autor:

autor

» » , , , Dulciuri diverse, Prajituri, Retete de Craciun, Torturi

Tort Pavlova cu ciocolata

   Specific: 

Rusia


    Reteta postata pe: 27 decembrie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Specific:  

Rusia


Reteta postata pe: 27 decembrie 2016

Ingrediente
Blat bezea 3 foi:, Albus 450 g, Zahar pudra 900 g, Cacao pudra 20 g, Scortisoara 6 g,  , Ganache de ciocolata neagra 66%:, Frisca lichida 500 ml, Ciocolata neagra 66% 400 g, Unt 50 g,  , Crema Chantilly, Frisca lichida 35% grasime -  500 ml, Zahar pudra 20 g,  , Decor :,  Alune de padure coapte &ndash 100 gr, Zmeura &ndash 100gr, Ciocolata 66% topita &ndash 100 gr ,

Dificultate: Medie Timp: 45 min

0 voturi

Mod de preparare

Incepeti cu bezeaua – ea este una frantuzeasca. Pentru fiecare foaie de bezea bateti 150gr de albusuri ( 5 albusuri), mai intai cu o treime din zaharul pudra, si dupa ce a devenit bezeaua mai compacta puneti si restul de zahar pudra. Bateti bezeaua la viteza mare.



Cand bezeaua este gata, turnati putin din amestecul de cacao si scortisoara si amestecati de sus in jos. Nu trebuie sa se incorporeze de tot, ci sa aiba doar niste insertii bezeaua.



Apoi turnati compozitia pe o foaie de copt si intindeti-o sa aiba 20 de cm. O puteti pune cu un pos sau cu o spatula. Mai turnati deasupra un pic din amestecul de scortisoara si cacao. Bagati bezeaua la cuptor la 90 de grade pentru 2,5 ore. Ea trebuie sa fie tare la exterior si un pic moale la interior. Cand e gata lasati-o sa se raceasca si sa se intareasca pana a doua zi. Repetati procesul pentru celelalte 2 blaturi ale tortului.



Pentru umplutura, turnati peste ciocolata smantana fierbinte si amestecati usor pana se topeste. Cand s-a topit, adaugati untul si amestecati bine. Acesta este ganache-ul pentru tort. Lasati-l sa se raceasca si apoi bagati-l la frigider o ora, dar amestecati in el din 10 in 10 minute ca sa nu se formeze crusta deasupra.

Bateti smantana de frisca cu 20 gr de zahar pentru a obtine crema chantilly.



Pentru a monta, puneti intai un pic de frisca pe mijlocul platoului, pentru ca blatul sa nu alunece si puneti prima foaie de bezea. Turnati 1/3 din crema de ciocolata. Puneti apoi frisca, cat sa acopere tot blatul. Presarati alune de padure pisate. Puneti apoi urmatoarea foaie de bezea, ganache-ul de ciocolata, alunele si frisca. Repetati pentru ultima foaie de bezea. La ultima, puneti mai putin frisca, sa nu pice pe margini. Decorati apoi cu ciocolata topita. Alune pisate si alune si zmeura.



Incepeti cu bezeaua – ea este una frantuzeasca. Pentru fiecare foaie de bezea bateti 150gr de albusuri ( 5 albusuri), mai intai cu o treime din
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Pavlova cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Dulciuri diverse
Chec marmorat

Chec marmorat

Stafidele se pun la hidratat in coniac si rom. Albusurile se bat spuma cu putina zeama de lamaie.

36 voturi    18 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Tiramisu minune

Tiramisu minune

Intr-un bol se amesteca bine galbenusurile de ou cu zaharul pana se deschid la culoare; Se adauga

11 voturi    8 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

45 min

0 voturi

Ingrediente

  • Blat bezea 3 foi:
  • Albus 450 g
  • Zahar pudra 900 g
  • Cacao pudra 20 g
  • Scortisoara 6 g
  •  
  • Ganache de ciocolata neagra 66%:
  • Frisca lichida 500 ml
  • Ciocolata neagra 66% 400 g
  • Unt 50 g
  •  
  • Crema Chantilly
  • Frisca lichida 35% grasime -  500 ml
  • Zahar pudra 20 g
  •  
  • Decor :
  •  Alune de padure coapte &ndash 100 gr
  • Zmeura &ndash 100gr
  • Ciocolata 66% topita &ndash 100 gr 

Raporteaza reteta

Tort de ciocolata

Tort de ciocolata

Incepem experienta noastra pregatind cel mai simplu si mai bun blat de tort. Pornim cuptorul la

4 voturi    1 comentariu
1h
Torturi
Tort cu fructe de padure

Tort cu fructe de padure

Pentru inceput pregatim blatul. Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul

3 voturi    0 comentarii
1h
Torturi
Tort cu visine

Tort cu visine

Pentru inceput scoatem samburiii visinelor si le punem la scurs intr-o sita. Mixam galbenusurile

1 vot    1 comentariu
1h
Torturi
Adauga reteta
Retete
din Torturi
Tort Ou de Paste

Tort Ou de Paste

Oul de ciocolata se desface in jumatati, cu grija sa nu se strice. Eu am folosit un cutit de bucatarie cu lama foarte subtire si zimtata. Blat: Batem

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Retete de Pasti
Tort cu kranz insiropat

Tort cu kranz insiropat

Se bat albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se intaresc la consistenta unei bezele. Se incorporeaza si galbenusurile

0 voturi    0 comentarii
45 min
Retete de Pasti