Tort Oreo

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Tort Oreo

Ingrediente

  • Pentru o matrita de 22 cm:
  • 3 cutii de 12 biscuiti Oreo
  • 300 de grame de Philadelphia sau crema de branza
  • 300 ml frisca
  • 50 de grame de zahar pudra
  • 8 g de gelatina
  • lapte 2 linguri
  • wxtract de vanilie 1 lingura

Mod de preparare

Se desfac biscuitii, cu ajutorul unui cutit se curata crema de pe biscuiti.

Crema se pune separat intr-un vas.

Biscutiti se macina fin.

Blat:

Se amesteca biscutiti macinati fin cu untul (nu toata cantitatea de biscuiti se amesteca cu untul, ne trebuie si pentru stratul de sus)

Pentru blatul de deasupra se pastreaza aproximativ un sfert din compozitie, restul se amesteca cu untul.

Se pregateste o tava cu peteti detasabili.

Se pune compozitia in tava, iar cu ajutorul unei linguri nivelam si tasam compozitia in tava.

Crema:

Se amesteca bine crema de branza, cu frisca, zaharul, crema de la biscuiti (crema care era lipita intre perechile de biscuiti) vanilia, laptele.

Gelatina se pune in laptele caldut si se dizolva (nu se fierbe), iar cand e dizolvata complect se amesteca cu compozitia de branza.

Se mixeaza bine de toate impreuna.

Se pune crema peste blatu de biscutit deja pregatit in tava.

Se da tava la rece pentru 3-4 ore sau chiar peste noapte.

A doua zi se scoate vasul din frigider si se presara diferenta de biscuti macinati desupra peste crema.

Mie mi-a iesit un tort mai subtirel, dar daca doriti sa iasa mai mare, folositi mai multa frisca si mai multa branza.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise