Se desfac biscuitii, cu ajutorul unui cutit se curata crema de pe biscuiti.
Crema se pune separat intr-un vas.
Biscutiti se macina fin.
Blat:
Se amesteca biscutiti macinati fin cu untul (nu toata cantitatea de biscuiti se amesteca cu untul, ne trebuie si pentru stratul de sus)
Pentru blatul de deasupra se pastreaza aproximativ un sfert din compozitie, restul se amesteca cu untul.
Se pregateste o tava cu peteti detasabili.
Se pune compozitia in tava, iar cu ajutorul unei linguri nivelam si tasam compozitia in tava.
Crema:
Se amesteca bine crema de branza, cu frisca, zaharul, crema de la biscuiti (crema care era lipita intre perechile de biscuiti) vanilia, laptele.
Gelatina se pune in laptele caldut si se dizolva (nu se fierbe), iar cand e dizolvata complect se amesteca cu compozitia de branza.
Se mixeaza bine de toate impreuna.
Se pune crema peste blatu de biscutit deja pregatit in tava.
Se da tava la rece pentru 3-4 ore sau chiar peste noapte.
A doua zi se scoate vasul din frigider si se presara diferenta de biscuti macinati desupra peste crema.
Mie mi-a iesit un tort mai subtirel, dar daca doriti sa iasa mai mare, folositi mai multa frisca si mai multa branza.
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii