Tort pentru Miruna

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Tort pentru Miruna

Ingrediente

  • Aşadar ingrediente:
  • pentru blat:
  • 8 ouă,
  • 4 linguri apă
  • 2 linguri ulei
  • 12 linguri zahăr
  • 11 linguri făină
  • 3 linguri cacao
  • 1 praf de copt.
  • pentru cremă:
  • 400 ml frişcă lichidă
  • 400 gr lapte condensat
  • 1 plic gelatină
  • 50 ml lapte
  • pentru însiropat
  • sirop de zahăr ars
  • pentru ornat:
  • pastă de zahăr
  • biluţele de pe tort si trandafirii sunt cumparaţi (lipsă de timp şi de experienţă....) restul e făcut de mine...

Mod de preparare

Blatul:

Se separă albuşurile şi se bat spumă tare. Gălbenuşurile se amestecă cu zahărul, apă, ulei, şi se bat bine cu mixerul. Peste acestea se toarnă apoi făina amestecată cu cacaua şi praful de copt. Se amestecă bine până se încorporează toată cantitatea de făină. Se pun apoi albuşurile bătute spumă şi se omogenizează totul foarte bine. Se toarnă această compoziţie într-o cratiţă tapetată cu hârtie de copt. Se dă la cuptor cam vreo 40 de minute, la foc moderat şi se încearcă de copt cu o scobitoare. Se lasă apoi la răcit şi se taie în două sau 3, depinde de fiecare.

Crema:

Gelatina se pune la hidratat în puţină apă rece aporximativ 10 minute până devine ca un burete. Laptele condensat se amestecă cu 20 ml lapte. După ce gelatina este bine hidratată se dizolvă, împreună cu 30 ml de lapte, pe baie de aburi având grijă să nu fiarbă. Apoi se amestecă cu laptele condensat şi se adaugă şi frişca lichidă bătută bine cu mixerul în prealabil. Se dă crema la rece pentru o oră, timp în care se mai amestecă din când în când pentru a nu se întări complet.

Când blatul este racit se taie şi se însiropează bine cu sirop de zahăr ars, apoi se pune crema şi se dă la frigider pentru 2-3 ore. Se ornează după preferinţă cu frişcă, pastă de zahăr sau orice fel de glazură şi se ornează după priceperea fiecăruia.

Eu am ales să îl îmbrac în pastă de zahăr şi apoi am încercat sa îl ornez cât de cât. Ce a ieşit vă las să vă delectaţi.....

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise