autor:

Iulia_Copaci

» » , , , Dulciuri diverse, Prajituri, Retete de Craciun, Torturi

Tort Mentolat de Sarbatori

Autor: Iulia_Copaci (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 decembrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Iulia_Copaci (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 decembrie 2015

Ingrediente
Pentru 2 blaturi de tort:, 25 g cacao neindulcita, 240 ml iaurt (de consistenta mai lichida), 220 g faina 000, 1 si ½ lingurita bicarbonat de sodiu, 200 g zahar zahar, 120 ml apa fierbinte, 115 g ciocolata neagra, 170 g unt la temperatura camerei, 5 oua, Esenta de vanilie, Un praf de sare, , Pentru crema de menta:, 3 pachete de unt, 9 cani zahar pudra, Esenta de menta, Colorant alimentar verde (de preferat gel), , Optional: sirop de zahar simplu pentru insiropat

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Blaturi:
Incalzim cuptorul la 175C si tapetam 2 tavi de 21 cm diametru cu unt, faina si hartie de copt.
Cernem faina cu bicarbonatul si sarea.
Punem ouale cu zaharul intr-un bol pe bain-marie si amestecam pana se incalzesc si se topeste zaharul (atentie – nu trebuie ca bolul sa aiba contact cu apa fierbinte) iar compozitia este calda (nu fierbinte deoarece se coaguleaza). Dup ace nu se mai simt granulele de zahar il scoatem de pe baia de aburi si mixam pe viteza mare aprox. 5 minute – pana compozitia devine pufoasa, intarindu-se putin.
Intr-un alt bol topim ciocolata, tot pe baie de aburi.
Intr-un alt bol amestecam pudra de cacao cu apa fierbinte si vanilia, pana devine o pasta lichida si omogena. Adaugam ciocolata topita si untul moale peste pasta de cacao si amestecam usor.
Incorporam amestecul de ciocolata in crema de oua, cu mixerul pe viteza mare, timp de 1 minut.
Apoi alternam ingredientele uscate si cernute cu iaurtul: incepem sa adaugam peste compozitie 2 linguri din ingredientele uscate, apoi 2 linguri de iaurt, repetand si mixand intre timp la viteza medie, pana la omogenizare.Turnam compozitia in tavi si coacem aproximativ 30-40 de minute. Racim blaturile pe un gratar.


Crema:
Pentru crema batem untul la temperature camerei cu zaharul, esenta si laptele, adaugand la final si colorantul alimentar: impartim crema in doua parti si adaugam cantitati diferite de colorant (vezi foto).

Asamblare:
Insiropam blaturile cu sirop simplu de zahar si umplem tortul cu crema de menta. Il tinem la frifider 30 de minute, apoi il decoram cu un pos si dui in forma de stea. Pofta buna si Sarbatori Fericite!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Mentolat de Sarbatori" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu caramel si ciocolata cu cafea

Tort cu caramel si ciocolata cu cafea

Incinge cuptorul la 180⁰C.Unge cu grasime si tapeteaza cu faina o forma de tort. Intr-un vas bate

8 voturi    2 comentarii
2h
Torturi
Tort alb negru cu crema de martipan capsuni si frisca

Tort alb negru cu crema de martipan capsuni si frisca

Facem blatul alb din galbenusuri frecate bine cu apa si cu zahar.Frecam bine cu mixerul 3 minute. Albusurile

2 voturi    2 comentarii
2h 15 min
Torturi
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 40 %
499.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru 2 blaturi de tort:
  • 25 g cacao neindulcita
  • 240 ml iaurt (de consistenta mai lichida)
  • 220 g faina 000
  • 1 si ½ lingurita bicarbonat de sodiu
  • 200 g zahar zahar
  • 120 ml apa fierbinte
  • 115 g ciocolata neagra
  • 170 g unt la temperatura camerei
  • 5 oua
  • Esenta de vanilie
  • Un praf de sare
  • Pentru crema de menta:
  • 3 pachete de unt
  • 9 cani zahar pudra
  • Esenta de menta
  • Colorant alimentar verde (de preferat gel)
  • Optional: sirop de zahar simplu pentru insiropat

Raporteaza reteta

Retete
de Iulia_Copaci
Bezele Trandafiri

Bezele Trandafiri

Incalzim cuptorul la 90C si tapetam 2 tavi cu hartie de copt. Punem zaharul, albusurile si vanilia

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Retete de Craciun
Tort Indragostit cu Capsuni

Tort Indragostit cu Capsuni

Blat (pentru baza) Reteta asta de blat de cacao imi iese de FIECARE data (fata de cele cu albus

26 voturi    0 comentarii
5h
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si menta Tort cu ciocolata si menta

Se piseaza biscuitii in blender, se adauga untul, se amesteca, apoi se rastoarna in forma de tort de 22 cm diametru, iar dupa ce s-a

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Deliciu cu mascarpone, pere si caramel Deliciu cu mascarpone, pere si caramel

Perele le curatam de coaja si le taiem in jumatati, apoi fiecare jumatate in felii subtiri. Le punem intr-o tigaie cu scortisoara, cuisoarele,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tort Diplomat special de sarbatori