autor:

Clementina_Stoicescu

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Torturi

Tort racoros de vara- cocktail cu fructe

Autor: Clementina_Stoicescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 iulie 2019

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina_Stoicescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 iulie 2019

Ingrediente
cca 33-34 de piscoturi, 6 galbenusuri, 6 linguri de zahar, 2 linguri lapte, 15 g gelatina, 400 ml frisca lichida, 500 g mascarpone, 1 cutie de 800 g compot coktail de fructe, 1 banana, coacaze rosii si negre, zmeura, ciocolata topita

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Pregatim o forma de tort cu pereti detasabili ( 28 cm diametru), o imbracam cu folie alimentara, asezam pe marginea formei piscoturi inmuiate in siropul de la compot, asezam si o baza de piscoturi inmuiate in sirop.

Separat punem la hidratat in apa rece gelatina.



Galbenusurile cu zaharul si 2 linguri cu lapte pe baie de abur pana se ingroasa, apoi adaugam gelatina hidratata dupa ce am luat galbenusurile de pe baia de abur.



Mixam bine frisca lichida, apoi adaugam mascarponele si mai mixam pana se omogenizeaza, adaugam si crema de galbenusuri si amestecam bine. La final adaugam fructele din compot si banana taiata rondele.



Crema obtinuta o turnam in forma de tort si bagam la frigider pana a doua zi cand desfacem inelul formei de tort si scoatem folia alimentara. Decoram cu coacaze si zmeura, apoi ornam cu ciocolata topita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort racoros de vara- cocktail cu fructe" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu mascarpone si capsuni

Tort cu mascarpone si capsuni

Blatul: Se mixeaza ouale cu zaharul si un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Se adauga alternativ,

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Torturi
Tort cu ciocolata si crema de cafea

Tort cu ciocolata si crema de cafea

Mod de preparare pentru blat: Se separa albusurile de galbenusuri, se pun albusurile la robot cu

6 voturi    0 comentarii
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • cca 33-34 de piscoturi
  • 6 galbenusuri
  • 6 linguri de zahar
  • 2 linguri lapte
  • 15 g gelatina
  • 400 ml frisca lichida
  • 500 g mascarpone
  • 1 cutie de 800 g compot coktail de fructe
  • 1 banana
  • coacaze rosii si negre
  • zmeura
  • ciocolata topita

Raporteaza reteta

Retete
de Clementina_Stoicescu
Pariziene cu pere

Pariziene cu pere

Mai intai pregatim maiaua ,intr-un castronel punem drojdia faramitata,cu o lingura de zahar si 2

6 voturi    4 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Ciorba cu aroma si culori tomnatice

Ciorba cu aroma si culori tomnatice

Pentru inceput, punem la fiert fasolea, e bine sa o puneti de seara la inmuiat, fierbe mai repede.

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Supe de carne
Tocana de porc

Tocana de porc

Inainte sa ne apucam de pregatit, ne aducem toate ingredientele la indemana. Spalam si taiem carnea

1 vot    0 comentarii
3h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Retete

din Torturi

Tort cu zmeura si whisky Tort cu zmeura si whisky

Pentru Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu praful de sare, pe urma punem zaharul si mixam usor pana

0 voturi    0 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Tort cu blat cu gem de gutui Tort cu blat cu gem de gutui

Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se pun la robot cu putina sare si se mixeaza la viteaza mare pana se obtine o spuma

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Tort de inghetata cu coacaze rosii, caise si zmeura