Intr-un vas mare, amesteca ceaiul fierbinte cu coniacul si marmelada pana cand marmelada se va topi.Adauga fructele uscate, cojile de citrice confiate si ciresele confiate, acopera vasul si lasa-le sa stea la inmuiat peste noapte.
Urmatoarea zi, incalzeste cuptorul la 160⁰C si unge cu unt apoi tapeteaza cu faina o forma dorita de tava de copt.Intr-un vas, mixeaza untul/margarina cu zaharul, apoi adauga ouale, unul cate unul, mixand bine dupa fiecare adaugare.Adauga pe urma faina,praful de copt, condimentele, coaja rasa de lamaie si ingredientele puse la inmuiat peste noapte (cu tot cu lichid).Pune compozitia obtinuta in tava si da-o la copt 1h 30 minute la 160⁰C, apoi da temperatura cuptorului la 140⁰C si mai las-o inca 1h 30 minute la copt.Lasa checul sa se raceasca complet.
Prepara un sirop din miere, ceaiul fierbinte si rom.Cat timp checul este caldut, impunge-l cu un betisor si insiropeaza-l.Checul se decoreaza apoi dupa fantezia fiecaruia cu pasta de jeleu/fondant, figurine din martipan si diferite decoratii de Craciun.
Pentru mai multe retete delicioase nu ezitati sa vizitai http://lauradfood.blogspot.com/ :)

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii