Bati albusurile spuma, apoi adaugi zaharul treptat, galbenusurile unul cate unul, incorporezi si faina si amesteci cu o lingura de lemn de sus in jos.
Ungi o forma de tort cu margarina, o tapetezi cu faina, torni compozitia si o dai la cuptor pentru 30-35 de minute.
Cureti pepenele de coaja si samburi, apoi il tai felii, iar cateva le opresti pentru ornat.
Pe celelalte le pasezi si amesteci piureul obtinut cu zeama de lamaie, lichiorul si zaharul.
Inmoi gelatina in apa rece, apoi o dizolvi pe foc mic.
Cand e gata o amesteci cu cateva linguri de piure, apoi il incorporezi pe tot.
Bati bine si frisca, o amesteci cu piureul de pepene si o dai la rece pentru 30 de minute.
Fierbi apoi o cana de apa cu 3 linguri de zahar si o vanilie pana obtii un sirop subtire pe care-l lasi sa se raceasca.
Tai apoi blatul in doua felii pe care apoi le insiropezi si le umpli cu crema de pepene pregatita.
Imbraci tortul cu crema, ornezi cu bucatele de pepene si-l dai la rece

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii