autor:

Anastasia

» » , Prajituri, Torturi

Tort pruna beata

Autor: Anastasia (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Rusia


    Reteta postata pe: 10 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anastasia (Chef de cuisine)   
Specific:  

Rusia


Reteta postata pe: 10 decembrie 2009

Ingrediente
Pentru blat:, 1/4 pahar lapte, 2 linguri unt, 3/4pahar de faina, 3 oua, 3 galbenusuri, 1 lingurita praf de copt, 2/3 pahar de zahar, 1/4 lingurita sare, , Pentru crema :, 400 ml. frisca 36 % i pachetel vanilie si zahar 2~3 linguri, 200 gr prune uscate fara samburi, 100 gr alcool aromat poate fi visinata sau coniac, , Pentru finisare :, un pachet de cremole cu gust de ciocolata si 300 ml. lapte, esenta de lichior cateva picaturi pentru aroma, nuca de cocos ~8 linguri, , daca nu doriti sa finisati cu cremole puteti face o glazura din:, 100 g ciocolata amaruie, 50 g unt, 50 ml frisca lichida, Se topeste ciocolata impreuna cu untul si frisca si se uniformizeaza.

Dificultate: Redusa Timp: 12h

17 voturi

Mod de preparare

Puneti la inmuiat prunele uscate in alcool pentru 5~6 ore.
Mixati ouale cu zaharul pana se mareste volumul de trei ori ( el trebuie sa devina ca o crema ) aproxemativ 10 minute.
Adaugati faina cu praful de copt ,cernand si dupa o amestecati cu atentie de sus in jos cu miscari circulare cu o spatula de lemn.
Incalziti aproape la temperatura de fierbere laptele cu untul ,luati de pe foc si adaugati in el cateva linguri din aluatul obtinut, omogenizati si il turnati in aluat.
Turnati aluatul itr-o tava unsa cu unt si infainata ,dati la cuptorul preaincalzit la 190 grade C pentru 20 de minute.
Ca sa scoateti usor blatul din tava o puneti pe cateva minute pe un prosop umezit cu apa rece .
Dupa ce sa copt blatul il puneti la racit pe un gratar si dupa asta il taiati in doua parti egale pe orizontala.

Crema :
Se bate frisca cu zahar dupa gust si vanilia pana se intareste apoi adaugati prunele scoase din alcool si taiate bucatele potrivite .
Ungeti cu crema ambele straturi de blat si le suprapuneti .le dati peste noapte la frigider si dupa le ungeti cu cremole preparat conform instructiilor de pe plic .ornati tortul cu nuca de cocos.
Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort pruna beata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort Diplomat

Tort Diplomat

Un desert cu adevarat racoritor, usor si numai bun pentru a servi oaspetii, chiar si pe cei mai mofturosi

1 vot    4 comentarii
24h
Torturi
Tort

Tort "Printesa" cu frisca

Se separa ouale, se bate albusul spuma, se adauga zaharul, vanilia si la urma galbenusurile si faina,

18 voturi    10 comentarii
1h
Torturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
331.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Major Maria , 24 mai 2014

    Cred ca vrea sa fie "beata" de la alcool si nu "biata".Ortografia romaneasca,biata de ea!!

  • Andreea Sochirca

    Andreea Sochirca (Chef de cuisine) , 29 iunie 2011

    De ce se cheama 'biata'? Ca e ceva foarte gustos.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 02 mai 2010

    Foarte fain ti-a iesit!

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

      Este un tort fin.Te servesc si eu cu o feliuta...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2010

      Foarte frumos

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 27 decembrie 2009

      Prezentarea este de nota 10 cu felicitari.Sunt sigura ca este un deliciu.

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 13 decembrie 2009

      bun si interesant

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 12 decembrie 2009

      e un deliciu! Felicitari pentru prezentare!

    • naty

      naty (Chef de cuisine) , 11 decembrie 2009

      intreresanta reteta

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 11 decembrie 2009

      Felicitari ! Arata grozav de bine

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 decembrie 2009

      Un deliciu...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

12h

17 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 1/4 pahar lapte
  • 2 linguri unt
  • 3/4pahar de faina
  • 3 oua
  • 3 galbenusuri
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2/3 pahar de zahar
  • 1/4 lingurita sare
  • Pentru crema :
  • 400 ml. frisca 36 % i pachetel vanilie si zahar 2~3 linguri
  • 200 gr prune uscate fara samburi
  • 100 gr alcool aromat poate fi visinata sau coniac
  • Pentru finisare :
  • un pachet de cremole cu gust de ciocolata si 300 ml. lapte
  • esenta de lichior cateva picaturi pentru aroma
  • nuca de cocos ~8 linguri
  • daca nu doriti sa finisati cu cremole puteti face o glazura din:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 g unt
  • 50 ml frisca lichida
  • Se topeste ciocolata impreuna cu untul si frisca si se uniformizeaza.

Raporteaza reteta

Retete
de Anastasia
Tort   Lapte de pasare

Tort Lapte de pasare

Diametrul tortului de 22 cm. Blatul: mixam ouale cu zaharul, adaugam faina cu praful de copt

17 voturi    19 comentarii
12h
Torturi
Pilaf cu muschi de porc la cuptor

Pilaf cu muschi de porc la cuptor

Se taie marunt carnea de porc si se pune intr-un vas cu volum aproxemativ de 2 litri se toarna 4~5

8 voturi    1 comentariu
30h
Mancaruri cu carne
Lapte condensat

Lapte condensat

Pentru lapte condensat laptele trebuie sa fie neaparat proaspat, ca sa nu sa se brinzeasca in procesul

2 voturi    1 comentariu
3h
Dulciuri diverse

Major Maria

Cred ca vrea sa fie "beata" de la alcool si nu "biata".Ortografia romaneasca,biata de ea!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort alpahores Tort alpahores

In vasul mixerului se bat bine ouale cu zahar pana devin o compozitie spumoasa mai deschisa la culoare; se adauga uleiul si se continua

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Tort Steliana Tort Steliana

Pentru onomastica surorii mele, am pregătit un tort cu nucă, cremă cu alune de pădure, ciocolată, frişcă şi alune de pădure

1 vot    1 comentariu
3h 30 min
Dulciuri diverse
Tort Elena