autor:

autor

» » , , , Dulciuri diverse, Prajituri, Retete de Craciun, Torturi

Tort Pavlova cu ciocolata

   Specific: 

Rusia


    Reteta postata pe: 27 decembrie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Specific:  

Rusia


Reteta postata pe: 27 decembrie 2016

Ingrediente
Blat bezea 3 foi:, Albus 450 g, Zahar pudra 900 g, Cacao pudra 20 g, Scortisoara 6 g,  , Ganache de ciocolata neagra 66%:, Frisca lichida 500 ml, Ciocolata neagra 66% 400 g, Unt 50 g,  , Crema Chantilly, Frisca lichida 35% grasime -  500 ml, Zahar pudra 20 g,  , Decor :,  Alune de padure coapte &ndash 100 gr, Zmeura &ndash 100gr, Ciocolata 66% topita &ndash 100 gr ,

Dificultate: Medie Timp: 45 min

0 voturi

Mod de preparare

Incepeti cu bezeaua – ea este una frantuzeasca. Pentru fiecare foaie de bezea bateti 150gr de albusuri ( 5 albusuri), mai intai cu o treime din zaharul pudra, si dupa ce a devenit bezeaua mai compacta puneti si restul de zahar pudra. Bateti bezeaua la viteza mare.


Cand bezeaua este gata, turnati putin din amestecul de cacao si scortisoara si amestecati de sus in jos. Nu trebuie sa se incorporeze de tot, ci sa aiba doar niste insertii bezeaua.


Apoi turnati compozitia pe o foaie de copt si intindeti-o sa aiba 20 de cm. O puteti pune cu un pos sau cu o spatula. Mai turnati deasupra un pic din amestecul de scortisoara si cacao. Bagati bezeaua la cuptor la 90 de grade pentru 2,5 ore. Ea trebuie sa fie tare la exterior si un pic moale la interior. Cand e gata lasati-o sa se raceasca si sa se intareasca pana a doua zi. Repetati procesul pentru celelalte 2 blaturi ale tortului.


Pentru umplutura, turnati peste ciocolata smantana fierbinte si amestecati usor pana se topeste. Cand s-a topit, adaugati untul si amestecati bine. Acesta este ganache-ul pentru tort. Lasati-l sa se raceasca si apoi bagati-l la frigider o ora, dar amestecati in el din 10 in 10 minute ca sa nu se formeze crusta deasupra.


Bateti smantana de frisca cu 20 gr de zahar pentru a obtine crema chantilly.


Pentru a monta, puneti intai un pic de frisca pe mijlocul platoului, pentru ca blatul sa nu alunece si puneti prima foaie de bezea. Turnati 1/3 din crema de ciocolata. Puneti apoi frisca, cat sa acopere tot blatul. Presarati alune de padure pisate. Puneti apoi urmatoarea foaie de bezea, ganache-ul de ciocolata, alunele si frisca. Repetati pentru ultima foaie de bezea. La ultima, puneti mai putin frisca, sa nu pice pe margini. Decorati apoi cu ciocolata topita. Alune pisate si alune si zmeura.


Incepeti cu bezeaua – ea este una frantuzeasca. Pentru fiecare foaie de bezea bateti 150gr de albusuri ( 5 albusuri), mai intai cu o treime din
Retete
Alte retete din Dulciuri diverse
Pancakes cu cirese

Pancakes cu cirese

Mixam spuma ouale impreuna cu zaharul, apoi si cu uleiul. Incoporam iaurtul si mixam la viteza mica

3 voturi    4 comentarii
35 min
Dulciuri diverse
Clatite cu dulceata

Clatite cu dulceata

Se bat ouale spuma,dupa care se adauga apa minerala (laptele) si faina treptat pana se obtine un

7 voturi    2 comentarii
45 min
Dulciuri diverse

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

45 min

0 voturi

Ingrediente

  • Blat bezea 3 foi:
  • Albus 450 g
  • Zahar pudra 900 g
  • Cacao pudra 20 g
  • Scortisoara 6 g
  •  
  • Ganache de ciocolata neagra 66%:
  • Frisca lichida 500 ml
  • Ciocolata neagra 66% 400 g
  • Unt 50 g
  •  
  • Crema Chantilly
  • Frisca lichida 35% grasime -  500 ml
  • Zahar pudra 20 g
  •  
  • Decor :
  •  Alune de padure coapte &ndash 100 gr
  • Zmeura &ndash 100gr
  • Ciocolata 66% topita &ndash 100 gr 

Raporteaza reteta

Tort de ciocolata

Tort de ciocolata

Incepem experienta noastra pregatind cel mai simplu si mai bun blat de tort. Pornim cuptorul la

4 voturi    1 comentariu
1h
Torturi
Tort cu fructe de padure

Tort cu fructe de padure

Pentru inceput pregatim blatul. Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul

3 voturi    0 comentarii
1h
Torturi
Tort cu visine

Tort cu visine

Pentru inceput scoatem samburiii visinelor si le punem la scurs intr-o sita. Mixam galbenusurile

1 vot    1 comentariu
1h
Torturi
Adauga reteta
Retete
din Torturi
Tort nins cu crema de ciocolata, crema de mascarpone si macarons de cacao

Tort nins cu crema de ciocolata, crema de mascarpone si macarons de cacao

Blatul: Mixam galbenusurile cu 150 g de zahar pana devin cremoase si cresc in volum. Albusurile le mixam bine ca pentru bezea.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu ciocolata si crema de cafea

Tort cu ciocolata si crema de cafea

Mod de preparare pentru blat: Se separa albusurile de galbenusuri, se pun albusurile la robot cu putina sare si se mixeaza pana se

6 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse