autor:

Alice Ciobanu

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Torturi

Tort pentru Miruna

Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 31 mai 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 31 mai 2011

Ingrediente
Aşadar ingrediente:, , pentru blat:, , 8 ouă,, , 4 linguri apă, , 2 linguri ulei, , 12 linguri zahăr, , 11 linguri făină, , 3 linguri cacao, , 1 praf de copt., , pentru cremă:, , 400 ml frişcă lichidă, , 400 gr lapte condensat, , 1 plic gelatină, , 50 ml lapte, , pentru însiropat, sirop de zahăr ars, , pentru ornat:, , pastă de zahăr, , biluţele de pe tort si trandafirii sunt cumparaţi (lipsă de timp şi de experienţă....) restul e făcut de mine...

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Blatul:

Se separă albuşurile şi se bat spumă tare. Gălbenuşurile se amestecă cu zahărul, apă, ulei, şi se bat bine cu mixerul. Peste acestea se toarnă apoi făina amestecată cu cacaua şi praful de copt. Se amestecă bine până se încorporează toată cantitatea de făină. Se pun apoi albuşurile bătute spumă şi se omogenizează totul foarte bine. Se toarnă această compoziţie într-o cratiţă tapetată cu hârtie de copt. Se dă la cuptor cam vreo 40 de minute, la foc moderat şi se încearcă de copt cu o scobitoare. Se lasă apoi la răcit şi se taie în două sau 3, depinde de fiecare.
Crema:

Gelatina se pune la hidratat în puţină apă rece aporximativ 10 minute până devine ca un burete. Laptele condensat se amestecă cu 20 ml lapte. După ce gelatina este bine hidratată se dizolvă, împreună cu 30 ml de lapte, pe baie de aburi având grijă să nu fiarbă. Apoi se amestecă cu laptele condensat şi se adaugă şi frişca lichidă bătută bine cu mixerul în prealabil. Se dă crema la rece pentru o oră, timp în care se mai amestecă din când în când pentru a nu se întări complet.

Când blatul este racit se taie şi se însiropează bine cu sirop de zahăr ars, apoi se pune crema şi se dă la frigider pentru 2-3 ore. Se ornează după preferinţă cu frişcă, pastă de zahăr sau orice fel de glazură şi se ornează după priceperea fiecăruia.

Eu am ales să îl îmbrac în pastă de zahăr şi apoi am încercat sa îl ornez cât de cât. Ce a ieşit vă las să vă delectaţi.....
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort pentru Miruna" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu mascarpone si capsuni

Tort cu mascarpone si capsuni

Blatul: Se mixeaza ouale cu zaharul si un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Se adauga alternativ,

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Torturi
Tort cu ciocolata si crema de cafea

Tort cu ciocolata si crema de cafea

Mod de preparare pentru blat: Se separa albusurile de galbenusuri, se pun albusurile la robot cu

6 voturi    0 comentarii
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • Aşadar ingrediente:
  • pentru blat:
  • 8 ouă,
  • 4 linguri apă
  • 2 linguri ulei
  • 12 linguri zahăr
  • 11 linguri făină
  • 3 linguri cacao
  • 1 praf de copt.
  • pentru cremă:
  • 400 ml frişcă lichidă
  • 400 gr lapte condensat
  • 1 plic gelatină
  • 50 ml lapte
  • pentru însiropat
  • sirop de zahăr ars
  • pentru ornat:
  • pastă de zahăr
  • biluţele de pe tort si trandafirii sunt cumparaţi (lipsă de timp şi de experienţă....) restul e făcut de mine...

Raporteaza reteta

Retete
de Alice Ciobanu
Salată de leurdă

Salată de leurdă

Se spală bine leurda şi toate celelalte, se taie potrivit, se amestecă şi se stropeşte cu ulei

14 voturi    3 comentarii
30 min
Salate de legume
Aripi de raţă cu varză

Aripi de raţă cu varză

Se spală raţă şi se pune la fiert. Varza se toacă, se taie... cum o face fiecare pentru mâncarea

2 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Cighir a la "Ciobeni"

Cighir a la "Ciobeni"

Se spală foarte bine toate măruntaiele cu apă rece şi se taie în bucăţi potrivite. Rinichiul

3 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aperitive cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Raffaello Tort Raffaello

Vom începe cu crema pentru ca va avea nevoie sa stea la frigider câteva ore. Frișca lichida o punem pe aragaz la foc mic

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Cheesecake cu aroma de vanilie Cheesecake cu aroma de vanilie

Dam biscuitii la blender si ii amestecam cu untul topit. Intr-o tava de 24cm tapetata cu hartie de copt doar pe fund, asezam biscuitii

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Mississippi mud pie