autor:

Anca E. Voicu

» » , , Retete de Pasti, Dulciuri diverse, Torturi

Tort Lela

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 aprilie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 aprilie 2017

Ingrediente
blat :, 8 oua mari, 5 linguri zahar, 5 linguri faina, 4 linguri nuca, Un plic praf de copt, un varf lingurita sare, ,  crema de vanilie:, 1 pachet crema de vanilie Dr. Oetker, 3 linguri zahar, 250 ml lapte, ,  crema de fructe de padure:, 1 pachet crema de fructe de padure Dr.bOetker, 3 linguri zahar, 250 ml lapte, ,  sirop:, 400 ml apa , 3 linguri zahar, Esenta de vanilie Dr. Oetker, ,  ornat:, 200 ml frisca lichida, ciocolata alba pentru litere, flori de napolitana, confetti de zahar

Dificultate: Medie Timp: 3h

3 voturi

Mod de preparare

Literele de ciocolata alba:

Se topeste ciocolata alba, pe baie de aburi sau in vasul de la chocolate fondue si se toarna in formele pentru litere. Se da la frigider pana la utilizare.



Blatul:

Se spumeaza albusurile cu un praf de sare si zaharul. Se adauga treptat galbenusurile, praful de copt, apoi faina si nuca si amestecam bine. Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de tort rotunda, pregatita cu foaie de copt sau folie antiaderenta si se da la cuptor aprox. 35 de minute, la foc potrivit. Cand este gata, se lasa la racit.



Siropul:

Intre timp, se face un sirop din apa, zahar si, dupa ce se da de pe foc, se adauga esenta de vanilie, apoi se lasa la racit.



Crema de vanilie:

Se amesteca bine cu mixerul praful de crema de vanilie cu laptele rece si zaharul, pana capata o consistenta cremoasa.

Se prepara la fel si crema de fructe de padure.



Decorul:

Se taie blatul in doua parti inegale (baza trebuie sa fie mai groasa decat capacul), se insiropeaza. Se asambleaza astfel: baza, jumatate de crema de vanilie, jumatate de crema de fructe de padure, capacul tortului.

Se amesteca bine cu mixerul frisca lichida, pana devine consistenta si cremoasa, dar nu prea tare.

Cremele care au ramas, se folosesc la decorarea tortului. Pentru trandafiri, se pune in posul de ornat alternativ, crema de vanilie si crema de fructe de padure. Frisca se foloseste pentru trandafirii de pe capacul tortului.

Pe deasupra, se decoreaza cu florile de napolitana, confetti de zahar si literele de ciocolata. Sper sa va placa!



Timpul total de pregatire a fost de aprox 3 ore.

Tortul meu a avut 27 cm in diametru si a fost suficient pentru 18 persoane (4 familii).





Pofta Buna!



Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/04/tort-lela-2017.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Lela" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu mascarpone si capsuni

Tort cu mascarpone si capsuni

Blatul: Se mixeaza ouale cu zaharul si un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Se adauga alternativ,

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Torturi
Tort cu ciocolata si crema de cafea

Tort cu ciocolata si crema de cafea

Mod de preparare pentru blat: Se separa albusurile de galbenusuri, se pun albusurile la robot cu

6 voturi    0 comentarii
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii

  • Daniela , 12 aprilie 2020

    Imi place foarte mult.

  • Alex , 27 aprilie 2018

    Foarte frumos ornat, bun si gustos,intr-un cuvant este DELICIOS. FELICITARI !!!! pentru acest minunat tort.

Dificultate

Medie

Timp

3h

3 voturi

Ingrediente

  • blat :
  • 8 oua mari
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 4 linguri nuca
  • Un plic praf de copt
  • un varf lingurita sare
  •  crema de vanilie:
  • 1 pachet crema de vanilie Dr. Oetker
  • 3 linguri zahar
  • 250 ml lapte
  •  crema de fructe de padure:
  • 1 pachet crema de fructe de padure Dr.bOetker
  • 3 linguri zahar
  • 250 ml lapte
  •  sirop:
  • 400 ml apa 
  • 3 linguri zahar
  • Esenta de vanilie Dr. Oetker
  •  ornat:
  • 200 ml frisca lichida
  • ciocolata alba pentru litere
  • flori de napolitana
  • confetti de zahar

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

14 voturi    6 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

5 voturi    5 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

3 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse

Daniela

Imi place foarte mult.

Retete

din Torturi

Tort cu zmeura si whisky Tort cu zmeura si whisky

Pentru Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu praful de sare, pe urma punem zaharul si mixam usor pana

0 voturi    0 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Tort cu blat cu gem de gutui Tort cu blat cu gem de gutui

Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se pun la robot cu putina sare si se mixeaza la viteaza mare pana se obtine o spuma

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Tort "Mos Craciun"