Ingrediente
In Italia, Mimosa, se ofera femeilor in ziua de 8 Martie. Mimosa este simbolul acestei zile, si se mananca si prajitura, care datorita stratului de blat sfaramat ce se pune deasupra peste frisca, are aspectul unei Mimose. De aceea, aceasta prajitura poarta si numele florii "Prajitura Mimosa".Eu cred ca o sa va placa. Este usor de facut si este foarte gustoasa., , 250 ml lapte,, 200 g zahar,, 150 g faina,, 3 oua intregi si 2 galbenusuri,, coaja de lamaie,, 100 g amidon alimentar,, 1 plic praf de copt,, 250 g frisca,, o cutie mare compot de ananas, , 100 g ciocolata amaruie,, zahar pudra.
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 30 min
2 voturi
Mod de preparare
Se freaca bine 3 galbenusuri cu 150 g zahar, se bat spuma tare 3 albusuri si se amesteca cu galbenusurile, amestecand usor pana se incorporeaza bine. Se adauga 100 g faina,100 g amidon alimentar si praful de copt dizolvat cu putin lapte si se amesteca bine.
Se varsa compozitia intr-o forma rotunda unsa cu unt si tapetata cu faina si se lasa in cuptor, la 180° timp de 40 min.(cand incepe sa creasca, moderati putin focul).
Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.
Blatul se taie in 3 parti, stratul din mijloc se da deoparte.
Se aseaza primul strat pe un platou si se insiropeaza cu siropul de la compotul de ananas (eu iau mereu 2 cutii, pentru a avea mai mult sirop. Una nu-mi ajunge), se presara deasupra ciocolata rasa, se intinde crema preparata la inceput si peste crema se pun bucatele taiate de ananas.
Se pune al doilea strat de blat, se insiropeaza si acesta cu sirop de ananas si se acopera totul cu frisca.
Acum se ia stratul de blat pe care l-am pus deoparte, se sfarama bine si se pune peste frisca. Deasupra se presara zahar pudra.