autor:

» » Prajituri

Tort Portocale fara Blat

Autor: Oanaeste (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Oanaeste (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 decembrie 2009

Ingrediente
-3 galbenusuri ou, - 250 gr zahar (Ccantitatea poate varia in functie de gusturi), - 250 - 300 ml zeama fructe(portocale, compot, etc) - zeama de la 1 lamaie., - 3 plicuri gelatina muiata in prealabil in zeama de fructe sau apa, - 250-300 gr frisca, - 1-2 plicuri zahar vanilat, - fructe pt ornat (kiwi, portocala, ananas etc)

Dificultate: Medie Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Se amesteca galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat pana devine o pasta omogena, apoi se pune zeama de fructe, zeama de la lamaie si se pune pe foc mic pana da in clocot, se lasa 1 minut apoi se da deoparte. Gelatina se adauga cand compozitia este calduta, nu rece, pt a se omogeniza. Cand compozitia este complet rece se adauga frisca. Se tapeteaza un vas yena cu fructe: rondele portocala, ananas, kiwi, fructe de padure...etc. Compozitia rezultata se toarna in vas si se da la frigider.Optional se pot pune fructe taiate marunt si in compozitie. Cand se serveste, se introduce fundul vasului intr-o oala cu apa fierbinte aproximativ 30 sec, dupa care se rastoarna pe un platou(se pune platoul peste vas si se intoarce brusc). Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Portocale fara Blat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
TORT PORTOCALE FARA BLAT

TORT PORTOCALE FARA BLAT

Se amesteca galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat pana devine o pasta omogena, apoi se pune

13 voturi    6 comentarii
45 min
Torturi
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Medie

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • -3 galbenusuri ou
  • - 250 gr zahar (Ccantitatea poate varia in functie de gusturi)
  • - 250 - 300 ml zeama fructe(portocale
  • compot
  • etc) - zeama de la 1 lamaie.
  • - 3 plicuri gelatina muiata in prealabil in zeama de fructe sau apa
  • - 250-300 gr frisca
  • - 1-2 plicuri zahar vanilat
  • - fructe pt ornat (kiwi
  • portocala
  • ananas etc)

Raporteaza reteta

Retete
de Oanaeste
TORT PORTOCALE FARA BLAT

TORT PORTOCALE FARA BLAT

Se amesteca galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat pana devine o pasta omogena, apoi se pune

13 voturi    6 comentarii
45 min
Torturi
burdulea maria elena

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Delicios, felicitari!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu blat de cocos