autor:

Madalina_Marin

» » , Dulciuri diverse, Torturi

Tort spirala de ciocolata si cafea

Autor: Madalina_Marin (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 mai 2019

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Madalina_Marin (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 mai 2019

Ingrediente
Blat :, , 5 ouă, 5 linguri de făină, 5 linguri de zahăr, 2 linguri cu ulei, 50 g ciocolată albă rasă fin, esenţă de vanilie, 1/2 pliculeţ praf de copt, , Crema :, , 300 g ciocolată, 300 ml frişcă lichidă, 150 g unt, 1 lingură cu ness praf

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

0 voturi

Mod de preparare

Se prepară aluatul pentru blat : se bat albuşurile spumă cu un praf de sare, apoi se adaugă zahărul şi se bat în continuare. Se amestecă gălbenuşurile cu uleiul şi se încorporează în spuma de albuşuri. Se amestecă uşor şi făina cernută cu praful de copt , ciocolata rasă şi esenţa. Compoziţia se toarnă în tava mare de aragz tapetată cu hârtie de copt. Se coace cam 20-25 de minute ( se face testul scobitorii). Se lasă la răcit.



Între timp se face crema : se pun la foc mic ciocolata şi frişca lichidă şi se amestecă până ce s-a topit toată ciocolata. Se dă vasul deoparte şi se adaugă untul. Se amestecă până ce s-a încorporat bine, apoi se dă vasul la congelator pentru 30 de minute, după care se scoate, se mută crema într-un castron, se adaugă nesul şi se bate cu mixerul pâna devine spumoasă.



Blatul răcit se taie în 4 fâşii egale, se ung toate cu mai mult de jumătate din cantitatea de cremă, apoi se aşează în spirală pe un platou.



Se unge tortul cu crema rămasă şi se ornează după imaginaţie. Se dă la frigider până a doua zi când se paote porţiona.



Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort spirala de ciocolata si cafea" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cremos cu mere și frișcă

Tort cremos cu mere și frișcă

Am amestecat praful de budinca cu zaharul si cateva linguri de suc, dupa care am adaugat restul de

5 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort de crème brûlé

Tort de crème brûlé

Se mixeaza galbenusurile si se amesteca cu frisca lichida, zaharul, vanilia si laptele. Intr-o cratita

9 voturi    4 comentarii
1h 10 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

0 voturi

Ingrediente

  • Blat :
  • 5 ouă
  • 5 linguri de făină
  • 5 linguri de zahăr
  • 2 linguri cu ulei
  • 50 g ciocolată albă rasă fin
  • esenţă de vanilie
  • 1/2 pliculeţ praf de copt
  • Crema :
  • 300 g ciocolată
  • 300 ml frişcă lichidă
  • 150 g unt
  • 1 lingură cu ness praf

Raporteaza reteta

Retete
de Madalina_Marin
Drob de pui

Drob de pui

Ficăţeii se spală bine, apoi se pun la fiert cu o ceapă uscată. Toate verdețurile se toacă

0 voturi    0 comentarii
1h
Retete de Pasti
Saramura de miel

Saramura de miel

Spălăm carnea şi o ştergem. O condimentăm cu sare, piper şi condimente speciale. O

2 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Retete de Pasti
Prajitura Kinder Bueno

Prajitura Kinder Bueno

Blat : se bat albuşurile spumă cu un praf de sare, cu zahărul şi zahărul Bourbon. Se adaugă

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Retete de Pasti
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort diplomat Tort diplomat

Se pune gelatina la hidratat in 3 linguri de apă rece şi se lasă până preparăm cremele. Se pregateste budinca de vanilie

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de visine si oua de ciocolata Tort cu jeleu de visine si oua de ciocolata

Am facut acest tort in doua zile. In prima zi am facut blatul, siropul si jeleu, a doua zi am facut crema si l-am asamblat si ornat.

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Retete de Pasti
Tort de ciocolata, capsuni si maioneza