Prima data se prepara sosul de visine,astfel:
Se spala si se scot samburii de la 400g visine,se pun intr-o craticioara cu 6 linguri de zahar si se lasa sa dea cateva clocote,apoi se paseaza cu um blender pana devin o crema,se mai lasa pe foc 5 minute.Se lasa la racit.Se prepara crema alba:Se inmoaie gelatina in apa rece-400ml-,conform indicatiilor de pe ambalaj.Intre timp se amesteca intr-un bol iaurtul,smantana si zaharul.Se dizolva gelatina si se inglobeaza in in acest amestec.Se lasa sa se raceasca 10-15 minute apoi se adauga frisca batuta bine(daca folositi frisca fara ados de zahar puneti in fuctie de gust),amestecand usor se jos in sus.Se imparte in 2 compozitia de iaurt si in jumatate de cantitate se adauga sosul de visine, strecurat in prealabil(sa nu fie bucati mari in crema).Se mai lasa la frigider sa se intareasca crema.Cele 2 compozitii se aseaza in 2 cornete.Se ia o forma de tort cu inel detasabil in care se aseaza o folie de plastic.Cele 2 compozitii se spriteaza deasupra in 2 cercuri alternativ,1 cerc alb si unul colorat.Se pune al 2 strat de crema dar de data asta alternand invers culorile.Suprafata se netezeste cu crema alba si se fac mici rozete cu crema de visine.Se lasa la frigider pentru 4 ore.Se scoate apoi din forma si se transfera pe un platou.Se orneaza cu visine proaspete fara samburi.Sau cum preferati.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii