autor:

Dachman Laura

» » , , , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Prajituri, Torturi

Tort pentru Craciun

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 decembrie 2009

Ingrediente
Pentru blat, 200 ml ceai negru tare, fierbinte, 200 ml coniac, 3 linguri marmelada de portocale, 700 gr mix de fructe uscate, 100 gr coji de citrice confiate, 100 gr cirese confiate, 200 gr unt sau margarina Rama, 200 gr zahar brun, 4 oua, 225 gr faina, 1 plic praf de copt, 1 lingurita mix de condimente pentru turta dulce, 1 lingurita scortisoara macinata, coaja rasa de la 1 lamaie, , Pentru sirop, 2 lingurite miere, 50 ml ceai negru tare, fierbinte, 1 lingura rom

Dificultate: Medie Timp: 3h 30 min

12 voturi

Mod de preparare

Intr-un vas mare, amesteca ceaiul fierbinte cu coniacul si marmelada pana cand marmelada se va topi.Adauga fructele uscate, cojile de citrice confiate si ciresele confiate, acopera vasul si lasa-le sa stea la inmuiat peste noapte.
Urmatoarea zi, incalzeste cuptorul la 160⁰C si unge cu unt apoi tapeteaza cu faina o forma dorita de tava de copt.Intr-un vas, mixeaza untul/margarina cu zaharul, apoi adauga ouale, unul cate unul, mixand bine dupa fiecare adaugare.Adauga pe urma faina,praful de copt, condimentele, coaja rasa de lamaie si ingredientele puse la inmuiat peste noapte (cu tot cu lichid).Pune compozitia obtinuta in tava si da-o la copt 1h 30 minute la 160⁰C, apoi da temperatura cuptorului la 140⁰C si mai las-o inca 1h 30 minute la copt.Lasa checul sa se raceasca complet.
Prepara un sirop din miere, ceaiul fierbinte si rom.Cat timp checul este caldut, impunge-l cu un betisor si insiropeaza-l.Checul se decoreaza apoi dupa fantezia fiecaruia cu pasta de jeleu/fondant, figurine din martipan si diferite decoratii de Craciun.

Pentru mai multe retete delicioase nu ezitati sa vizitai http://lauradfood.blogspot.com/ :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort pentru Craciun" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu piersici

Tort cu piersici

Blatul - mixam oulae cu zaharul, zaharul vanilat pana isi tripleaza volumul. Faina o amestecam cu

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Torturi
Tort cu menta

Tort cu menta

Am separat albusurile de galbenusuri. Galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat le-am batut bine

12 voturi    8 comentarii
2h 10 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 01 iunie 2010

    Nici nu mai am cuvinte.....

  • susu

    susu (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2010

    nota 20

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 februarie 2010

    Interesant si apetisant tortuletul tau...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 03 ianuarie 2010

      Tare dragalas, fata priceputa si tanara, felicitari.

    • iuliana tarnoveanu

      iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine) , 03 ianuarie 2010

      Interesant dar prefer sa fac tortul ceva mai rapid si cu mai putine operatiuni de pregatire.

    • lucica mihaila

      lucica mihaila (Chef de cuisine) , 27 decembrie 2009

      Tu esti un fenomen Laura - felicitari!

    • diana

      diana (Chef de cuisine) , 27 decembrie 2009

      foarte frumos tortul Laura, felicitari!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 26 decembrie 2009

      Imaginaţia nu-ţi lipseşte! Felicitări! Cred că e şi foarte gustos.

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 25 decembrie 2009

      e frumos , delicios!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

3h 30 min

12 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat
  • 200 ml ceai negru tare
  • fierbinte
  • 200 ml coniac
  • 3 linguri marmelada de portocale
  • 700 gr mix de fructe uscate
  • 100 gr coji de citrice confiate
  • 100 gr cirese confiate
  • 200 gr unt sau margarina Rama
  • 200 gr zahar brun
  • 4 oua
  • 225 gr faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingurita mix de condimente pentru turta dulce
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • Pentru sirop
  • 2 lingurite miere
  • 50 ml ceai negru tare
  • fierbinte
  • 1 lingura rom

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

Nici nu mai am cuvinte.....

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort alpahores Tort alpahores

In vasul mixerului se bat bine ouale cu zahar pana devin o compozitie spumoasa mai deschisa la culoare; se adauga uleiul si se continua

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Tort Steliana Tort Steliana

Pentru onomastica surorii mele, am pregătit un tort cu nucă, cremă cu alune de pădure, ciocolată, frişcă şi alune de pădure

1 vot    1 comentariu
3h 30 min
Dulciuri diverse
Tort de ciocolata (de post)