autor:

Fara foto

» » , Prajituri, Torturi

Tort Mimosa

Autor: Maria Olariu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 28 octombrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Maria Olariu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 28 octombrie 2011

Ingrediente
In Italia, Mimosa, se ofera femeilor in ziua de 8 Martie. Mimosa este simbolul acestei zile, si se mananca si prajitura, care datorita stratului de blat sfaramat ce se pune deasupra peste frisca, are aspectul unei Mimose. De aceea, aceasta prajitura poarta si numele florii "Prajitura Mimosa".Eu cred ca o sa va placa. Este usor de facut si este foarte gustoasa., , 250 ml lapte,, 200 g zahar,, 150 g faina,, 3 oua intregi si 2 galbenusuri,, coaja de lamaie,, 100 g amidon alimentar,, 1 plic praf de copt,, 250 g frisca,, o cutie mare compot de ananas, , 100 g ciocolata amaruie,, zahar pudra.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Se freaca bine 2 galbenusuri cu 5o g zahar si 50 g faina. Se adauga coaja de lamaie si 250 ml lapte. Se dizolva bine cu laptele si se pune pe foc lent amestecand incontinuu. Cand crema incepe sa fiarba, se ia de pe foc si se raceste.

Se freaca bine 3 galbenusuri cu 150 g zahar, se bat spuma tare 3 albusuri si se amesteca cu galbenusurile, amestecand usor pana se incorporeaza bine. Se adauga 100 g faina,100 g amidon alimentar si praful de copt dizolvat cu putin lapte si se amesteca bine.
Se varsa compozitia intr-o forma rotunda unsa cu unt si tapetata cu faina si se lasa in cuptor, la 180° timp de 40 min.(cand incepe sa creasca, moderati putin focul).
Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.
Blatul se taie in 3 parti, stratul din mijloc se da deoparte.
Se aseaza primul strat pe un platou si se insiropeaza cu siropul de la compotul de ananas (eu iau mereu 2 cutii, pentru a avea mai mult sirop. Una nu-mi ajunge), se presara deasupra ciocolata rasa, se intinde crema preparata la inceput si peste crema se pun bucatele taiate de ananas.
Se pune al doilea strat de blat, se insiropeaza si acesta cu sirop de ananas si se acopera totul cu frisca.
Acum se ia stratul de blat pe care l-am pus deoparte, se sfarama bine si se pune peste frisca. Deasupra se presara zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Mimosa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu frisca si fructe

Tort cu frisca si fructe

Blat: Se bat albusurile spuma. Cand spuma este suficient de tare, se adauga zaharul si se bat in

135 voturi    18 comentarii
1h
Torturi
Tort cu crema de vanilie si fructe

Tort cu crema de vanilie si fructe

Se mixeaza 3 galbenusuri cu uleiul si zaharul, se adauga coaja rasa de portocala, nuca macinata si

1 vot    1 comentariu
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Maria Olariu (Chef de cuisine) , 14 iulie 2012

    multumesc mult...

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 iulie 2012

    Interesanta si apetisanta...

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • In Italia
  • Mimosa
  • se ofera femeilor in ziua de 8 Martie. Mimosa este simbolul acestei zile
  • si se mananca si prajitura
  • care datorita stratului de blat sfaramat ce se pune deasupra peste frisca
  • are aspectul unei Mimose. De aceea
  • aceasta prajitura poarta si numele florii "Prajitura Mimosa".Eu cred ca o sa va placa. Este usor de facut si este foarte gustoasa.
  • 250 ml lapte,
  • 200 g zahar,
  • 150 g faina,
  • 3 oua intregi si 2 galbenusuri,
  • coaja de lamaie,
  • 100 g amidon alimentar,
  • 1 plic praf de copt,
  • 250 g frisca,
  • o cutie mare compot de ananas
  • 100 g ciocolata amaruie,
  • zahar pudra.

Raporteaza reteta

Retete
de Maria Olariu
Nutellotta

Nutellotta

Blat: Se topeste ciocolata intr-o craticioara (in bain-marie). Cand s-a topit, se adauga untul.

2 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Ceafa de porc pe pat de cartofi la cuptor

Ceafa de porc pe pat de cartofi la cuptor

Cartofii se curata si se taie patratele. Se condimenteaza cu sare si piper si se pun intr-o tava

2 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Fripturi

Maria Olariu (Chef de cuisine)

multumesc mult...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu fructe si ciocolata