Puneti la inmuiat prunele uscate in alcool pentru 5~6 ore.
Mixati ouale cu zaharul pana se mareste volumul de trei ori ( el trebuie sa devina ca o crema ) aproxemativ 10 minute.
Adaugati faina cu praful de copt ,cernand si dupa o amestecati cu atentie de sus in jos cu miscari circulare cu o spatula de lemn.
Incalziti aproape la temperatura de fierbere laptele cu untul ,luati de pe foc si adaugati in el cateva linguri din aluatul obtinut, omogenizati si il turnati in aluat.
Turnati aluatul itr-o tava unsa cu unt si infainata ,dati la cuptorul preaincalzit la 190 grade C pentru 20 de minute.
Ca sa scoateti usor blatul din tava o puneti pe cateva minute pe un prosop umezit cu apa rece .
Dupa ce sa copt blatul il puneti la racit pe un gratar si dupa asta il taiati in doua parti egale pe orizontala.
Crema :
Se bate frisca cu zahar dupa gust si vanilia pana se intareste apoi adaugati prunele scoase din alcool si taiate bucatele potrivite .
Ungeti cu crema ambele straturi de blat si le suprapuneti .le dati peste noapte la frigider si dupa le ungeti cu cremole preparat conform instructiilor de pe plic .ornati tortul cu nuca de cocos.
Pofta buna !

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii