

      Interesanta reteta eu stiam altfel laptele de pasare

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

12h

17 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • - 2 oua
  • - 1/2 pahar zahar
  • - 1/2 pahar faina
  • - o lingurita praf de copt
  • Pentru crema:
  • - 5 oua
  • - 25 gr gelatina
  • - 75 ml apa
  • - 3/4 pahar zahar
  • - 1/2 lingura faina
  • - 1/2 pahar lapte
  • - 150 gr unt
  • - zahar vanilat
  • dupa gust
  • - 20-25 visine
  • Pentru glazura:
  • - 2,5 linguri cacao
  • - 1,5 linguri lapte
  • - 1/4 pahar zahar
  • - 25 gr unt

Raporteaza reteta

Retete
de Anastasia
Pilaf cu muschi de porc la cuptor

Pilaf cu muschi de porc la cuptor

Se taie marunt carnea de porc si se pune intr-un vas cu volum aproxemativ de 2 litri se toarna 4~5

8 voturi    1 comentariu
30h
Mancaruri cu carne
Lapte condensat

Lapte condensat

Pentru lapte condensat laptele trebuie sa fie neaparat proaspat, ca sa nu sa se brinzeasca in procesul

2 voturi    1 comentariu
3h
Dulciuri diverse
Sos pentru spaghetti

Sos pentru spaghetti

Oparim cu apa clocotita rosiile si le decojim ,le taiem cubulete.Pisam cu latul cutitului usturoiul

10 voturi    1 comentariu
15 min
Sosuri

lumi (Chef de cuisine)

e delicios!

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort de inghetata cu coacaze rosii, caise si zmeura Tort de inghetata cu coacaze rosii, caise si zmeura

Se spala fructele (caisele se curata de piele si samburi), se maruntesc, pe rand, in robotul de bucatarie, dupa care se dau prin strecuratoare

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort cu fructe de padure Tort cu fructe de padure

Se spala fructele de padure si se lasa sa se scurga. Branza mascarpone se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie. Intr-un alt

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tort de iarna