Tort racoros de vara- cocktail cu fructe

Pregatim o forma de tort cu pereti detasabili ( 28 cm diametru), o imbracam cu folie alimentara.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Tort racoros de vara- cocktail cu fructe

Ingrediente

  • cca 33-34 de piscoturi
  • 6 galbenusuri
  • 6 linguri de zahar
  • 2 linguri lapte
  • 15 g gelatina
  • 400 ml frisca lichida
  • 500 g mascarpone
  • 1 cutie de 800 g compot coktail de fructe
  • 1 banana
  • coacaze rosii si negre
  • zmeura
  • ciocolata topita

Mod de preparare

Pregatim o forma de tort cu pereti detasabili ( 28 cm diametru), o imbracam cu folie alimentara, asezam pe marginea formei piscoturi inmuiate in siropul de la compot, asezam si o baza de piscoturi inmuiate in sirop.

Separat punem la hidratat in apa rece gelatina.

Galbenusurile cu zaharul si 2 linguri cu lapte pe baie de abur pana se ingroasa, apoi adaugam gelatina hidratata dupa ce am luat galbenusurile de pe baia de abur.

Mixam bine frisca lichida, apoi adaugam mascarponele si mai mixam pana se omogenizeaza, adaugam si crema de galbenusuri si amestecam bine. La final adaugam fructele din compot si banana taiata rondele.

Crema obtinuta o turnam in forma de tort si bagam la frigider pana a doua zi cand desfacem inelul formei de tort si scoatem folia alimentara. Decoram cu coacaze si zmeura, apoi ornam cu ciocolata topita.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise