autor:

Epure Mariana

» » , Prajituri, Torturi

Tort Nisipurile Aurii

Autor: Epure Mariana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Epure Mariana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 septembrie 2009

Ingrediente
2 cutii Mascarpone, 30 g unt/margarina Rama, 2 ciocolate Heidi, una tiramisu si una caramel, 2 ciocolate albe cu cocos, 1 esenta rom, 1 esenta vanilie, 4 pliculete zahar vanilat, un borcanel mic cirese dulci de coktail fara samburi(sunt mai rosii, arata mai bine, se gasesc la kaufland la compoturi), 1 cutie mica de frisca Hulala, pt.blat:10 oua, 10 linguri de zahar, 1 cana mare de faina, 1 praf de sare, linguri ulei, 1 fiola esenta vanilie,un praf de copt/, daca nu va iese, cumparati piscot pt.tort pandispan din supermarket., , *2 ciocolate sunt prea mult dar una e prea putin,cumparati 2 si folositi una si jumatate.La fel si cu mascarponele, ne trebuie cam o cutie jumate, eu am facut din 2 si mi-a iesit prea mult.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

19 voturi

Mod de preparare

Blatul este din pandispan obinuit, pe rotund, fara cacao si ne trebuie 3 discuri. Separati galbenusurile de albusuri. Albusurile se bat spuma tare cu putina sare, se adauga zaharul si se continua baterea (mixarea) pana se topeste zaharul. Se adauga si galbenusurile, se amesteca usor, apoi se adauga faina.Se amesteca bine pana se omogenizeaza compozitia, se adauga esenta de vanilie.Se unge tava sau se pune foaie de copt si se toarna compozitia.Se da la cuptorul incins pana creste si se rumeneste.
Crema:
Se bate o cutie mica de frisca Hulala cu 2 cutii de crema Mascarpone cu 30 g unt/margarina Rama cu 4 pliculete de zahar vanilat si cu o esenta de vanilie Dr.Otker.Se imparte apoi aceasta crema in 2 castronele separate.
Unul se va amesteca cu ciocolata alba topita la bain Marie si apoi se vor presara cirese dulci fara samburi (gasiti la kaufland).
Al doilea se va amesteca cu o esenta de rom si o ciocolata Heidi tiramisu si caramel topita la bain Marie.Din cea cu tiramisu radem si niste fulgi pt.ornamentul final.
Se insiropeaza blatul cu zeama de la cocktailul de cirese inmultit cu apa cu zahar, se aseaza peste primul disc crema alba si se presara ciresele, peste al doilea crema de ciocolata tiramisu si caramel si la final se imbraca in crema de tiramisu si caramel, se rad fulgi din ciocolata cu tiramisu si se orneaza cu bomboane de ciocolata in forme de fructe de mare Belgique.Se tine la frigider macar 2-3 ore inainte de servire.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Nisipurile Aurii" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort

Tort

Blat: se bat albusurile spuma cu zaharul se adauga galbenusurile si la urma se adauga faina. Se coace

4 voturi    4 comentarii
1h 45 min
Torturi
Tort Lorivecina

Tort Lorivecina

Portocalele se dau prin razatoarea mica,cu tot cu coaja, se adauga nuca,zaharul,apa si se pun pe

8 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 20 comentarii
  • Fara foto

  • vio

    vio (Chef de cuisine) , 08 noiembrie 2010

    arata forte bine sigur ii si bun felicitari

  • Catalina

    Catalina (Chef de cuisine) , 22 mai 2010

    Delicios

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 14 martie 2010

    Foarte bun, apetisant!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

      Prezentarea este de nota 10 cu felicitari.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 06 martie 2010

      Cate arome! Si pezentare de note 10!

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 08 februarie 2010

      Bomboanele,,scoici'',mai adauga un punct la nota.Felicitari!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 februarie 2010

      Un deliciu...

    • Czompa

      Czompa (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2010

      Deosebit!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 29 decembrie 2009

      Superb,frumos prezentat si sunt sigura ca este un deliciu.Felicitari.

    • Crystyna

      Crystyna (Chef de cuisine) , 28 decembrie 2009

      Arata minunat! Sunt 100% sigura, k e atata e de bun si la gust!!!

    • lucica mihaila

      lucica mihaila (Chef de cuisine) , 28 decembrie 2009

      O reteta interesanta - Felicitari!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 28 decembrie 2009

      Foarte bun tortul tău! Le-a plăcut piticelor?

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 decembrie 2009

      Foarte frumos!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 27 decembrie 2009

      Cu siguranta este un deliciu...

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 24 decembrie 2009

      e apetisant!

    • iuliana tarnoveanu

      iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine) , 11 octombrie 2009

      Interesant!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 02 octombrie 2009

      Faorte frumos, denumirea inspirata din ciocolata din decor, foarte frumos, felicitari!

    • Alina

      Alina (Chef de cuisine) , 27 septembrie 2009

      Felicitari Mariana !

    • Czompa

      Czompa (Chef de cuisine) , 22 septembrie 2009

      Felicitari!

    • zana b.

      zana b. (Chef de cuisine) , 22 septembrie 2009

      Foarte bine arata.Ce-mi place sunt acele bomboane "scoici" sub diverse forme .Imi aminteste de nisipul marii,de scoici acest tort.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

19 voturi

Ingrediente

  • 2 cutii Mascarpone
  • 30 g unt/margarina Rama
  • 2 ciocolate Heidi
  • una tiramisu si una caramel
  • 2 ciocolate albe cu cocos
  • 1 esenta rom
  • 1 esenta vanilie
  • 4 pliculete zahar vanilat
  • un borcanel mic cirese dulci de coktail fara samburi(sunt mai rosii
  • arata mai bine
  • se gasesc la kaufland la compoturi)
  • 1 cutie mica de frisca Hulala
  • pt.blat:10 oua
  • 10 linguri de zahar
  • 1 cana mare de faina
  • 1 praf de sare, linguri ulei
  • 1 fiola esenta vanilie,un praf de copt/
  • daca nu va iese
  • cumparati piscot pt.tort pandispan din supermarket.
  • *2 ciocolate sunt prea mult dar una e prea putin,cumparati 2 si folositi una si jumatate.La fel si cu mascarponele
  • ne trebuie cam o cutie jumate
  • eu am facut din 2 si mi-a iesit prea mult.

Raporteaza reteta

Retete
de Epure Mariana
Salata verde cu legume si piept de pui la gratar

Salata verde cu legume si piept de pui la gratar

Pieptul de pui taiat bucatele mici se da cu putin ulei de masline si un praf de sare si piper, se

12 voturi    2 comentarii
25 min
Salate reci
Salata de oua

Salata de oua

Se dau ouale pe razatoare, se amesteca cu ceapa verde tocata cu branza sfaramata si cu mararul tocat,

9 voturi    5 comentarii
15 min
Salate din oua
Budinca de mamaliga

Budinca de mamaliga

Se face o mamaliga mai moale si spre sfarsit se adauga o lingura de Delma si cateva linguri de lapte,

4 voturi    7 comentarii
35 min
Budinci

vio (Chef de cuisine)

arata forte bine sigur ii si bun felicitari

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort alpahores Tort alpahores

In vasul mixerului se bat bine ouale cu zahar pana devin o compozitie spumoasa mai deschisa la culoare; se adauga uleiul si se continua

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Tort Steliana Tort Steliana

Pentru onomastica surorii mele, am pregătit un tort cu nucă, cremă cu alune de pădure, ciocolată, frişcă şi alune de pădure

1 vot    1 comentariu
3h 30 min
Dulciuri diverse
Chec cu mac