autor:

» » Prajituri

Tort Portocale fara Blat

Autor: Oanaeste (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Oanaeste (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 decembrie 2009

Ingrediente
-3 galbenusuri ou, - 250 gr zahar (Ccantitatea poate varia in functie de gusturi), - 250 - 300 ml zeama fructe(portocale, compot, etc) - zeama de la 1 lamaie., - 3 plicuri gelatina muiata in prealabil in zeama de fructe sau apa, - 250-300 gr frisca, - 1-2 plicuri zahar vanilat, - fructe pt ornat (kiwi, portocala, ananas etc)

Dificultate: Medie Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Se amesteca galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat pana devine o pasta omogena, apoi se pune zeama de fructe, zeama de la lamaie si se pune pe foc mic pana da in clocot, se lasa 1 minut apoi se da deoparte. Gelatina se adauga cand compozitia este calduta, nu rece, pt a se omogeniza. Cand compozitia este complet rece se adauga frisca. Se tapeteaza un vas yena cu fructe: rondele portocala, ananas, kiwi, fructe de padure...etc. Compozitia rezultata se toarna in vas si se da la frigider.Optional se pot pune fructe taiate marunt si in compozitie. Cand se serveste, se introduce fundul vasului intr-o oala cu apa fierbinte aproximativ 30 sec, dupa care se rastoarna pe un platou(se pune platoul peste vas si se intoarce brusc). Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Portocale fara Blat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
TORT PORTOCALE FARA BLAT

TORT PORTOCALE FARA BLAT

Se amesteca galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat pana devine o pasta omogena, apoi se pune

13 voturi    6 comentarii
45 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III negru

- 200 lei
1699.99 lei
1499.99 lei

Multicooker Turbo Express

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei

Dificultate

Medie

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • -3 galbenusuri ou
  • - 250 gr zahar (Ccantitatea poate varia in functie de gusturi)
  • - 250 - 300 ml zeama fructe(portocale
  • compot
  • etc) - zeama de la 1 lamaie.
  • - 3 plicuri gelatina muiata in prealabil in zeama de fructe sau apa
  • - 250-300 gr frisca
  • - 1-2 plicuri zahar vanilat
  • - fructe pt ornat (kiwi
  • portocala
  • ananas etc)

Raporteaza reteta

Retete
de Oanaeste
TORT PORTOCALE FARA BLAT

TORT PORTOCALE FARA BLAT

Se amesteca galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat pana devine o pasta omogena, apoi se pune

13 voturi    6 comentarii
45 min
Torturi
burdulea maria elena

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Delicios, felicitari!

Retete

din Prajituri

Prajitura Felii London Prajitura Felii London

Se amesteca faina, zaharul, sarea, bicarbonatul cu untul moale. Se adaugă gălbenușurile și se încorporează în aluat.

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Pandispan cu zmeura si mure Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale. Batem albusurile spuma cu 6 linguri de zahar. Batem si galbenusurile cu celelalte 2 linguri de zahar. Amestecam

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Rasturnata cu visine si crema de lime