autor:

Varadi Silvia

» » Dulciuri diverse

TORT MARMORAT DE VISINE

Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 iunie 2009

Ingrediente
Pentru crema de visine:, 400 g visine proaspete fara samburi, 6 linguri zahar, Pentru crema alba:, 500g iaurt, 200g smantana, 200g zahar, 4 plicuri gelatina pudra, 400 ml apa, 600ml frisca lichida, visine fara smaburi pentru decor

Dificultate: Redusa Timp: 2h

3 voturi

Mod de preparare

Prima data se prepara sosul de visine,astfel:
Se spala si se scot samburii de la 400g visine,se pun intr-o craticioara cu 6 linguri de zahar si se lasa sa dea cateva clocote,apoi se paseaza cu um blender pana devin o crema,se mai lasa pe foc 5 minute.Se lasa la racit.Se prepara crema alba:Se inmoaie gelatina in apa rece-400ml-,conform indicatiilor de pe ambalaj.Intre timp se amesteca intr-un bol iaurtul,smantana si zaharul.Se dizolva gelatina si se inglobeaza in in acest amestec.Se lasa sa se raceasca 10-15 minute apoi se adauga frisca batuta bine(daca folositi frisca fara ados de zahar puneti in fuctie de gust),amestecand usor se jos in sus.Se imparte in 2 compozitia de iaurt si in jumatate de cantitate se adauga sosul de visine, strecurat in prealabil(sa nu fie bucati mari in crema).Se mai lasa la frigider sa se intareasca crema.Cele 2 compozitii se aseaza in 2 cornete.Se ia o forma de tort cu inel detasabil in care se aseaza o folie de plastic.Cele 2 compozitii se spriteaza deasupra in 2 cercuri alternativ,1 cerc alb si unul colorat.Se pune al 2 strat de crema dar de data asta alternand invers culorile.Suprafata se netezeste cu crema alba si se fac mici rozete cu crema de visine.Se lasa la frigider pentru 4 ore.Se scoate apoi din forma si se transfera pe un platou.Se orneaza cu visine proaspete fara samburi.Sau cum preferati.
Daca ti-a placut reteta noastra "TORT MARMORAT DE VISINE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Dovleac copt (dublete, bostan sau ludau)

Dovleac copt (dublete, bostan sau ludau)

Pentru aceasta, se taie (cu mult efort) un dovleac in felii potrivite, se pune la cuptorul incins

23 voturi    12 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Nectar de pere

Nectar de pere

Perele curatate de coaja si casuta cu seminte,se taie si se pun intr-un vas cu apa pe foc,impreuna

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
331.50 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 26 iunie 2010

    Silvia , tortul tau este nemaipomenit !

  • Fara foto

    Florina , 03 decembrie 2009

    Arata foarte bine tortul prezentat de tine,Silvia.Mie mi-ar place aceasta crema sa aiba si un blat,poate din biscuiti inmuiati cu suc de visine...Sa stii ca am sa ma mai gandesc la reteta ta si poate o incerc si eu.

  • Alexandrina

    Alexandrina (Chef de cuisine) , 26 iunie 2009

    Excelent!! Salvez reteta.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 iunie 2009

      Foarte frumos si interesant.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 23 iunie 2009

      Este f. interesant si nu este greu de facut.O reteta ce merita retinuta.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 23 iunie 2009

      Tentant

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

3 voturi

Ingrediente

  • Pentru crema de visine:
  • 400 g visine proaspete fara samburi
  • 6 linguri zahar
  • Pentru crema alba:
  • 500g iaurt
  • 200g smantana
  • 200g zahar
  • 4 plicuri gelatina pudra
  • 400 ml apa
  • 600ml frisca lichida
  • visine fara smaburi pentru decor

Raporteaza reteta

Retete
de Varadi Silvia
CANNELLONI CU CARENE DE VITA

CANNELLONI CU CARENE DE VITA

Intr-o cratita se pune untul cu uleiul,se toaca ceapa marunt si se pune la calit cateva minute sa

4 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Paste si pizza
ALBINITA

ALBINITA

Foi:intr-o cratita se pune zaharul si se amesteca cu oul,apoi se pune la foc mic si se adauga laptele

19 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
CIORBA RADAUTEANA

CIORBA RADAUTEANA

Se spala puiul si se pune intr-o oala de 3l cu apa si se pune la foc,dupa ce se ia spuma se adauga

32 voturi    8 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

constanta proca (Chef de cuisine)

Silvia , tortul tau este nemaipomenit !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri cu tahini Fursecuri cu tahini

Se pun toate ingredientele in bolul mixerului si se amesteca pana devine un aluat chiar putin lipicios. Intind o foaie de copt pe tava

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura Rafaello Prajitura Rafaello

Se face un blat de tort in stilul clasic: se bat albusurile spuma, galbenusurile se freaca cu zahar, se amesteca faina cu praful de

31 voturi    15 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
Bombite cu visine