Tort Mentolat de Sarbatori

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Tort Mentolat de Sarbatori

Ingrediente

  • Pentru 2 blaturi de tort:
  • 25 g cacao neindulcita
  • 240 ml iaurt (de consistenta mai lichida)
  • 220 g faina 000
  • 1 si ½ lingurita bicarbonat de sodiu
  • 200 g zahar zahar
  • 120 ml apa fierbinte
  • 115 g ciocolata neagra
  • 170 g unt la temperatura camerei
  • 5 oua
  • Esenta de vanilie
  • Un praf de sare
  • Pentru crema de menta:
  • 3 pachete de unt
  • 9 cani zahar pudra
  • Esenta de menta
  • Colorant alimentar verde (de preferat gel)
  • Optional: sirop de zahar simplu pentru insiropat

Mod de preparare

Blaturi:

Incalzim cuptorul la 175C si tapetam 2 tavi de 21 cm diametru cu unt, faina si hartie de copt.

Cernem faina cu bicarbonatul si sarea.

Punem ouale cu zaharul intr-un bol pe bain-marie si amestecam pana se incalzesc si se topeste zaharul (atentie – nu trebuie ca bolul sa aiba contact cu apa fierbinte) iar compozitia este calda (nu fierbinte deoarece se coaguleaza). Dup ace nu se mai simt granulele de zahar il scoatem de pe baia de aburi si mixam pe viteza mare aprox. 5 minute – pana compozitia devine pufoasa, intarindu-se putin.

Intr-un alt bol topim ciocolata, tot pe baie de aburi.

Intr-un alt bol amestecam pudra de cacao cu apa fierbinte si vanilia, pana devine o pasta lichida si omogena. Adaugam ciocolata topita si untul moale peste pasta de cacao si amestecam usor.

Incorporam amestecul de ciocolata in crema de oua, cu mixerul pe viteza mare, timp de 1 minut.

Apoi alternam ingredientele uscate si cernute cu iaurtul: incepem sa adaugam peste compozitie 2 linguri din ingredientele uscate, apoi 2 linguri de iaurt, repetand si mixand intre timp la viteza medie, pana la omogenizare.Turnam compozitia in tavi si coacem aproximativ 30-40 de minute. Racim blaturile pe un gratar.

Crema:

Pentru crema batem untul la temperature camerei cu zaharul, esenta si laptele, adaugand la final si colorantul alimentar: impartim crema in doua parti si adaugam cantitati diferite de colorant (vezi foto).

Asamblare:

Insiropam blaturile cu sirop simplu de zahar si umplem tortul cu crema de menta. Il tinem la frifider 30 de minute, apoi il decoram cu un pos si dui in forma de stea. Pofta buna si Sarbatori Fericite!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Compot de visine pentru iarna

Compot de visine pentru iarna

Reteta de compot de visine pentru iarna. Cum se face compot de visine pentru iarna fara conservanti.

Compot de visine pentru iarna
Dulceata de visine

Dulceata de visine

Dulceata de visine
Ciorba de dovlecei si bacon dreasa cu iaurt si ou

Ciorba de dovlecei si bacon dreasa cu iaurt si ou

Se curata ceapa si se pune la calit in uleiul de masline alaturi de baconul taiat marunt.

Ciorba de dovlecei si bacon dreasa cu iaurt si ou
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise