autor:

Fara foto

» » Aperitive

tort sarat de cartofi.

Autor: neacsu laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: neacsu laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 iunie 2008

Ingrediente
Ingrediente: 5 cartofi, 150 gr de cascaval de capra proaspat, 100 gr de iaurt dens (grecesc), 1 ou, 1 lingura de seminte de fenicul, boia dulce, ulei (preferabil de masline), sare.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Se curata de coaja cartofii, se spala si se taie in felii subtiri. Se tapeteaza cu hirtie pt. cuptor o tava cu diametrul de 20 cm si se aseaza pe fund si pe margini un strat de cartofi putin suprapuse( nu trebuie folositi toti cartofii), se ung cu ulei si se sareaza. Separat se bate oul cu sare la care se adauga semintele de fenicul pisate, iar casul se amesteca cu iaurtul si cu boia dulce dupa care se adauga si oul cu semintele de fenicul.
Peste cartofi sa pune un strat de cascaval, unul de cartofi si tot asa pina ultimul strat va fi cel de cascaval.
Tortul se coace la 200°C, ( in cuptor preincalzit), 40 de minute.
Se serveste caldut.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "tort sarat de cartofi." nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Conopida cu maioneza

Conopida cu maioneza

Buna, ieftina, usor de gatit, prezenta pe mai toate mesele din piata, vedeta retetei de azi este

6 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive
Pateuri cu ciuperci, cașcaval și ceapă caramelizată

Pateuri cu ciuperci, cașcaval și ceapă caramelizată

Am tocat legumele și le-am călit în ulei de măsline. Am turnat puțin vin alb pentru aromă și

5 voturi    5 comentarii
50 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente: 5 cartofi
  • 150 gr de cascaval de capra proaspat
  • 100 gr de iaurt dens (grecesc)
  • 1 ou
  • 1 lingura de seminte de fenicul
  • boia dulce
  • ulei (preferabil de masline)
  • sare.

Raporteaza reteta

Retete
de neacsu laura
prajitura cu visine

prajitura cu visine

se amesteca galbenusurile cu uleiul ca o maioneza si se baga la frigider pina batem albusurile.albusurile

1 vot    1 comentariu
40 min
Dulciuri diverse
tort cu fructe.

tort cu fructe.

Blatul se realizeaza dupa metoda generala. Se imparte in trei foi, se insiropeaza si se umplu cu

5 voturi    6 comentarii
1h
Torturi
Oua vopsite

Oua vopsite

Iei ouale le speli foarte bine cu apa calda si detergent si le clatesti la fel de bine. Le pui la

4 voturi    5 comentarii
15 min
Aperitive cu oua
Adauga reteta
Retete

din Aperitive

Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Briose aperitiv Briose aperitiv

Ouale se bat bine si se amesteca cu uleiul si laptele, peste care se adauga cascavalul taiat cubulete si ardeiul taiat fideluta. Se

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Ficatei de pui inveliti in bacon