autor:

Varadi Silvia

» » Dulciuri diverse

TORT MARMORAT DE VISINE

Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 iunie 2009

Ingrediente
Pentru crema de visine:, 400 g visine proaspete fara samburi, 6 linguri zahar, Pentru crema alba:, 500g iaurt, 200g smantana, 200g zahar, 4 plicuri gelatina pudra, 400 ml apa, 600ml frisca lichida, visine fara smaburi pentru decor

Dificultate: Redusa Timp: 2h

3 voturi

Mod de preparare

Prima data se prepara sosul de visine,astfel:
Se spala si se scot samburii de la 400g visine,se pun intr-o craticioara cu 6 linguri de zahar si se lasa sa dea cateva clocote,apoi se paseaza cu um blender pana devin o crema,se mai lasa pe foc 5 minute.Se lasa la racit.Se prepara crema alba:Se inmoaie gelatina in apa rece-400ml-,conform indicatiilor de pe ambalaj.Intre timp se amesteca intr-un bol iaurtul,smantana si zaharul.Se dizolva gelatina si se inglobeaza in in acest amestec.Se lasa sa se raceasca 10-15 minute apoi se adauga frisca batuta bine(daca folositi frisca fara ados de zahar puneti in fuctie de gust),amestecand usor se jos in sus.Se imparte in 2 compozitia de iaurt si in jumatate de cantitate se adauga sosul de visine, strecurat in prealabil(sa nu fie bucati mari in crema).Se mai lasa la frigider sa se intareasca crema.Cele 2 compozitii se aseaza in 2 cornete.Se ia o forma de tort cu inel detasabil in care se aseaza o folie de plastic.Cele 2 compozitii se spriteaza deasupra in 2 cercuri alternativ,1 cerc alb si unul colorat.Se pune al 2 strat de crema dar de data asta alternand invers culorile.Suprafata se netezeste cu crema alba si se fac mici rozete cu crema de visine.Se lasa la frigider pentru 4 ore.Se scoate apoi din forma si se transfera pe un platou.Se orneaza cu visine proaspete fara samburi.Sau cum preferati.
Daca ti-a placut reteta noastra "TORT MARMORAT DE VISINE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Coaja de copac

Coaja de copac

Aceste fursecuri numite si “coji de copac” erau prefaratele mele in copilarie, ne placea tuturor

3 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Salam de biscuiti- versiunea mea

Salam de biscuiti- versiunea mea

Rahatul se pune pe foc cu apa si se amesteca pina ce se face o pasta.Se adauga biscuiti ,zaharul

2 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 26 iunie 2010

    Silvia , tortul tau este nemaipomenit !

  • Fara foto

    Florina , 03 decembrie 2009

    Arata foarte bine tortul prezentat de tine,Silvia.Mie mi-ar place aceasta crema sa aiba si un blat,poate din biscuiti inmuiati cu suc de visine...Sa stii ca am sa ma mai gandesc la reteta ta si poate o incerc si eu.

  • Alexandrina

    Alexandrina (Chef de cuisine) , 26 iunie 2009

    Excelent!! Salvez reteta.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 iunie 2009

      Foarte frumos si interesant.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 23 iunie 2009

      Este f. interesant si nu este greu de facut.O reteta ce merita retinuta.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 23 iunie 2009

      Tentant

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

3 voturi

Ingrediente

  • Pentru crema de visine:
  • 400 g visine proaspete fara samburi
  • 6 linguri zahar
  • Pentru crema alba:
  • 500g iaurt
  • 200g smantana
  • 200g zahar
  • 4 plicuri gelatina pudra
  • 400 ml apa
  • 600ml frisca lichida
  • visine fara smaburi pentru decor

Raporteaza reteta

Retete
de Varadi Silvia
CANNELLONI CU CARENE DE VITA

CANNELLONI CU CARENE DE VITA

Intr-o cratita se pune untul cu uleiul,se toaca ceapa marunt si se pune la calit cateva minute sa

4 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Paste si pizza
ALBINITA

ALBINITA

Foi:intr-o cratita se pune zaharul si se amesteca cu oul,apoi se pune la foc mic si se adauga laptele

19 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
CIORBA RADAUTEANA

CIORBA RADAUTEANA

Se spala puiul si se pune intr-o oala de 3l cu apa si se pune la foc,dupa ce se ia spuma se adauga

32 voturi    8 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

constanta proca (Chef de cuisine)

Silvia , tortul tau este nemaipomenit !

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Tarta crumble cu visine si mac