autor:

Anca E. Voicu

» » , Dulciuri diverse, Torturi

Tort Steliana

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 noiembrie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 noiembrie 2017

Ingrediente
pentru blat avem nevoie de:, 5 ouă, un vârf linguriţă sare, 4 linguri zahăr, 2 linguri făină, 7 linguri nucă măcinată, un plic praf de copt, , pentru crema cu alune de pădure:, 3 gălbenuşuri, 300 ml lapte, 3 linguri zahăr, 2 linguri făină, 100 g unt, Un plic zahăr vanilat Bourbon, 1 lingură alune de pădure rumenite şi măcinate, , pentru sirop avem nevoie de:, 400 ml apă, 3 linguri zahăr, Esenţă de rom după gust, , pentru glazura de ciocolată:, 100 g ciocolată asortată (albă, cu lapte şi amăruie din fiecare după gust), 2 linguri frişcă, , pentru ornat avem nevoie de:, 200 ml frişcă lichidă, Zahăr colorat (galben), Câteva alune de pădure, Puţină glazură de ciocolată

Dificultate: Ridicata Timp: 3h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Pentru onomastica surorii mele, am pregătit un tort cu nucă, cremă cu alune de pădure, ciocolată, frişcă şi alune de pădure glazurate.





Mod de preparare:

Blatul:

Se bat cu mixerul albuşurile împreună cu un praf de sare şi, când începe să se formeze spuma, se adaugă zahărul, amestecând bine. Se adaugă gălbenuşurile unul câte unul, apoi praful de copt, făina şi nuca, amestecând de acum cu o spatulă de jos în sus, astfel încât să rămână aerată. Se toarnă într-o cratiţă rotundă, pregătită cu foaie de copt, se dă la cuptorul preîncălzit, aprox 35 de minute, la foc mic. Se lasă la răcit.



Siropul:

Se prepară siropul cu apa şi zahărul, se lasă sa fiarbă 5-10 minute, se dă de pe foc şi se adaugă esenţă de rom după gust. Se lasă la răcit.



Crema cu alune de pădure:

Într-o crăticioară, se amestecă bine cu telul gălbenuşurile cu zahărul, zahărul vanilat Bourbon şi făina, turnând laptele cald în fir subţire. Se fierbe pe foc mic până se îngroaşă. Se dă de pe foc, se adaugă untul şi alunele rumenite şi măcinate şi se amestecă bine. Se lasă la răcit.



Pentru alunele glazurate de pe tort:

Se rumenesc câteva alune de pădure, într-o crăticioară, cu puţină sare, fără ulei. Se lasă la răcit, se curăţă de pieliţe.



Glazura de ciocolată:

Se topeşte ciocolata asortată (albă, cu lapte şi amăruie, din fiecare după gust) într-o crăticioară, pe baie de abur. Se lasă un pic la răcit cât să o suporţi la deget. Se dau alunele prin ciocolată topită şi se dau la frigider până când vor fi folosite la decor.

Se bate frişca lichidă până devine consistentă.

Apoi se amestecă ciocolata rămasă cu frişcă bătută, mai multă sau mai puţină, în funcţie de consistenţa dorită. Eu am pus 2 linguri de frişcă.



Asamblare şi Decor:

Se taie blatul şi se însiropează. Se umple cu crema de alune de pădure. Se îmbracă tortul în glazura de ciocolată, se ornează cu flori din frişcă şi alunele glazurate, se presară zahăr colorat.

Se dă la rece până la servire.



Porţii: 15

Timp total: aprox 3h 30min



Poftă Bună!



Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/11/tort-steliana-2017.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Steliana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort Steliana

Tort Steliana

Mai intai, se da la cuptor putina nuca macinata presarata cu zahar, intr-o tava cu foaie de copt.

2 voturi    4 comentarii
2h
Torturi
Tort Steliana

Tort Steliana

Pentru onomastica surorii mele, am pregatit un tort cu blat de nuca si sirop de rom, crema de unt

6 voturi    2 comentarii
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Sonia , 28 noiembrie 2017

    Foarte bun, gustos, frumos ornat, felicitari,felicitari ai 10 , 10 , 10 , pentru acest minunat tort. Si , de ce nu, La Multi Ani ! de Sf.Stelian.

Dificultate

Ridicata

Timp

3h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • pentru blat avem nevoie de:
  • 5 ouă
  • un vârf linguriţă sare
  • 4 linguri zahăr
  • 2 linguri făină
  • 7 linguri nucă măcinată
  • un plic praf de copt
  • pentru crema cu alune de pădure:
  • 3 gălbenuşuri
  • 300 ml lapte
  • 3 linguri zahăr
  • 2 linguri făină
  • 100 g unt
  • Un plic zahăr vanilat Bourbon
  • 1 lingură alune de pădure rumenite şi măcinate
  • pentru sirop avem nevoie de:
  • 400 ml apă
  • 3 linguri zahăr
  • Esenţă de rom după gust
  • pentru glazura de ciocolată:
  • 100 g ciocolată asortată (albă
  • cu lapte şi amăruie din fiecare după gust)
  • 2 linguri frişcă
  • pentru ornat avem nevoie de:
  • 200 ml frişcă lichidă
  • Zahăr colorat (galben)
  • Câteva alune de pădure
  • Puţină glazură de ciocolată

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

11 voturi    6 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

4 voturi    4 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

3 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Fara foto

Sonia

Foarte bun, gustos, frumos ornat, felicitari,felicitari ai 10 , 10 , 10 , pentru acest minunat tort. Si , de ce nu, La Multi Ani ! de Sf.Stelian.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort diplomat