Diametrul tortului de 22 cm.
Blatul: mixam ouale cu zaharul, adaugam faina cu praful de copt dam la cuptor la foc mijlociu. Blatul pregatit il taiem orizontal in 2 parti egale.
Crema: gelatina se inmoaie cu 75gr. apa calduta pentru 30 de minute. 5 galbenusuri se mixeaza cu 1/2 pahar zahar, adaugam 1/2 pahar lapte, amestecam, adaugam 1/2 lingura de faina, amestecam si o aducem la temperatura de fierbere amestecind incontinuu, ca sa nu formeze boturi la bain-marie.
Compozitia se raceste si se adauga 150 gr. de unt cu vanilie frecat cu mixerul. Albusul de ou se mixeaza cu 1/2 pahar zahar in spuma pina se ingroasa. Repede turnam gelatina, amestecind incontinuu.
Combinam prima compozitie cu a doua, aranjam pe blat visinele. Crema obtinuta se toarna pe blatul preventiv inserat intr-o forma cu inel detasabil, punem deasupra al doilea strat de blat si dam la frigider pe noapte.
Glazura: eu am folosit Dr.Otker din comert. 2,5 linguri de cacao, 1,5 linguri de lapte, 1/4 pahar zahar, 25 gr. unt se aduc la temperatura de fierbere si se intind pe tort cu un cutit.
Incearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...
Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromataReteta de ciorba de gaina cu taitei de casa. Ciorba de gaina cu taitei de casa reteta simpla si gustoasa. Reteta de zama de...
Ciorba de gaina cu taitei de casaPapricas de pui cu galuste de faina. Se curata, se spala bine carnea (eu am dezosat pieptul si i-am înlăturat pielea), se...
Papricas de pui cu galuste de fainaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii