Blaturi:
Incalzim cuptorul la 175C si tapetam 2 tavi de 21 cm diametru cu unt, faina si hartie de copt.
Cernem faina cu bicarbonatul si sarea.
Punem ouale cu zaharul intr-un bol pe bain-marie si amestecam pana se incalzesc si se topeste zaharul (atentie – nu trebuie ca bolul sa aiba contact cu apa fierbinte) iar compozitia este calda (nu fierbinte deoarece se coaguleaza). Dup ace nu se mai simt granulele de zahar il scoatem de pe baia de aburi si mixam pe viteza mare aprox. 5 minute – pana compozitia devine pufoasa, intarindu-se putin.
Intr-un alt bol topim ciocolata, tot pe baie de aburi.
Intr-un alt bol amestecam pudra de cacao cu apa fierbinte si vanilia, pana devine o pasta lichida si omogena. Adaugam ciocolata topita si untul moale peste pasta de cacao si amestecam usor.
Incorporam amestecul de ciocolata in crema de oua, cu mixerul pe viteza mare, timp de 1 minut.
Apoi alternam ingredientele uscate si cernute cu iaurtul: incepem sa adaugam peste compozitie 2 linguri din ingredientele uscate, apoi 2 linguri de iaurt, repetand si mixand intre timp la viteza medie, pana la omogenizare.Turnam compozitia in tavi si coacem aproximativ 30-40 de minute. Racim blaturile pe un gratar.
Crema:
Pentru crema batem untul la temperature camerei cu zaharul, esenta si laptele, adaugand la final si colorantul alimentar: impartim crema in doua parti si adaugam cantitati diferite de colorant (vezi foto).
Asamblare:
Insiropam blaturile cu sirop simplu de zahar si umplem tortul cu crema de menta. Il tinem la frifider 30 de minute, apoi il decoram cu un pos si dui in forma de stea. Pofta buna si Sarbatori Fericite!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii